پیام ما؛ رسانه توسعه پایدار ایران | 5 باور غلط درباره کار کودکان

5 باور غلط درباره کار کودکان





۲۹ دی ۱۳۹۴، ۱۳:۰۴

5 باور غلط
درباره کار کودکان
پاتریک کوین، کار‌شناس کودکان کار در سازمان بین المللی کار می‌گوید اولین گام برای کاهش رواج کار کودکان این است که مردم بدانند کار کودک چیست؟
سازمان بین المللی کار، کار کودک را اینگونه تعریف می‌کند: کاری که کودک را از کودکی کردن،شان و منزلت و توان‌های بالقوه خود محروم می‌سازد و به رشد روحی و جسمیشان آسیب می‌زند.
در افراطی‌ترین اشکال آن، کار کودک می‌تواند موجب بهره کشی و استثمار کودکان شود، آن‌ها را از خانواده‌هایشان جدا کند، و در معرض خطرات و بیماری‌های مختلفی قرار دهد و یا سبب شود کودکان به تنهایی در خیابان‌ها‌‌ رها شوند.
مردم معمولا جدی بودن کار کودکان را درک نمی‌کنند و ممکن است تصور کنند کار کودکان گذرگاهی به سوی کار در بزرگسالی است.
کوین می‌گوید: تمرکز ما بر این است کودکان برای دسترسی به تحصیل آزاد باشند.
اینجا ما پنج تصور غلط درباره کار کودکان و تاثیرات آن را مورد بررسی قرار می‌دهیم:
۱- هر شکلی از کار کودکان بد است
تصور غلطی وجود دارد مبنی بر اینکه همه انواع کار کودکان باید کنار گذاشته شود، در حالیکه به عنوان مثال اگر یک کودک یا نوجوان درگیر کاری شود که تاثیر منفی بر سلامت او ندارد و یا از حضور او در مدرسه جلوگیری نمی‌کند عموما به عنوان یک کار قابل قبول در نظر گرفته می‌شود.
حتی تشخیص داده شده است که این نوع از کار به واسطه کمک به رشد شخصی و رفاه خانواده‌هایشان می‌تواند حتی تاثیرات مثبتی بر روی کودک داشته باشد. مادامی که زیستن بچه وابسته به آن کار نباشد و تاثیر آموزشی بیشتری داشته باشد
۲- بیشتر کودکان کار در کارخانه‌ها کار می‌کنند
برآوردهای جهانی سازمان بین المللی کار نشان می‌دهد ۶. ۵۸ درصد کودکان کار در سنین بین ۵ تا ۱۷ سال در بخش کشاورزی کار می‌کنند ۹. ۶ درصد کار خانگی می‌کنند، ۲. ۷ درصد در بخش‌های صنعتی از جمله معدن، تولید و ساخت و ساز کار می‌کنند و ۴. ۲۵ درصد در بخش خدمات از جمله خرده فروشی، رستوران و حمل و نقل کار می‌کنند.
۳- کودکان کار تنها در کشورهای فقیر وجود دارند
کوین می‌گوید: کار کودکان یک مسئله جهانی محسوب می‌شود. بیشترین تعداد کودکان کار در آسیا و اقیانوسیه هستند (۷. ۷۷ میلیون). در کشورهای جنوب صحرای افریقا ۲۱ درصد کودکان سنین ۵ تا ۱۷ سال درگیر کار هستند اما با این حال سوای از این مناطق از ۱۶۸ میلیون کودک کار، ۱۲ میلیون در کشورهای با درآمد بالا یا متوسط قرار دارند.
۴- کار کودکان یک شر ضروری برای اقتصادهای در حال رشد به حساب می‌آید
یک طرز تفکر وجود دارد که اقتصاد‌های بزرگ با اتکا بر بهره کشی از کودکان کار ساخته شده‌اند و اینکه دسترسی به کار ارزان یک ضرورت برای اقتصادهای در حال رشد به حساب می‌آید. اما سازمان بین المللی کار اظهار می‌کند اقتصاد‌های در حال رشد به آموزش با کیفیت و نیروی کار ماهر برای رشد نیاز دارند.
اگر شما به تعدادی از کشور‌ها در آسیا و آمریکای جنوبی و جاهای دیگر نگاه کنید اقتصادهایی را مشاهده می‌کنید که به خاطر اینکه طرح‌های حمایت‌های اجتماعی و آموزشیشان در اولویت بوده است، رشد قابل توجهی داشته‌اند.
۵- کار کودکان مسیر گذار افراد کم سن و سال به کار در بزرگسالی است
گزارش سازمان بین المللی کار در سال ۲۰۱۵، درباره وضعیت کودکان کار، آثار طولانی مدت آن بر روی نیروی کار را بررسی می‌کند از جمله، پیامدهای استخدام کودکان کار در بزرگسالی نشان می‌دهد افرادی که در کودکی کار می‌کردند معمولا در بزرگسالی در شغل‌های با درآمد پایین مشغول به کار می‌شوند و همچنین افرادی که در سنین پایین مدرسه را ترک کردند و یا آموزش‌های عالی ندیده‌اند احتمال بیشتری می‌رود که کار مناسبی پیدا نکنند.

به اشتراک بگذارید:





نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *