سایت خبری پیام ما آنلاین | بی عدالتی در تخصیص اعتبارات روستایی

بی عدالتی در تخصیص اعتبارات روستایی





۱۲ بهمن ۱۳۹۴، ۱۸:۰۵

خاطرات و فعالیت های محمد صنعتی با نظری به تحولات و رخدادهای سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و ورزشی کرمان در هفت دهه اخیر
بی عدالتی در تخصیص اعتبارات روستایی
بخش شصت و یک

در این شماره‌ روزنامه هم ادامه مروری بر اهم طرح‌ها و فعالیت‌های سومین دوره انجمن شهرستان کرمان را پی می‌گیریم.

بی عدالتی در تخصیص اعتبارات روستایی
در گفتگوی روزنامه آیندگان با محمد صنعتی، رییس انجمن شهرستان کرمان، که گزارش آن در روزنامه آیندگان منتشر گردید، با تیتر نمودن یکی از سخنان وی با عنوان «سعی می‌کنیم در کرمان عوارض وضع نکنیم» آورده است:
«امسال سعی می‌کنیم از وضع عوارضی که موجب ناراحتی مردم می‌شود خودداری کنیم. وی در این گفتگو هم چنین به طرح‌ها و برنامه‌های عمرانی در دست اجرا در سطح استان اشاره کرد و گفت: مسئولان اجرای این طرح‌ها، نمایندگان مردم (اعضای انجمن شهرستان) را در جریان میزان اعتبارات قرار نمی‌دهند و در بسیاری از موارد توزیع اعتبارات غیرعادلانه صورت می‌گیرد.
محمد صنعتی رییس انجمن شهرستان کرمان اضافه کرد: اعتبارات مربوط به آموزش و پرورش اختصاص یافته ده درصد نیازهای آموزشی را برطرف نمی‌کند. وی هم چنین از توزیع اعتبارات راه‌های روستایی انتقاد کرد و این طرز تقسیم را یک نوع بی‌عدالتی قلمداد نمود. وی همچنین اعلام کرد که طرح‌های خاص ناحیه‌ای سال جاری با اعتباری معادل 240 میلیون ریال که شامل بیش از صد طرح عمرانی می‌باشد به تصویب انجمن شهرستان کرمان رسیده که از اول سال 1357 به مورد اجرا درآمده است.
رییس انجمن شهرستان کرمان اضافه کرد با این که قسمت عمده اعتبارات به آموزش و پرورش اختصاص داده شده ولی نیاز شهرها و روستاها به دبستان، مدرسه راهنمایی و دبیرستان و مدارس حرفه‌ای آن قدر زیاد است که با این اعتبار حتی نمی‌توان ده درصد نیاز مردم را برآورده کرد.
وی افزود: در این مورد ما جوابگوی مردم هستیم و اقداماتی نیز صورت گرفته و بایستی وزارت آموزش و پرورش و سازمان برنامه و بودجه اعتبارات لازم را برای برآورد نیازهای آموزشی در اختیار کرمان بگذارد تا مشکل مردم در این زمینه حل شود.
رییس انجمن اضافه کرد ما حتی‌المقدور در سال جاری از تصویب عوارضی که باعث نارضایتی مردم و افزایش هزینه‌های زندگی می‌شود خودداری خواهیم کرد. رییس انجمن هم چنین افزود: با تأکیدهایی که برای آگاه کردن مردم به کلیه مسائل مربوط به خودشان می‌شود ولی باید بگویم که انجمن‌های شهرستان‌های استان کرمان از اعتبارات طرح‌های ملی، اقتصادی، اجتماعی و امور عمومی که مبلغی معادل2 میلیارد و 500 میلیون تومان در استان در دست اجراست کوچک‌ترین اطلاعی ندارند، در صورتی که طبق قانون انجمن‌های ملی به خاطر آگاه کردن مردم از پیشرفت-های مملکتی و نظارت بر حسن اجرای طرح‌ها احتیاج به آگاهی از کلیه کارهای عمرانی که در سطح استان می‌شود دارند. باید ترتیبی داده شود کلیه اعتباراتی که در هر شهرستان چه به نام اعتبارات ملی یا منطقه‌ای به مورد اجرا در می‌آید آگاه باشند، حتی بعضی از مدیران کل که مسئول اجرای طرح‌ها می‌باشند از ارقام اعتباری اظهار بی‌اطلاعی می‌کنند.
صنعتی پیرامون کمبودهای اعتباری که در شهرستان کرمان وجود دارد و همچنین به اعتبار ساختن راه-های روستایی اشاره نمود.
وی گفت: اعتبارات تعیین‌شده کوچک‌ترین دردی را از مردم با توجه به گسترش روستاهای پراکنده کرمان دوا نمی‌کند. در تخصیص بودجه نیز مقامات مرکزنشین برای راه‌های روستایی کرمان بی توجهی کرده‌اند که از 900 میلیون تومان اعتبار راه‌های روستایی فقط مبلغ ناچیزی در حدود بیست و سه میلیون تومان اختصاص داده‌اند. در صورتی که بعضی از استان‌ها که شاید هم نیاز نداشته باشند تا ده برابر بیش از کرمان در نظر گرفته‌اند که این نهایت بی‌عدالتی است» (1).
خیابان گنجعلی‌خان چون بن بست است به صورت پارکینگ درآمده است
در گزارش منتشر شده در روزنامه آیندگان، صنعتی (رییس انجمن شهرستان کرمان) و چند نفر از اعضا، گوشه‌ای از فعالیت‌های سال گذشته این انجمن را بیان نمودند، بدین مضمون: «صنعتی رییس انجمن شهرستان کرمان در نشست انجمن فعالیت‌های سال گذشته انجمن را تشریح کرد.
رییس انجمن سپس گسترش شهر کرمان و مشکلات ناشی از آن را مطرح کرد و گفت: با توجه به توسعه شهر و افزایش مسافران داخلی، وسایل حمل و نقل شهر جوابگوی نیاز مردم نیست.
وی افزود: سال گذشته در شورای ترافیک تصمیم گرفته شد 50 دستگاه تاکسی اضافه شود، اما با این تدبیر هم نارسایی محسوس است و مسافران از کمبود تاکسی گله‌مند هستند.
برای تأمین نیاز آنان قرار شد 31 دستگاه اتوبوس در اختیار شرکت واحد اتوبوس‌رانی قرار گیرد و اعتبار خرید اتوبوس‌ها به صورت کمک‌های بلاعوض از سوی سازمان برنامه یا مؤسسات دیگر تأمین شود و نیز به منظور جلوگیری از اتلاف وقت مسافران شهری قرار شده طول هر مسیر از خطوط اتوبوس‌رانی بیشتر از 7 کیلومتر نباشد.
محمد صنعتی در این جا به مسئله خیابان گنجعلی‌خان اشاره کرد و گفت: این خیابان در حال حاضر به علت این که بن بست است به صورت پارکینگ درآمده که پس از بررسی طرح‌های عمرانی مقرر گردیده، این خیابان امتداد یابد و به میدان ارگ متصل شود. با اجرای این برنامه بی‌تردید از سنگینی بار ترافیک خیابان‌های کاظمی (2) و شاهپور کاسته خواهد شد.
آن گاه حسینی عضو انجمن، مسئله کمک به هم نوع و خدمات انسانی را پیش کشید و ضمن تجلیل از خدمات ارزنده «اردشیر همتی» (3) که ساختمان 2 میلیون تومانی خود را به منظور تأسیس بیمارستان در اختیار جنبش ملی نیکوکاری قرار داده است، گفت: این بیمارستان هم اکنون به بازسازی و تعمیرات اساسی نیاز دارد. انجمن در این باره به بررسی پرداخت و اعتبار نوسازی این بیمارستان را تصویب کرد.
مهدوی عضو دیگر انجمن پیرامون طرح‌های عمرانی به تفضیل سخن گفت و سپس نماینده بخش مرکزی در انجمن شهرستان کرمان پیشنهاد کرد اگر موافقت شود 150 هزار ریال اعتبار برای آماده کردن زمین ورزشی چترود و سالن ورزشی آن اختصاص داده شود. رییس انجمن (محمد صنعتی) با این طرح و اعتبار آن به شرط دارا بودن امکانات لازم موافقت کرد.
در این جا آزادپور یکی از نمایندگان انجمن از بخش ماهان نیازهای این بخش را برشمرد و اظهار داشت ماهان دارای 12 محله است که هر محله یک گورستان دارد» (4).
بررسی مشکلات و معضلات گلباف، شهداد و اندوهجرد
انجمن شهرستان کرمان که خود مبتکر تشکیل جلسات سیار در بخش‌ها و روستاها در سطح کشور بود، در سفر به منطقه گلباف، شهداد و اندوهجرد در خرداد سال 1357 این مسایل را مورد بررسی قرار داد: «رییس و اعضای انجمن شهرستان کرمان طرح‌های عمرانی منطقه گلباف و شهداد را مورد بازدید قرار دادند و در جلسه بررسی برنامه‌های عمرانی این منطقه که در شهرداری گلباف با حضور بخشدار شهداد و مسئول حزب و اهالی تشکیل شده بود شرکت کردند.
در این نشست یکی از نمایندگان انجمن در سخنانی اعلام کرد: از محل اعتبارات انجمن در سال 55 و 56 جمعاً سی میلیون ریال صرف طرح‌های عمرانی منطقه گلباف شده است.
آن گاه صنعتی رییس انجمن شهرستان کرمان ضمن بررسی نیازهای عمرانی منطقه از این که درمانگاه سازمان شاهنشاهی خدمات اجتماعی به علت نبود پزشک یک ماه تعطیل شده اظهار تأسف کرد. رییس و اعضای انجمن شهرستان در بازدید منطقه گلباف و شهداد خواست‌های مردم را مورد بررسی قرار دادند و برای انجام طرح‌های آب‌رسانی، آموزشی، بهداشتی و راه‌سازی در منطقه گلباف 800 هزار ریال، برق‌رسانی آموزشگاه حرفه‌ای گلباف 150 هزار ریال و ساکن ورزشی تربیت بدنی گلباف یک میلیون و هشتصد هزار ریال از محل اعتبارات انجمن شهرستان در سال جاری اختصاص داده شد. رییس و اعضای انجمن شهرستان کرمان در اندوهجرد از این که شرکت تعاونی در این روستا مدت‌ها تعطیل شده است، اظهار تأسف کردند و از رکود کار ساختمان خانه بهداری و بهزیستی سعدآباد گلباف و درمانگاه روستای استحکام شهداد نیز انتقاد کردند و در این خصوص تأکیداتی نمودند تا نسبت به اجرای طرح‌های عمرانی برای رفاه مردم این منطقه در اسرع وقت به عمل آوردند.
همچنین رییس و اعضای انجمن شهرستان کرمان عملیات راه‌سازی کرمان و شهداد را مورد بازدید قرار دادند. در این بازدید گفته شد: عملیات حفر تونل سیرچ ادامه دارد و تا کنون در منطقه سیرچ حدود پانصد متر پیشروی داشته است و راه کرمان و شهداد از طریق گردنه سیرچ 93 کیلومتر خواهد بود که 72 کیلومتر آن در سه قطعه ساخته می‌شود و طول تونل راه مذکور 2350 متر است که بزرگ‌ترین تونل ایران خواهد بود (5). عرض راه مذکور نیز 8 متر است و هزینه اجرای آن بالغ بر 230 میلیون ریال است که از محل اعتبارات وزارت راه و ترابری تأمین شده و مدت اجرای آن 30 ماه می‌باشد» (6).

پی نوشت:
(1) ـ روزنامه آیندگان، سه‌شنبه 29 فروردین 1357.
(2) ـ این خیابان که در زمان استانداری جهان‌شاه صمصمام‌السلطنه بختیاری (1334تا 1336ش.) در کرمان، احداث گردید، تا زمان انقلاب اسلامی به نام خیابان صمصمام مشهور بود (از چهارراه کاظمی تا میدان بسیج فعلی) که اکنون به نام خیابان فلسطین نام‌گذاری گردیده است.
(3) ـ «زنده یاد اردشیر همتی از افراد نیکوکاری بود که در دوران حیات خویش از وضع مالی نسبتاً خوبی برخوردار و با این ثروت گامهای مثبت و ارزندهای در امور فرهنگی ـ بهداشتی، ورزشی و اجتماعی برداشت. درمانگاه همتی، در خیابان مطهری (احمدی) که در سال 1328 ساخته شد، سالن سرپوشیده ورزشی (که اولین سالن سرپوشیده ورزشی در کرمان است)، کودکستان همتی که اکنون تبدیل به دبستان همتی شده، مهد کودک همتی واقع در خیابان دادبین (شاهپورغلامرضا سابق) و خوابگاه دانشجویان پسرانه واقع در خیابان تهران «کوی فروغ» و نیز منزل شخصی او در تهران که تبدیل به پذیرشگاه مسافران گردیده و هم اکنون مورد استفاده میباشند، از آثار خیر اوست …». دانشور، محمد: از قلعه دختر تا دقیانوس، ص 609.
(4) ـ روزنامه آیندگان، سه‌شنبه 29 فروردین 1357.
(5) ـ شایان ذکر است در جریان احداث این تونل در سال 1355 ش. یک بار مقداری از کوه ریزش نمود و تعدادی از کارگران در داخل تونل گیر افتادند. به دنبال این واقعه عملیات نجات توسط مردم و کارشناسان ایرانی و خارجی به سرعت آغاز گردید. در این جریان اقدام کارشناسان یوگسلاوی بسیار موثر بود؛ آنان با فرستادن لوله‌ای قطور به داخل تونل توانستند اکسیژن مورد نیاز کارگران جهت تنفس هوا ـ تا خاک‌برداری کامل ـ را تأمین نمایند. خوشبختانه پس از 36 ساعت کار مداوم، تمامی کارگران به سلامت از تونل بیرون آورده شدند (محمد صنعتی).
(6) ـ روزنامه آیندگان، ‌شنبه 6 خرداد 1357، شماره 3126.

به اشتراک بگذارید:

برچسب ها:





نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *