پیام ما؛ رسانه توسعه پایدار ایران | سودآوری معادن فلزی و غیرفلزی پس از اجرای برجام مشکلی با سازمان انرژی اتمی نداریم

سودآوری معادن فلزی و غیرفلزی پس از اجرای برجام مشکلی با سازمان انرژی اتمی نداریم





۷ بهمن ۱۳۹۴، ۱۵:۴۷

سودآوری معادن فلزی و غیرفلزی پس از اجرای برجام مشکلی با سازمان انرژی اتمی نداریم
عضو هیات مدیره خانه معدن گفت: با توجه به اینکه پروانه بهره ‌برداری معادن تا 25 سال در اختیار بهره‌ برداران قرار می‌گیرد، قانون معادن در ایران باید برای بیش از یک دهه تنظم شود تا فعالان معدنی بتوانند برای دوره‌ای بلندمدت برنامه‌ریزی کنند.
محمدجعفر صادقی پناه در گفت و گو با اقتصادنیوز در واکنش به اظهارات روز گذشته وزیر صنعت که باید تکلیف معدنکاران از نظر سرمایه‌گذاری و برنامه‌ریزی در دوره 10 ساله مشخص شود، اظهار کرد: فعالیت در هر حوزه‌ای از معدن سودآور است و اگر بستر لازم در دوره پساتحریم برای سرمایه‌گذاری فراهم باشد، مسلما سود حاصل از آن بیشتر است.
او درباره نتیجه گزارش جدید مرکز پژوهش‌های مجلس که سودآوری مس را پس از اجرای برجام پیش‌بینی کرده است، گفت: این روزها فعالان معدنی آینده مس را روشن می‌‌بینند و در چشم‌انداز این صنعت نگرش خوشبینانه دارند اما نمی‌توان گفت تنها مس سودآور است زیرا علاوه بر فلزهای استراتژیک معادن غیرفلزی هم هستند که به دلیل کاربرد آنها سودآوری بالایی از آنها می‌توان حاصل کرد. رئیس کمیته اکتشاف خانه معدن ایران افزود: مولفه تاثیرگذار در سودآوری این است که هر چقدر میزان سرمایه‌گذاری بیشتر باشد، سود حاصل از آن بیشتر خواهد بود و در درازمدت امیدواری بیشتر در چرخه تولید شکل می‌گیرد اما این امر مستلزم این است که فعالیت‌های تخصصی در زمینه اکتشاف، استخراج، بهره‌برداری و فرآوری صورت بگیرد و از سویی دیگر قوانین با ثبات در این بخش وجود داشته باشد. این فعال حوزه معدن با بیان اینکه برای افزاش سودآوری در این بخش باید سرمایه‌گذاری بزرگ مقیاس انجام شود، گفت: در شرایط حاضر اصلاح قانون معادن برای 20 سال آینده و یکپارچه شدن مالیات‌های مختلفی مانند حقوق دولتی و حق انتفاع می‌تواند برنامه‌ریز‌ی‌های معدن‌داران را برای ایجاد ارزش افزوده بیشتر ثبات بخشد و سود ده کند.
او افزود: در مقطع کنونی میزان اکتشافات معدنی توسط بخش خصوص در شش ماهه اول سال بسیار کاهش پیدا کرده و دلیل آن هم افزایش هزینه حق‌الارض است که برای یک معدن‌دار به ازای هر کیلومتر مربع 2 تا 5 میلیون تمام می‌شود و بیشتر فعالان بخش خصوصی به دلیل همین مالیات در محدوده‌های اکتشافی تاکنون جذب نشده‌اند. در حالی که بیشتر فعالان معدنی معتقدند نباید حق‌الارض طی این سال‌ها 10 برابر افزایش می‌یافت.
مشکلی با سازمان انرژی اتمی نداریم
صادقی‌پناه در خصوص تبصره 5 الحاقی ماده 24 قانون معادن که اخیرا سازمان انرژی اتمی و سازمان حفاظت محیط زیست را از شمول این تبصره مستثنی کرده، گفت: تا این لحظه هیچ معدن‌داری مشکلی با سازمان انرژی اتمی نداشته و اگر در محدوده‌ای مواد پرتوزا وجود داشته باشد، خود معدنکار حاضر نیست در آن قسمت از محدوده فعالیت معدنی انجام دهد از این رو نباید سازمان انرژی اتمی و سازمان محیط زیست خود را شمول این تبصره می‌کردند. عضو هیات مدیره خانه معدن پیشنهاد کرد: در تمام استان‌ها باید سازمان‌هایی مانند محیط زیست، منابع طبیعی و… محدوده‌های معدنی را از محدوده‌های غیرمجاز تفکیک‌ کند تا بهره‌بردار تکلیف خود را بداند و وابسته به آن قوانین وارد فعالیت‌های معدنی شود.

به اشتراک بگذارید:





پیشنهاد سردبیر

مسافران قطار مرگ

مسافران قطار مرگ

نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *