پیام ما؛ رسانه توسعه پایدار ایران | کشورها ی تحت تحریم دنبال دریافت «دانش خنثی‌سازی تحریم» از ایران هستند

معاون سیاسی وزارت امور خارجه:

کشورها ی تحت تحریم دنبال دریافت «دانش خنثی‌سازی تحریم» از ایران هستند

باقری: همان اندازه که در مذاکرات جدی هستیم، در عدم اعتماد به دشمن هم مصممیم





کشورها ی تحت تحریم دنبال دریافت «دانش خنثی‌سازی تحریم» از ایران هستند

۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۱، ۰:۰۰

| پیام ما | پس از بیانیه جو بایدن در مورد کاهش خریداری نفت از ایران معاون سیاسی وزارت امور خارجه و مذاکره ارشد ایران در مذاکرات برجام با حضور در نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز و پتروشیمی گفت: «پایداری رفع تحریم‌ها» در گرو حفظ و ارتقای ظرفیت‌های سخت و نرم در خنثی‌سازی تحریم‌ها است.

جو بایدن به تازگی در بیانیه‌ای اعلام کرد میزان ذخایر نفت موجود از کشورهای غیر از ایران به اندازه‌ای است که بتوان خریداری نفت از ایران را کاهش داد. این در حالی است که انتظار می‌رفت در پی سفر انریکه مورا به ایران سطح تنش‌ها کاهش یابد. در حالی که … از روی کار آمدن دولت جو بایدن می‌گذرد هنوز توافقی بین ایران و کشورهای طرف مذاکره در وین یا همان کشورهایی که برجام را امضا کرده بودند روی نداده صباح زنگنه کارشناس مسائل بین‌المللی نیز تأکید کرده است نه تنها ایران و آمریکا، بلکه تمام جامعه جهانی از تاخیر در احیای برجام متضرر خواهند شد.
اظهارنظر در نمایشگاه نفت
علی باقری معاون سیاسی وزارت امور خارجه مذاکره کننده ارشد ایران در مذاکرات وین (برجام) گفت: جمهوری اسلامی ایران به همان اندازه که در مذاکرات جدی است، در عدم اعتماد به دشمن نیز مصمم است.
به گزارش ایسنا، باقری همزمان با بازدید از نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز و پتروشیمی تأکید کرد: سیاست راهبردی خنثی‌سازی تحریم در کنار ابتکار هوشمندانه رفع تحریم، ترفند دشمن در متوقف‌سازی قطار توسعه همه‌جانبه کشور را ناکام گذاشته است.
باقری در تشریح سیر رسیدن به دانش خنثی‌سازی تحریم، گفت: اراده راسخ و توانمندی شگرف کارگزاران و متخصصان صنعت انرژی کشور، هنر دور زدن تحریم را که زمانی تنها ابزار این صنعت در مقابله با تحریم هوشمند بوش بود به «فناوری مقابله با تحریم فلج‌کننده اوباما» و سپس به «دانش برای خنثی‌سازی تحریم ناشی از کارزار فشار حداکثری ترامپ» تبدیل کرد و اکنون دیگر کشورهای تحت تحریم نیز به‌ دنبال دریافت «دانش خنثی‌سازی تحریم» از ایران هستند.

اگر اکنون هیچ کدام از این ابتکارات به نتیجه نرسد، دیگر نمی‌توان امید داشت که در فضای انتخاباتی چند ماه آینده ایالات متحده، رئیس جمهور این کشور بتواند در مورد مذاکرات وین تصمیم قطعی بگیرد.

مذاکره کننده ارشد ایران همچنین با تاکید توان خنثی‌سازی تحریم را ایجاد کننده قدرت بازدارندگی در برابر تحریم‌های ظالمانه عنوان کرده و گفت: «توانمندی دانشمندان و صنعتگران» در خنثی‌سازی تحریم، افزون بر آنکه «ظرفیت دیپلماسی» برای رفع تحریم‌ها را به‌شدت افزایش می‌دهد، «قدرت بازدارندگی» کشور در قبال تحریم‌های ظالمانه را به‌طور قابل ملاحظه‌ای ارتقا می‌بخشد.
باقری تصریح کرد: پایداری رفع تحریم‌ها در گرو حفظ و ارتقای ظرفیت‌های سخت و نرم در خنثی‌سازی تحریم‌ها است. جمهوری اسلامی ایران همان اندازه که در فرآیند مذاکرات و انجام تعهدات بین‌المللی از جمله در موضوع توافق برای رفع تحریم‌ها جدی است، در اعتماد نکردن به دشمن و اتکا نکردن به بیگانگان برای مصونیت از تحریم هم راسخ و مصمم است. عقلانیت انقلابی اقتضا می‌کند با عدم اعتماد به دشمن و عدم اتکا به بیگانگان، از همه ظرفیت‌های میدان دیپلماسی برای تامین منافع ملی استفاده کرد.
معاون سیاسی وزارت امور خارجه گفت: وزارت امور خارجه افزون بر آن که یک تنه در میدان دیپلماسی با همه توان در پی «رفع حداکثری تحریم‌ها» است، در کنار دانشمندان و فناوران صنعتگران بخش انرژی کشور از همه، ظرفیت‌های بین‌المللی برای ارتقای توان کشور در خنثی‌سازی تحریم‌ها استفاده خواهد کرد.
ضرر برای همه
صباح زنگنه تحلیلگر مسائل بین‌الملل که معتقد است نه تنها ایران و آمریکا، بلکه تمام جامعه جهانی از تاخیر در احیای برجام متضرر خواهند شد نیز در بررسی وضعیت پیش روی طرفین مذاکرات وین گفت: هرچند اروپا بر حفظ گفت‌وگوها به منظور نزدیک کردن دیدگاه‌های طرفین اصرار دارد، اما باید دید در فضای داخلی آمریکا چه اتفاقاتی می‌افتد. جمهوری اسلامی حتما باید به خواسته‌های خود برسد و خطوط قرمز تعیین‌شده از طرف ایران رعایت شود، اما باید دید چطور می‌شود در عین رعایت این خطوط، خواسته‌های آمریکا نیز تحقق یابد.
به گزارش ایسنا این تحلیلگر مسائل بین‌الملل با اشاره به اظهارات جوزپ بورل پس از سفر انریکه مورا به ایران، در مورد نزدیک بودن زمان شروع مجدد مذاکرات وین، اظهار کرد: : در این خصوص راه‌هایی وجود دارد که بسته به ابتکار طرف اروپایی، از هر کدام آن‌ها می‌توان استفاده کرد. مورا باید نتیجه سفر خود به ایران را ابتدا به کشورهای اروپایی و سپس به آمریکا گزارش دهد و تا دستورالعمل آمریکایی‌ها به مورا اعلام نشود، نمی‌توان به طور قطع نسبت به سرنوشت مذاکرات احیای برجام اظهار نظر کرد.
او همچنین به نزدیک بودن زمان انتخابات کنگره آمریکا، بیان کرد: اگر اکنون هیچ کدام از این ابتکارات به نتیجه نرسد، دیگر نمی‌توان امید داشت که در فضای انتخاباتی چند ماه آینده ایالات متحده، رئیس جمهور این کشور بتواند در مورد مذاکرات وین تصمیم قطعی بگیرد. اگر رئیس جمهور آمریکا اراده سیاسی لازم را داشته باشد، می‌تواند در این چند ماه باقی‌مانده تا انتخابات کنگره، به یک نتیجه عملی در مورد برجام برسد، کما اینکه سایر کشورها هم به دنبال ادامه گفت‌وگوها با آمریکا هستند تا بتوانند این کشور را متقاعد کنند از خواسته‌های تند خود صرف نظر کند تا بتوان به توافقی میانه که نظر هر دو طرف ایران و آمریکا را تامین می‌کند، دست یافت.
زنگنه با اشاره به سفر اخیر امیر قطر به ایران و همچنین اخبار منتشرشده در خصوص گفت‌وگوهای تلفنی وزیر امور خارجه قطر با جوزپ بورل و رابرت مالی در مورد مذاکرات هسته‌ای ایران، گفت: قطعا این نوع اقدامات میانجی‌گرانه و ابتکارات کشورهای مختلف، بر تصمیم‌گیری آمریکا بی‌تاثیر نیست، اما باید دید آیا این تاثیرات می‌تواند اقدامات مخرب رژیم صهیونیستی را خنثی کند یا خیر. کشورهایی که طرفدار احیای برجام هستند و در این خصوص تلاش می‌کنند، یک ظرفیت مشخصی دارند و در مقابل آن‌ها کشورها و رژیم‌هایی وجود دارند که مایل به سنگ‌اندازی در مسیر مذاکرات وین هستند. تا زمانی که یک پاسخ روشن از سوی آمریکا اعلام نشود، نمی‌توان به طور قطعی گفت که نهایتا تلاش‌های طرفداران برجام به نتیجه خواهد رسید یا تلاش‌های کشورها و رژیم‌هایی که با آن مخالفت دارند.
او با تاکید بر اینکه تاخیر در از سرگیری مذاکرات، قطعا آثار منفی در پی خواهد داشت، عنوان کرد: نه تنها ایران و آمریکا، بلکه تمام جامعه جهانی از تاخیر در احیای برجام متضرر خواهند شد. اگر مذاکرات وین به سرانجام نرسد، اروپایی‌ها با وجود تمام تلاش‌هایی که انجام داده‌اند، دست خالی خواهند ماند. رئیس جمهور آمریکا نیز نشان خواهد داد از زنده نگه داشتن برجام ناتوان بوده و این مسئله بر همکاری‌های بین‌المللی این کشور تاثیر خواهد گذاشت. جنگ اوکراین و روسیه، پیچیده‌تر شدن وضعیت اقتصاد جهانی و بحران‌های غذایی و انرژی، باعث تشدید اثرات منفی ناشی از عدم احیای برجام خواهد شد و قطعا اقتصاد ایران و آمریکا آسیب بیشتری خواهد دید.




به اشتراک بگذارید:





نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *