پیام ما؛ رسانه توسعه پایدار ایران | نفوذ فاضلاب در اورژانس بیمارستان کلاه دوز

نفوذ فاضلاب در اورژانس بیمارستان کلاه دوز





۱۱ بهمن ۱۳۹۴، ۱۵:۰۷

نفوذ فاضلاب در اورژانس بیمارستان کلاه دوز

صبح روز دوشنبه طی برخی از تماس های تلفنی شهروندان، مبنی بر نفوذ فاضلاب در بخش اورژانس بیمارستان فاطمه الزهرای کرمان (کلاه دوز) برای پیگیری این موضوع حوالی ساعت 10 صبح به بیمارستان مذکور رفتم.
در ابتدا به بخش اورژانس مراجعه کردم اما هیچ مشکلی مبنی بر نفوذ فاضلاب در آنجا ندیدم. از بعضی پرستاران و نگهبانان در مورد این موضوع سوال کردم اما به دلیل تعویض شیفت ها، اظهار بی اطلاعی کردند.
با مراجعه به قسمت مدیریت، آقای سلطانی، معاون پشتیبانی بیمارستان را دیدم و از وی در این باره سوال کردم. وی گفت حوالی ساعت 05:30 صبح فاضلاب یکی از چاه ها در اورژانس بالا آمد ولی ظرف 45 دقیقه این مشکل را حل کردیم و در این مدت بیمارانی را که در این بخش بودند به اتاق ایزوله منتقل کردیم.
طبق گفته ی وی چاه بخش اورژانس با چاه بخش اطفال که در طبقه ی فوقانی اورژانس قرار دارد، مرتبط است. متاسفانه بعضی بیماران به دلیل فرهنگ ضعیفشان اصول بهداشتی را رعایت نمی کنند و گاز، باند و حتی پوشک های تعویض شده ی فرزندانشان را درون چاه می اندازند که که موجب بروز چنین اتفاقاتی می شود.
اما به نقل از خبرگزاری مهر، در ساعات پایانی نیمه شب یکشنبه بود که بیماران بستری در بخش اورژانس بیمارستان کلاه دوز کرمان با استشمام بوی نامطبوعی از خواب بیدار شده و متوجه مشکل فاضلاب بیمارستان می ‌شوند.
سطح زمین با آب ناشی از نشت فاضلاب خیس شده و کادر بیمارستان برای حل این مشکل اقدام به تخلیه بخش اورژانس و انتقال بیماران به راهرو بیمارستان می ‌کنند.
اما با توجه به حساسیت‌هایی که در زمینه بهداشت و درمان و لزوم ایزوله بودن محیط در بیمارستان‌ها وجود دارد، این مراکز باید همواره پیش بینی‌های لازم در این خصوص را کرده و در صورت بروز چنین شرایطی مجهز بوده و سریعاً وارد عمل شوند.
یکی از مشکلاتی که بیمارستان‌های کرمان با آن دست به گریبان هستند متصل نبودن سیستم فاضلاب بیمارستان‌ها به شبکه فاضلاب شهری است. مشکلی که با وجود پی گیری‌های چندین ساله همچنان وجود داشته و باعث بروز شرایطی نظیر شب گذشته می‌ شود.
سعید محمدی یکی از افرادی که به منظور درمان یکی از بستگانش به بیمارستان کلاه دوز مراجعه کرده، در این خصوص به مهر می‌گوید: حدود ساعت سه و ۳۰ دقیقه نیمه شب بود که متوجه وضعیت نامساعد فاضلاب بیمارستان شدیم، تمامی چاه‌های سرویس‌های بهداشتی گرفته بود و صحنه ای مشمئز کننده به وجود آمده بود.
وی ادامه می ‌دهد: وضعیت به گونه ای بود که کارکنان بیمارستان بخش اورژانس را تخلیه و بیماران را به راهرو منتقل کردند.
محمدی می ‌افزاید: حدود ساعت هفت صبح با آوردن دستگاه پمپ و افراد متخصص در این زمینه، وضعیت بهبود پیدا کرد و در نهایت تا ساعت هشت و ۳۰ دقیقه شرایط بخش اورژانس به حالت عادی خود بازگشت.
وی می ‌گوید: مشاهده چنین شرایطی در محیط بیمارستان عجیب بود چرا که با توجه به وضعیت چاه‌ها، مشخص بود که گرفتگی فاضلاب چندین ساعت قبل رخ داده و لازم بود کادر بیمارستان با انجام اقدامات لازم از بروز چنین شرایطی جلوگیری می‌کرد.
مریم ایران نژاد نیز از دیگر افرادی است که از شرایط شب گذشته بیمارستان کلاه دوز گلایه دارد، وی به مهر می ‌گوید: با بروز این شرایط بیماران در وضعیت سختی قرار گرفتند و تخت‌های آن‌ها به راهرو بیمارستان منتقل شد.
وی در ادامه می ‌گوید: گرچه کادر بیمارستان برای رفع این مشکل اقدام کرد اما باید از قبل پیش بینی‌ های لازم در این خصوص را انجام می‌داد.
ایران‌ نژاد می‌ افزاید: با توجه به اینکه بیمار ما مسن و دچار بیماری قلبی بود این شرایط باعث شد که شب سختی را پشت سر بگذارد.
بنا بر گزارش خبرگزاری مهر، علی مقدمی، رئیس بیمارستان، در این باره گفت: گرفتگی چاه‌ های فاضلاب اتفاقی می باشد که ممکن است در هر بیمارستانی رخ دهد؛ چرا که روزانه افراد بسیاری در این محیط حضور پیدا می‌کنند و ممکن است اشیائی در چاه‌های بیمارستان انداخته و این امر در نهایت منجر به گرفتگی چاه فاضلاب شود.
مقدمی ادامه می ‌دهد: این اتفاق بامداد دوشنبه، ساعت 03:30 رخ داد ( این در حالی است که معاونت پشتیبانی بیمارستان ذکور، ساعت وقوع این رویداد را به خبرنگار پیام ما، ساعت 05:30 صبح اعلام کرد!) که تا ساعت شش صبح اقدامات لازم برای رفع آن صورت گرفت. (طبق اظهارات معاونت پشتیبانی ظرف 45 دقیقه این مشکل رفع شد! و بنا بر اظهارات یکی از شاهدان عینی ساعت 08:30 دقیقه شرایط بخش اورژانس به حالت عادی خود بازگشت!)
مقدمی با انتقاد از متصل نبودن فاضلاب بیمارستان‌ها به شبکه فاضلاب شهری، اظهار داشت: اکثر بیمارستان‌ های کرمان با این مشکل مواجه بوده و چاه‌ های فاضلاب این مراکز از نوع جذبی هستند.
رئیس بیمارستان کلاه دوز کرمان از نامه‌ نگاری‌های متعدد با وزارت نیرو برای رفع این مشکل خبر می‌دهد و افزود: با این ‌حال شب گذشته کادر بیمارستان سریعاً برای رفع مشکل فاضلاب و به‌ کارگیری نیروهای متخصص اقدام کرد. وی ادامه داد: به ‌منظور جلوگیری از تکرار این رخداد دستورات لازم برای تجهیز بیمارستان و خرید دستگاه‌های لازم برای مدیریت چنین شرایطی صادرشده است.
مقدمی یادآور شد: به جد پیگیر حل اساسی مشکل فاضلاب بیمارستان کلاه دوز و اتصال آن به سیستم فاضلاب شهری هستیم.
نقاط قوت بیمارستان کلاه دوز
علی رغم برخی تعارضات در اظهارات مسئولین بیمارستان که جای بسی تعجب دارد، چنانچه از انصاف نگذریم، لازم است با توجه به بازدید از اکثر بخش های بیمارستان به بیان مشاهداتم بپردازم. برخود خوب پرسنل، رسیدگی به موقع، کادرمجرب، کیفیت خوب غذا، تمیز بودن اتاق ها، وسایل موجود، وجود سرویس بهداشتی جداگانه در هر اتاق و به طور کلی رضایت مراجعه کنندگان، از نکات قابل توجه در این بیمارستان بود که شاید در کم تر بیمارستان دولتی ای به چشم بخورد.
ترکیب رنگ های مناسب در ساختار بیمارستان و فراهم آوردن محیط های متناسب با سن بیماران بستری در بخش های گوناگون حاکی از توجه مسئولین به روحیه ی آن ها می باشد. برای مثال در بخش اطفال بیشتر از رنگ ها روشن استفاده و فضایی برای بازی کردن کودکان فراهم شده بود.
موضوع دیگری که نظر مرا به خود جلب کرد وجود چندین اتوبوس در محوطه ی بیمارستان بود. با کمی پرس و جو متوجه شدم، این اتوبوس ها در واقع بیمارستان های مجهز سیّار می باشند.
اتاق عمل، آزمایشگاه، سی تی اسکن و آمبولانس با ظرفیت 10 نفر که همه به صورت سیّار برای اجرای برخی طرح ها و ارائه ی خدمات درمانی در نقاط مرزی و مناطق بحران زده مورد استفاده واقع می شوند.
چادر اجباری در بیمارستان
چنانچه به بیمارستان کلاه دوز مراجعه کرده باشید، یکی از ضوابط قابل توجه برای ورود بانوان در این مرکز درمانی، پوشیدن چادر می باشد. من که به عنوان خبرنگار برای تهیه ی گزارش به این بیمارستان مراجعه کرده بودم و برخلاف اکثر مراجعه کنندگان، در سلامت به سر می بردم، گرفتن چادر و داشتن کوله پشتی برام سخت بود. علامت سوالی که در ذهن من پیش آمد این بود که بیماران و همراهیان وی که باید کارهای پذیرش او را که مستلزم برخی دوندگی ها می باشد، انجام دهند در صورت عدم عادت به پوشیدن چادر، چگونه می توانند کارهای مربوطه را انجام دهند؟!
در این مورد با میر یوسفی، مدیر بیمارستان صحبت کردم. وی اظهار داشت: پوشیدن چادر هنگام ورود به بیمارستان برای بانوان بیمار الزامی نمی باشد و طرح الزامی بودن چادر برای سایر مراجعه کنندگان در حال تعدیل است و افرادی که حجاب معقول دارند، الزامی برای چادر پوشیدن نداشته باشند.
با توجه به امکانات موجود در این بیمارستان، امید است هر چه زودتر مشکلاتی از قبیل نفوذ فاضلاب با چاره اندیشی مسئولین هر چه زودتر به پایان برسد.

به اشتراک بگذارید:

برچسب ها:





پیشنهاد سردبیر

نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *