سایت خبری پیام ما آنلاین | دیدار محمد صنعتی با کارکنان و عیادت از بیماران بیمارستان الزهرا (س)/ بیمارستانی به ژرفای نیم قرن تاریخ معاصر

دیدار محمد صنعتی با کارکنان و عیادت از بیماران بیمارستان الزهرا (س)/ بیمارستانی به ژرفای نیم قرن تاریخ معاصر





۹ بهمن ۱۳۹۴، ۲۲:۳۳

دیدار محمد صنعتی با کارکنان و عیادت از بیماران بیمارستان الزهرا (س)
بیمارستانی به ژرفای نیم قرن تاریخ معاصر

خاطرم هست که چند ماه پیش در روزنامه پیام ما یادداشتی نوشته بودم به این مضمون که در قدیم افراد نیکوکار زیادی در کرمان وجود داشته اند که بنا به نیاز مردم زمانه خود، آب انبار، مسجد، سقاخانه، گرمابه و… می ساختند.
اما امروزه نیکوکاران کمتر شده اند و تعداد افرادی که از پول شخصی خود برای امور عام المنفعه خرج کنند، کم است. روز بعد حاج محمد صنعتی که لطف ویژه ای به روزنامه پیام ما دارد، تماس گرفت و ضمن مخالفت با دیدگاه من گفت که:«هنوز هم هست!»
چند ماه از آن روز می گذرد و امروز تنها یکی از نمونه های آن را به من نشان داده است. آقای صنعتی- که خود عضو هیأت امنای بنیاد نیکوکاری حضرت سجاد (ع) می باشد- در یکی از بیمارستان های کوچولو اما به ژرفای تاریخ نیم قرن اخیر منتظرم بود. به بیمارستان رفتم. کارمندان و پرسنل بیمارستان در تکاپو بودند که «دکتر» از مقابل من رد شد و به اتاق خودش رفت. نام دکتر سام زاده زیاد به گوشم خورده بود و تعریف شرافت مندی اش را بیش تر از زبان پدرم شنیده بودم؛ اما تاکنون دیداری با این پزشک معروف شهر نداشتم. به اتاق او هدایت شدم. جناب صنعتی زودتر از من آن جا بود. صنعتی از سام زاده گفت. و سام زاده گویا نمی خواست زیاد مورد تعریف و تمجید قرار بگیرد. این را از رفتارش می شد فهمید. معمولاً آن هایی که کار می کنند چنین آدم هایی هستند. مُشکی هستند که خود می بویند. دانایانی هستند که چون طبله عطار خاموش اند و هنرنمای.»
و این مرد که از علم طبابت بهره دارد، در نهایت تواضع، علم را آدمیت و جوانمردی و ادب معنا می کند. نه این که خودش این را گفته باشد. نه! از قاب خوشنویسی شده ای که بر دیوار اتاقش نصب کرده بود متوجه این موضوع شدم.«علم؛ آدمیت است و جوانمردی و ادب»
جوانمردی؛ صفتی که در بین ایرانیان باستان به یک آیین مبدل شده بود. آیین جوانمردی و پهلوانی!
و پهلوانان باستان، کسانی بودند که از خویش برون آمده و با زور بازو و نیروی دانش خویش به کار خلق می پرداختند. و کیست که نداند این هایی که در این مکان جمع شده اند از همین جرگه اند. آمده اند تا زکات علم و سلامتی خود را با مددرسانی به آن هایی بدهند که روزگاری تندرست بودند و امروز چرخ روزگار با بستر بیماری آشنای شان کرده است.
این بیمارستان، «الزهرا» ست. وابسته به بنیاد نیکوکاری حضرت سجاد (ع) و مردی که عمری طبابت کرده است اما تظاهر نمی کند.
حاج محمد صنعتی به جای او لب به سخن می گشاید و از پیشینه درخشان دکتر سام زاده و کارهای نیکوی او می گوید:«دکتر سام زاده به سال 1318 در شهر کرمان، در خانواده ای از دودمان شادروان حضرت آیت الله حاج سیدجواد شیرازی به دنیا آمد. دکتر سام زاده با اتمام تحصیلات ابتدایی و متوسطه، پزشکی عمومی را در دانشگاه تهران آموخت . پس از پایان خدمت وظیفه به مدیریت سپاه بهداشت یزد منصوب و به ساخت چندین درمانگاه و تأسیسات بهداشتی نظیر حمام، لوله کشی دهات و ساخت جاده همت گمارد. سپس در سال 1356 موفق به اخذ تخصص بیماری های داخلی از دانشگاه تهران گردید که مجدداً با درخواست مردم یزد به مدیریت عامل جمعیت شیر و خورشید سرخ سابق برگزیده شد و تا سال 1358 مدیریت آن جمعیت و سرپرستی کلیه واحدهای درمانی آن استان را عهده دار بود. همچنین در این مدت با همکاری مردم نیکوکار، موفق به ساخت و تجهیز بیمارستان خیریه حضرت سیدالشهدا(ع) در آن سامان شد. بعد از انقلاب به کرمان منتقل و ریاست هلال احمر و بیمارستان دکتر باهنر و نیز سرپرستی مرکز بهداشت و درمان شرکت زغال سنگ کرمان و نیز ریاست سازمان انتقال خون را عهده دار شد. در این مسوولیت ها نیز با اندیشه کارآفرینی به توسعه بیمارستان باهنر و ایجاد بخش های جدید جراحی اعصاب، ارتوپدی و اورژانس و ICU و نیز آزمایشگاه پاتولوژی پرداخت. همچنین در معادن زغال سنگ به ایجاد درمانگاه و توسعه و تجهیز درمانگاه های موجود و نیز در سازمان انتقال خون به توسعه ساختمان قدیم و تجهیز آن همت گمارد. وی همچنین اقدام به ساخت مرکز جدید انتقال خون کرد. در این زمان به درمانگاه ملی سجادیه، مأموریت یافت و با تبدیل و ثبت آن با عنوان جدید«بنیاد نیکوکاری حضرت سجاد (ع)» توفیق ایجاد و تجهیز و راه اندازی ده درمانگاه و همچنین بیمارستان الزهرا (س) و مزارع پسته جهت تأمین اعتبار مالی آن ها را به دست آورد. او توسط سازمان کل نظام پزشکی ایران به عنوان پزشک نمونه سال 1389 برگزیده شد.»
محمد صنعتی در ادامه صحبت های خود گفت:«این بنیاد در زمان استانداری سعیدی فیروزآبادی شروع به فعالیت نمود. بی تردید با حضور و اقدامات چشمگیر دکتر سام زاده و دیگر اعضای هیات مدیره پیشرفت های مطلوبی انجام گرفت، به نحوی که در حال حاضر، با همکاری دانشکده علوم پزشکی کرمان، این بنیاد موفق به ایجاد درمانگاه های ذیل شده است:1- مرکز بهداشتی درمانی شماره 1(ابوحامد)،2- مرکز بهداشتی درمانی شماره1(شهاب)3- مرکز بهداشتی درمانی شماره 3(شکوری)
4- مرکز بهداشتی درمانی شماره4(هوتک) 5- مرکز بهداشتی درمانی شماره5 (شهید مفتح- منتظری)6- مرکز بهداشتی درمانی شماره6(فرهنگیان)7- مرکز بهداشتی درمانی شماره7(امام حسن مجتبی) 8- مرکز بهداشتی درمانی شماره8(نصیری) 9- مرکز بهداشتی درمانی شماره9(تیمسار نکویی)10- مرکز بهداشتی درمانی شماره10 (ارجمندی)
همچنین در راستای خدمات بهتر و بیشتر به مردم این ناحیه، بیمارستان الزهرا با اخذ مجوز عمل جراحی قلب باز، پیوند رگ، آنژیوگرافی و اکوکاردیوگرافی، با تعرفه ای برابر یک ششم تعرفه بیمارستان های تهران در شهر کرمان مشغول به فعالیت است.
پس از این همه تلاش صادقانه و بی ریا بود که مردم کرمان هم به دست اندرکاران بنیاد اعتماد کردند و بخشش های بی دریغ خود را برای پیشرفت بنیاد به سوی آن روانه کردند. از جمله زمین، آب انبار و… که نیکوکاران قدیم احداث کرده بودند، در اختیار نیکوکاران مدرن امروزی قرار گرفت.
اما این بنیاد از روستاها نیز غافل نمانده و در هوتک هم با مساعدت یکی از خیرین بنیاد، دست به احداث یک بیمارستان 50 تخت خوابی زده که پس از فوت آن خیّر، سرپرستی و نظارت کار بر عهده خیّر دیگر(حاج محمد صنعتی) قرار گرفت، که در حال حاضر ساختمان بیمارستان، مراحل پایانی ساخت خود را می گذراند.
اما دکتر علی سام زاده نیز از همان ایل و تبار پهلوانانی است که با علم و عمل در کار نیکوی تیمار بیماران است. پزشکی که در این وانفسای تکنولوژی و دوندگی برای رشد اقتصادی که عده زیادی، طبابت را به تجارت مبدل کرده اند، درد خدمت رسانی دارد. او سال هاست در این بنیاد نیکوکاری که مزین به نام نامی حضرت سجاد(ع) است، توشه آخرت بر می چیند.
آن گونه که در کتاب «تاریخ پزشکی کرمان» نوشته دکتر مجید ملک محمدی آمده است:«دکتر علی سام زاده با تمایل خود از جانب وزارت بهداری، مأمور خدمت در مرکز درمانی سجادیه شد و با اتخاذ تدابیری تازه و با تلاش بسیار، حیات تازه ای به این درمانگاه داد. رفته رفته حمایت افراد خیّر و با کمک های مالی مردم کرمان و همچنین در سایه مدیریت دلسوزانه و توان مندی های دکتر علی سام زاده، گسترش کمی و کیفی مراکز درمانی سجادیه آغاز و تداوم یافت.تلاش دکتر سام زاده تا امروز ادامه دارد. و وی در واقع شناخته شده ترین و شاخص ترین طبیب اداره کننده این مجموعه در دهه های اخیر بوده و هست و تاریخ زنده و گویای فعالیت های درمانی بنیاد نیکوکاری سجادیه به شمار می رود.»
***
گفتنی است حاج محمد صنعتی به همراه دکتر سام زاده از بیماران قلبی بیمارستان الزهرا(س) عیادت کردند. در ضمن این عیادت، بهارک بهرامی، مدیر داخلی بیمارستان خدمات بیمارستان را تشریح نمود.
وی تعداد تخت های فعال بیمارستان را 125 تخت عنوان کرد و افزود:«بیمارستان الزهرا(س) در زمینه قلب،ICU،CCU، داخلی، زنان، زایشگاه و اورژانس فعال می باشد. اما عمده فعالیت ها در زمینه قلب است.»
وی ادامه داد:«با توجه به این که اکثر بیمارانی که به این بیمارستان مراجعه می کنند، از طبقه متوسط به پایین جامعه هستند، لذا خدماتی از جمله آنژیوگرافی، جراحی قلب و هزینه هتلینگ بیمارستان، نسبت به بیمارستان های دیگر پایین تر است.»
مدیر بیمارستان الزهرا(س) وجود جراحان حاذق و دستگاه های پیشرفته در این بیمارستان را از جمله نقاط قوت بیمارستان برشمرد و گفت:«جراحانی هم چون آقایان دکتر دیلمی، دکتر بنی اسدی و دکتر یزدان پناه در بیمارستان الزهرا فعالیت می کنند. و آقایان دکتر معصومی و دکتر اباذری نیز به امر آنژیوگرافی می پردازند.»
بهرامی با اشاره به فضای مناسب بیمارستان گفت:«بیمارستان الزهرا 4 طبقه است که با احتساب زیر زمین به 5 طبقه می رسد. چهار اتاق عمل در بیمارستان وجود دارد. دستگاه ها نیز کاملاً مجهز و به روز می باشد. 16 تخت جراحی داریم و تلاش می شود که بهترین خدمات را در این مرکز درمانی ارائه دهیم.»
***
و این جا بود که خودم هم منتقد یادداشت چند ماه پیش خودم شدم. چرا که نیکوکاری را فقط به اجداد و نیاکان خودمان نسبت داده بودم و مردمان امروزی را از نیکوکاری مبرا دانسته بودم. نیکوکارانی که از جنس خورشید هستند. با این که تاریخ گویای نیکوکاری اند اما دَم فروبسته و وقت خود را به کار نیکو می گذرانند. این جا بود که فهمیدم نباید نیکوکاران را تنها در دیلمقانی و هرندی و ارجمند و… و دیگرانی که دیگر در میان ما نیستند خلاصه کرد و صنعتی ها، سام زاده ها و عطا احمدی ها را از یاد برد.

به اشتراک بگذارید:

برچسب ها:





مطالب مرتبط

نظر کاربران

م

اشقال ها 🤮🤮از خانواده خودش مى زند كه اسم بدر كند! چراغى كه به خانه رواست، به مسجد حرام است. همه اون بيمارستان روى سر خودش و مريض هاى توش خراب بشه … بچه اش اون طرف دنيا پول درمان ندارد ايشون از جيب خليفه مى بخشد زودتر كرمان رون سرتون خراب بشه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *