پیام ما؛ رسانه توسعه پایدار ایران | این قافله‌ی عمر پای تلویزیون می‌گذرد

این قافله‌ی عمر پای تلویزیون می‌گذرد





۲۴ دی ۱۳۹۴، ۱۵:۵۷

این قافله‌ی عمر پای تلویزیون می‌گذرد
به نوشته ریدرز دایجست بنا به آخرین تحقیقات صورت گرفته، بیش از 64 درصد مردم در روز بیش از چهار ساعت وقت شان را صرف دیدن تلویزیون می کنند. دردهه های گذشته پزشکان همیشه درباره نشستن مقابل تلویزیون به عنوان نماد جدا کردن فرد از تحرک و زندگی عادی هشدار می دادند اما هجوم محصولات مختلف تکنولوژیک سلامتی مردم را بیش از پیش به خطر انداخته است .برای جلوگیری از تداوم این اعتیاد مضر می توان از راهکارهای ساده ای استفاده کرد.
همیشه با خودتان قرار بگذارید اگر روزی آفتابی باشد بجای اینکه مقابل تلویزیون و یاکامپیوتر شخصی تان بنشینید، با فعالیتهای ورزشی سرگرم باشید و یا حداقل یک ساعتی را به پیاده‌روی بگذرانید. این قانون را برای همه اعضای خانواده تعمیم دهید و سعی کنید در صورت امکان برنامه تحرک و ورزش دسته جمعی باشد.
جابجا کردن مبلمان خانه هم می تواند بهانه ای برای تحرک و عدم گذراندن وقت مقابل تلویزیون باشد. اگر هوای بیرون مناسب نیست ، لااقل بجای اتلاف وقت در سایتهای اجتماعی ، سری به سایتهای توریستی بزنید و درباره کشورها و شهرهای دیدنی جهان اطلاعاتی کسب کنید و یا مقاله های مورد علاقه تان را در روزنامه های معتبر بخوانید.
زمان مطالعه را فدای بازی با کنسولها و یا تماشای برنامه های تلویزیونی نکنید و لااقل در روز 30 صفحه کتاب و یا مجله بخوانید. عادت مطالعه روزانه را به سایر اعضای خانواده منتقل کنید و از آنها هم بخوانید اگر وقت آزاد دارند کمتر آن را درکنار کامپیوترو یا مقابل تلویزیون بگذرانند.
نتایج یک مطالعه جدید نشان می‌دهد تماشای بسیار زیاد تلویزیون با احساس تنهایی و افسردگی در افراد مرتبط است.
اگرچه برخی افراد بر این باورند که تماشای بیش از حد تلویزیون یک اعتیاد بی ضرر است، اما یافته های مطالعه‌ای جدید نشان می دهد که دیگر نباید با این دید به تماشای تلویزیون بنگریم بلکه می‌تواند از علایم افسردگی باشد
محققان از افراد آزمودنی خود سوالاتی درباره عادات تماشای تلویزیون و همچنین حالات روحی آنها پرسیدند.
هرچه افراد تنها تر و افسرده‌تر بودند، احتمال اعتیاد آنها به تماشای تلویزیون بیشتر بود. به گفته محققان دانشگاه تگزاس افرادی که اعتیاد به تماشای زیاد تلویزیون دارند تلاش دارند با این کار ذهن خود را از افکار و احساسات منفی منحرف کنند.‌این پژوهشگران همچنین دریافتند افرادی که بر خود کنترل کمتری دارند، نیز احتمال بیشتری دارد عادت به تماشای بیش از حد تلویزیون داشته باشند. این افراد با وجود آنکه می‌دانند کارهای زیاد دیگری دارند که باید به اتمام برسانند، اما قادر به متوقف کردن تماشای برنامه‌های تلویزیونی نیستند. خستگی بدنی و چاقی از دیگر عوارض سلامتی مرتبط با تماشای بیش از حد تلویزیون هستند که می‌توانند دلیلی برای نگرانی باشند. هنگامی که اعتیاد به تماشای تلویزیون شدیدتر شود، افراد ممکن است به تدریج نسبت به شغل و وظایفی که به عهده دارند و همچنین روابط خود با دیگران دچار غفلت شوند. حتی با آنکه این افراد می دانند که نباید اینگونه رفتار کنند اما نمی‌توانند دربرابر میل به تماشای پشت‌ سر هم قسمت‌های مختلف برنامه‌ها و سریال‌های تلویزیونی مقاومت کنند. نتایج این تحقیقات یک قدم دیگر به طرف روشن شدن بیشتر این موضوع است که تماشای بیش از حد برنامه‌های تلویزیونی، یک عارضه اجتماعی و رسانه‌ای مهم است که باید به آن توجه شود.

به اشتراک بگذارید:





مطالب مرتبط

نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *