پیام ما؛ رسانه توسعه پایدار ایران | زندگی محمد ارجمند الگویی مناسب برای جوانان کرمانی

زندگی محمد ارجمند الگویی مناسب برای جوانان کرمانی





۲۹ دی ۱۳۹۴، ۹:۲۱

خاطرات و فعالیت های محمد صنعتی با نظری به تحولات و رخدادهای سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و ورزشی کرمان در هفت دهه اخیر
زندگی محمد ارجمند الگویی مناسب برای جوانان کرمانی
بخش هفتاد و هشت

از این شماره روزنامه و در ادامه خاطرات و فعالیت‌های آقای صنعتی، به عرصه فرهنگی و تلاش‌های وی در این حوزه خواهیم پرداخت.

پیشنهاد در خصوص فضای سبز شهر کرمان
یا در مطلب دیگری که در روزنامه کیهان خرداد 1349 منتشر گردید، پیشنهادی در خصوص فضای سبز کرمان دادم، بدین مضمون:
«… ولی پیشنهاد جالب‌تری که به نظر من رسیده و می‌خواهم از محبت روزنامه کیهان نسبت به مردم کرمان استفاده کرده، منعکس نمایم در همین سطح منتها قدری ساده‌تر و عملی‌تر است. به طوری که همه اهالی اطلاع دارند، از دو سال قبل در بهترین نقطه شهر، زمینی به مساحت ده هکتار مربع به منظور ایجاد پارک دیوارگذاری و نرده‌کشی شد و چاه عمیق در آن حفر گردید، ولی مدت‌‎هاست به فراموشی سپرده شده (2)، ممکن است با مختصر توجه به مکانی سر سبز و خرم تبدیل شود و از طرفی خرابه‌های متعددی در گوشه و کنار شهر به نام خانه‌های وقفی وجود دارد، که تنها از قبل آن‌ها نفع عاید موقوفه و اداره اوقاف نمی‌شود و ثوابی برای واقف ندارد، بلکه به جهت همین خرابه بودن، محل ریختن زباله و موجب وجود مناظر زننده‌ای در داخل شهر کرمان است که باقی نگاه داشتن آن‌ها گناه می‌باشد.
به نظر نویسنده اگر شهرداری و مقامات اوقاف با حسن تفاهم کامل، متفقاً دست به یک فعالیت موثر زده، کلیه این خرابه‌ها ولو خیلی کوچک را تسطیح کرده، فضای سبز و مختصری در نقاط مختلف و گوشه و کنار شهر به وجود آورند و نسبت به مراقبت آن‌ها داشته باشند، هوای شهر و مناظر زیبای آن به مراتب بهتر شده و همه مردم از آن بهره‌مند خواهند شد و خدمتی که مورد پیشنهاد عام کرمانی و آرزوی همه مردم کرمان است، انجام می‌پذیرد. ولی اگر سنگ بزرگ بردارند، هیچ وقت به نتیجه نمی‌رسند و آنچه منظور نظر و خواسته مردم می‌باشد، تحقق نمی‌پذیرد. کرمان ـ محمد صنعتی» (3).
زندگی سراسر تلاش مرحوم ارجمند، الگوی برای تمامی جوانان شهرم
همان گونه که عرض نمودم، بیشتر مقالات و مطالب منتشره بنده در روزنامه‌ها و مطبوعات سراسری و محلی کرمان، در خصوص انتقاد از عملکرد دستگاه‌های دولتی و برخی از مدیران بود و همواره در این گونه موارد سعی می‌نمودم همراه با انتقاد و ذکر نقایص، حتماً پیشنهادات و راهکارهایی که به نظرم قابل اجرا بود نیز ارائه نمایم.
در برخی موارد هم به مناسبت بروز رویدادها و حوادث مهم و قابل تأمل در کرمان، مطالبی به رشته تحریر در می‌آوردم. مثلاً در آبان سال 1347، پس از آن که مرحوم «حاج محمد ارجمند»؛ سلطان قالی جهان، دار فانی را وداع گفت، از آن جایی که به شدت به شخصیت خودساخته، همت بلند، خلاقیت و ابتکار (4) و تلاش و پشتکار این انسان سخت‌کوش و خیّر احترام گذاشته و زندگی سراسر تلاش و خستگی‌ناپذیر مرحوم محمد ارجمند را الگوی مناسبی برای تمامی جوانان شهرم می‌دانستم، در نوشته‌ای کوتاه، در راستای ادای دین به خدمات ایشان در خصوص کارآفرینی و همچنین تأسیس بیمارستان ارجمند، چند جمله‌ای از زندگی، تلاش، سلوک و همت مردانه‌ی او به رشته تحریر درآوردم، که بسیار مورد توجه مردم و خانواده آن مرحوم قرار گرفت.

اکنون نیز بعضاً به مناسبت‌های مختلف و بیشتر در مقام نصیحت و پندآموزی ـ از منظر و بیان شخصی که فراز و فرودهای بسیاری را در شش دهه فعالیت در عرصه‌های مختلف جامعه شاهد بوده ـ سعی در ایجاد انگیزه و سوق دادن همشهریان، به ویژه جوانان برومند کرمانی، به کار و تلاش دارم» (6).

همکاری در ساخت کتابخانه مزار آقا
از دیگر اقدامات فرهنگی و خیرخواهانه‌ی محمد صنعتی می‌توان به همکاری ایشان در ساخت کتابخانه «مزار آقا» (8) اشاره نمود.
[متن سند]:
بسمه تعالی
برادر محترم جناب آقای حاج محمد صنعتی
سلام علیکم
با تشکر از بذل مرحمت جناب عالی به منظور استعانت در تعمیر و بازسازی مزار آقا جهت ایجاد کتابخانه پیش دانشگاهی، ضمن آرزوی سلامت و سعادت و مسئلت توفیق بیش از پیش در امور خیر دنیوی و اجر و پاداش اخروی، از درگاه ایزد متعال برای آن جناب، به پیوست رسید وجه اهدایی ایفاد می‌گردد.
با عرض تشکر: دکتر سام زاده ـ 18/2/79.

پی نوشت:
(1) ـ روزنامه کیهان، شنبه 9 خرداد 1349، شماره 8056.
(2) ـ منظور پارک جنگلی (شهید باهنر) واقع در بلوار شهید صدوقی است.
(3) ـ روزنامه کیهان، شنبه 9 خرداد 1349، شماره 8056.
(4) ـ برای پی بردن به خلاقیت و ابتکار مرحوم ارجمند، تنها به این نکته اشاره می‌نمایم، که به رغم عدم تحصیل، وی جهت ثبت و ضبط مطالب مهم و ضروری خود، الفبایی مخصوص به خود اختراع نموده بود و مطالب مورد نظر خود را با همین الفبا در دفترچه یادداشت می‌کرد (محمد صنعتی).
(5) ـ روزنامه اطلاعات، سه‌شنبه 28 آبان 1347، شماره 12744.
(6) ـ برگرفته از متن مصاحبه با محمد صنعتی، آذر 1392.
(7) ـ روزنامه بیداری، یکشنبه 15 بهمن 1391، شماره 680.
(8) ـ منظور مقبره آیت الله حاج سید جواد شیرازی واقع در خیابان هفده شهریور است. شایان ذکر است، آیت الله حاج سید جواد شیرازی از علمای مطرح کرمان در دوره قاجاریه است که به دعوت ابراهیم‌خان ظهیرالدوله ـ پس از واقعه قتل و عام کرمانیان توسط آقا محمدخان قاجار ـ به کرمان آمد و در این شهر رحل اقامت افکند. گفته شده است که وی در مدرسه معصومیه کرمان به تدریس می‌پرداخت، از جمله شرح مثنوی او آن چنان شهرت داشت که حاج ملا هادی سبزواری به صورت ناشناس چندی در مدرسه معصومیه اقامت گزید. وی بنیان‌گذار خاندان «جوادی» کرمان است و تا زمان فوت «امام جمعه» کرمان بود و پس از او، دو فرزندش میرزا جلال‌الدین و میرزا حسین و سپس نوه او میرزا محمدعلی بدین سمت منصوب شدند. مقبره او چند سال پیش به همت برخی از بازماندگان او، به ویژه دکتر علی سام‌زاده مرمت گردید و قسمتی از آن به صورت کتابخانه در آمده است.

به اشتراک بگذارید:

برچسب ها:





نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *