پیام ما؛ رسانه توسعه پایدار ایران | بازدید اعضای کمیسیون عمران مجلس از جنوب کرمان

بازدید اعضای کمیسیون عمران مجلس از جنوب کرمان





۱۲ بهمن ۱۳۹۴، ۱۴:۵۰

بازدید اعضای کمیسیون عمران مجلس از جنوب کرمان

رضا عبادی زاده

چهارشنبه و پنج شنبه گذشته بود که هیات رئیسه کمیسیون عمران مجلس به همراه معاونان وزارت نفت، نیرو، راه و شهرسازی کشور و نماینده بنیاد مسکن برای بازدید از طرح های عمرانی ، زیربنایی و راه های روستایی به جنوب کرمان به جنوب کرمان سفر کردند. سفری که اگرچه بیش از پیش مشکلات و محرومیت های جنوب کرمان را به نمایش گذاشت و این امیدواری را بوجود آورد که قطار توسعه جنوب کرمان با سرعت بیشتری نسبت به گذشته حرکت کند اما با توجه به اینکه 150 روز تا انتخابات مجلس نهم باقی مانده، از این سفر می توان برداشتی انتخاباتی داشت.
جنوب کرمان از باظرفیت ترین مناطق استان پهناور کرمان است. از یک طرف کشاورزی این منطقه به گونه ای است که می تواند محصولات کشاورزی مورد نیاز کشور در طول سال را تامین نماید. از طرف دیگر رتبه سوم معادن کشور هم در اختیار جنوب کرمان است. اما علی رغم این ظرفیت و پتانسیل بالا، برخی نقاط جنوب کرمان از محرومیت رنج می برند. در حالی که با این ظرفیت بالا می بایست امروز جنوب کرمان از توسعه یافته ترین مناطق کشور باشد. در این میان اعضای کمیسیون عمران مجلس نهم به دعوت فرج الله عارفی نماینده مردم جیرفت و عنبرآباد به جنوب کرمان سفر کردند. البته نقش حجت الاسلام امیری نماینده کهنوج را هم نباید در این سفر ندید گرفت. سفری که قرار بود مردادماه سال جاری انجام شود اما بنا به دلایلی به تعویق افتاد و آخر هفته گذشته این سفر اتفاق افتاد. دعوت نمایندگان جنوب کرمان از اعضای کمیسیون عمران مجلس در فاصله پنج ماه تا انتخابات مجلس دهم باعث شده این شائبه پیش آید که این حرکتی انتخاباتی بوده است. گرچه روی دیگر این ماجرا هم توجه به مشکلات و محرومیت های جنوب استان است که با این بازدیدها شاید اوضاع بهتر از پیش شود.
در سفر اعضای کمیسیون عمران به جنوب کرمان چه گذشت؟
اعضای کمیسیون عمران مجلس و معاونان وزرای یاد شده سفرشان را از جیرفت شروع کردند. پل دوم هلیل و حاشیه رودخانه هلیل‎رود پروژه‎هایی بودند که در آغاز مورد بازدید قرار گرفتند. پس از آن این هیات به بازدید از پروژه های نیمه تمامی که در جنوب کرمان وجود داشت پرداختند که در ادامه به چند بازدید این هیات می پردازیم.
باند دوم محور جیرفت – عنبرآباد
باند دوم محور جیرفت و عنبرآباد از جمله پروژه های نیمه تمام جنوب کرمان است و معاونان وزرا و اعضای کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی قبل از ظهر چهارشنبه از باند دوم محور جیرفت عنبرآباد، حد فاصل سه‎راهی دانشگاه جیرفت و علی‎آباد بازدید به عمل آوردند. باندی که به گفته محمد ساردویی مدیرکل راه و شهرسازی جنوب کرمان اگرچه 80 درصد پیشرفت فیزیکی داشته اما برای اتمام آن 600 میلیون اعتبار نیاز است.
بیمارستان 96 تختخوابی عنبرآباد
بازدید بعدی معاونان وزرا و اعضای کمیسیون عمران مجلس از پروژه بیمارستان 96 تختخوابی عنبرآباد بود. پروژه ای که تاکنون 8 درصد پیشرفت داشته است و برای اتمام به 45 میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد. پروژه ای که به گفته منصوری مدیرکل اجرای طرح‎های ملی منطقه سه و چهار در سازمان مجری ساختمان‎ها و تأسیسات دولتی و عمومی در صورت تأمین اعتبار طی سه تا چهار سال آینده به بهره‎برداری می‎رسد.
پروژه آبرسانی جبالبارز
پروژه آبرسانی جبالبارز دیگر پروژه ناتمام جنوب کرمان است که از آن بازدید شد. پروژه آبرسانی منطقه جبالبارز با 27 کیلومتر خط انتقال و ایستگاه‎های پمپاژ نسبت به حجم آبی که منتقل می‎کند، بسیار بزرگ است. معاون برنامه‎ریزی و توسعه شرکت مهندسی آب و فاضلاب پیشرفت این پروژه را 80 درصد دانست و میزان اعتبار لازم برای اتمام آن را شش میلیارد تومان. اعتباری که اگر تامین شود امکان اتمام پروژه تا شش ماه آینده وجود دارد اما مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب شهری استان کرمان از بیش از 2.5 میلیارد تومان بدهی این پروژه خبر داد.
گفتنی ست اعضای کمیسیون عمران مجلس و معاونان وزرا از چند پروژه نیمه تمام دیگر از جمله باند دوم راه روستایی عنبرآباد – امیرآباد، آبرسانی به روستای دشت مهران رودبار جنوب هم که با جمعیتی نزدیک به ۸۰۰ نفر هنوز فاقد لوله کشی آب است، پروژه های گازرسانی و برق رسانی جیرفت بازدید کردند و در نهایت در جلسه ای با مسئولان استانی و محلی به منظور جمع‎بندی بازدید از پروژه‎های جنوب کرمان شرکت کردند.
تلاش می شود موانع پروژه های عمرانی برداشته شود
سخنگوی کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی درباره بازدید از جنوب کرمان گفت: ما در صدد هستیم تا پروژه‎های عمرانی را که آغاز شده و یا با تأخیر در حال انجام هستند، مورد بررسی قرار دهیم. آرامی تصریح کرد: پس از بررسی مسائل و مشکلات، این پروژه‎ها در کمیسیون عمران مطرح و تلاش می‎شود تا موانعی که در آن‎ها وجود دارد، برطرف شود. آنطور که فارس نوشته نماینده مردم شهرستان بندرعباس در مجلس شورای اسلامی گفت: در صورت وجود موانع قانونی از طریق تصویب قانون جدید و در صورت وجود مشکل نظارتی از طریق مراجع نظارتی مشکلات پروژه‎های عمرانی رفع می‎شود.
باید با کمک بخش خصوصی وضعیت مناطق محروم را بهبود بخشید
نایب رئیس دوم کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی هم در این باره گفت: امیدواریم که بتوانیم در انعکاس مشکلات منطقه جنوب کرمان در کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی موفق بوده و گام‎های خوبی در این زمینه برداریم. احسن علوی با بیان اینکه بسیاری از زیرساخت‎های عمرانی در سطح کشور با مشکل مواجه هستند، افزود: با توجه به اینکه منطقه جنوب کرمان از مناطق محروم است، سرمایه‎گذاری‎هایی هم که در دولت قبل انجام شده، کافی نبوده است. علوی با اشاره به اینکه مدیریت کلان استان کرمان در جذب سرمایه‎گذاران موفق بوده است، عنوان کرد: حضور سرمایه‎گذاران می‎تواند، وضعیت مناطق محروم را بهبود بخشیده و موجب عمران و آبادانی آن‎ها شود.
نیاز جدی جیرفت به حمل و نقل ریلی
نماینده مردم جیرفت و عنبرآباد در ارتباط با سفر اعضای کمیسیون عمران مجلس و معاونان وزرا به جنوب کرمان گفت: با توجه به اینکه در آستانه تصویب قانون برنامه ششم توسعه هستیم، لازم است تا نگاه ویژه‌ای به منطقه جنوب کرمان شود و با پیگیری‌های انجام شده، اعضای کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی و معاونان چهار وزارتخانه میهمان مردم خونگرم جنوب کرمان بودند. آنطور که فارس نوشته فرج الله عارفی تصریح کرد: با توجه به اینکه جنوب کرمان تولید 4.5 میلیون تن محصول و رتبه سوم معادن کشور را دارد، نیاز جدی به حمل و نقل ریلی احساس می‎شود و همچنین راه‌آهن در بودجه مجلس شورای اسلامی در نظر گرفته شده بود، اما بعد از مدتی حذف شد که بار دیگر با پیگیری‌هایی لازم در بودجه قرار گرفت. حجت الاسلام امیری نماینده مردم کهنوج در مجلس هم در این باره گفت: یکی از مهم‎ترین و تأثیر‌گذار‌ترین ظرفیت‌های مجلس شورای اسلامی، کمیسیون عمران است و تا هنگامی که زیرساخت‌ها در این منطقه توسعه و رشد پیدا نکند، قابلیت‌ها فعلیت نمی‌یابند.
بعدا درباره نتایج این سفر اظهارنظر می کنم
فرماندار جیرفت در رابطه با سفر اعضای کمیسیون عمران به جنوب کرمان به «پیام ما» گفت: اعضای کمیسیون عمران بر روی پروژه های عمرانی کشور می توانند تاثیرگذار باشند و بعید می دانم به صورت موردی بتوانند بودجه ای را برای پروژه ای تخصیص دهند. احمد امینی روش افزود: بازدید از پروژه های اجرایی توسط اعضای کمیسیون عمران در راستای سفرهای دوره ای بود و شاید در بودجه 95 کشور بتوانند به صورت کلی تاثیرگذار باشند اما به صورت موردی نمی توانند. وی در پاسخ به این سوال که این سفر چه دستاوردی را بری جیرفت داشت اظهار داشت: این سوال را نباید از من بپرسید و باید از کسانی بپرسید که اعضای کمیسیون عمران مجلس را دعوت کرده اند. نماینده ها بیشتر پیگیر بودند.امینی روش در پایان گفت: باید ببینیم که اعضای کمیسیون عمران پس از این بازدیدها در نشست هایی که با وزرا و مسئولان در مرکز دارند، چه تاثیری می توانند داشته باشند تا دستاوردهای این سفر مشخص شود و بعدا نتایج این سفر را به اطلاع مردم می رسانیم.
سفرهای کمیسیون عمران مجلس طبیعی است
سرپرست معاونت عمرانی استانداری کرمان درباره سفر اعضای کمیسیون عمرانی مجلس به جنوب کرمان به «پیام ما» گفت: سفر اعضای کمیسیون عمران مجلس به شهرستان ها طبیعی است. ابوالقاسم سیف الهی افزود: این سفرها در قالب دو نقش نظارتی و جمع بندی برای برنامه های آینده مثل بودجه 95 انجام می شود. وی تصریح کرد: متعاقب این جلسه قرار است در تهران جلسه ای با حضور اعضای کمیسیون عمران مجلس و معاونان وزرا و استاندار کرمان برگزار شود. سیف الهی در پاسخ به این سوال که این سفر چه دستاوردی برای جنوب کرمان داشت گفت: این سفرها طبیعی است و قبلا اعضای کمیسیون عمران به شمال کرمان هم سفر کرده بودند.

به اشتراک بگذارید:

برچسب ها:





پیشنهاد سردبیر

مطالب مرتبط

بارش برف و باران امروز ادامه دارد

بارش برف و باران امروز ادامه دارد

انسداد راه دسترسی ۱۶۰ روستای لرستان

۲۲ استان کشور تا پایان هفته بارش برف و باران سنگین را تجربه می‌کنند

انسداد راه دسترسی ۱۶۰ روستای لرستان

اکوسیستم استارتاپی عامل آشتی کسب‌وکاری مردم و نوآوران

گزارش «پیام ما» از نشست بررسی کاربرد فناوری‌های نوین در صنایع خلاق

اکوسیستم استارتاپی عامل آشتی کسب‌وکاری مردم و نوآوران

مسافران قطار مرگ

گروهی از زنان مکزیک جان خود را برای رساندن غذا به مهاجران به خطر می‌اندازند

مسافران قطار مرگ

چتر سیاه بر آسمان اهواز

دود نیشکرهای سوخته هوای خوزستان را آلوده کرد

چتر سیاه بر آسمان اهواز

مداخلهٔ بی‌نتیجهٔ دولت در بازار شیرخشک

کشمکش‌ بین ارگان‌های دولتی و تولیدکنندگان کمبود شیرخشک را تشدید کرد

مداخلهٔ بی‌نتیجهٔ دولت در بازار شیرخشک

موضع‌گیری دوگانه  دربارهٔ حقابهٔ هیرمند

وزیر نیرو و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با معاون رئیس‌الوزرای طالبان دیدار کردند

موضع‌گیری دوگانه دربارهٔ حقابهٔ هیرمند

میراث «غزه» زیر بمباران

فعالان جهانی هشدار می‌دهند

میراث «غزه» زیر بمباران

فصل انارچینی

پیگیری برای ثبت یک میراث ناملموس ادامه دارد

فصل انارچینی

توزیع قطره‌چکانی دارو‌های بیماران SMA

بیماران «آتروفی عضلانی نخاعی» معطل پاس‌کاری وزارت بهداشت برای تدوین پروتکل‌های توزیع دارو هستند

توزیع قطره‌چکانی دارو‌های بیماران SMA

نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *