پیام ما؛ رسانه توسعه پایدار ایران | راهکارهای مقابله با پوسیدگی غده سیب‎زمینی در خاک

راهکارهای مقابله با پوسیدگی غده سیب‎زمینی در خاک





۶ بهمن ۱۳۹۴، ۸:۱۵

راهکارهای مقابله با پوسیدگی غده سیب‎زمینی در خاک
عوامل مؤثر بر پوسیدگی غده سیب‎زمینی در خاک و راهکارهای مقابله با آن توسط مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان تشریح شد. به گزارش خبرگزاری فارس فرامرز رستگاری بعدازظهر امروز در جمع خبرنگاران اظهار داشت: از جمله عوامل مؤثر بر پوسیدگی غده سیب‎زمینی در خاک، غده‎های بدون جوانه هستند که دوره خواب را طی نکرده باشند. وی بیان داشت: آلودگی غده یا خاک به عوامل بیماری‎زای قارچی مانند scab و باکتری، بالا بودن املاح، EC خاک زراعی و درجه حرارت خاک در هفته اول کاشت تا خروج جوانه از خاک از دیگر عوامل مؤثر بر پوسیدگی غده سیب‎زمینی در خاک هستند. رستگاری با اشاره به اینکه مصرف کود ازته پایه به ویژه با روش خشکه‎کاری پوسیدگی را تشدید می‎کند، تصریح کرد: خشکه‎کاری و آبیاری روزانه با تیپ در ظهرها موجب پختگی و در نهایت تشدید پوسیدگی می‎شود. مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان ادامه داد: بالا بودن ازت نیتراته در غده‎ها «مصرف بی‎رویه کود ازته در مزارع قبل از برداشت برای تهیه بذر»، افزایش دمای هوا و برداشت زودهنگام غده‎های بذری «تنش گرما و غده نارس» نیز در بروز این امر دخالت دارند.

به اشتراک بگذارید:

برچسب ها:





مطالب مرتبط

نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *