پیام ما؛ رسانه توسعه پایدار ایران | ما از ورزشکاری که حتی کفش ندارد خجالت می‌کشیم

ما از ورزشکاری که حتی کفش ندارد خجالت می‌کشیم





۲۳ دی ۱۳۹۴، ۱۷:۴۶

خاطرات و فعالیت های محمد صنعتی با نظری به تحولات و رخدادهای سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و ورزشی کرمان در هفت دهه اخیر
ما از ورزشکاری که حتی کفش ندارد خجالت می‌کشیم
بخش هشتاد و شش
در ادامه خاطرات و فعالیت‌های آقای محمد صنعتی در عرصه ورزش و مدیریت ورزشی استان، به ادامه فعالیت‌های وی در دوران ریاست هیئت کشتی استان می‌پردازیم.
ـ خانه کشتی استان کرمان
ساخت و راه‌اندازی خانه کشتی استان کرمان، از مهم‌ترین مسایلی بود که در زمان ریاست محمد صنعتی در هیئت کشتی مطرح و مورد پیگیری شدید وی قرار گرفت. در گزارشی که در روزنامه صبح کرمان در آذر 1382 منتشر گردیده است، آمده است: «… محمد صنعتی در ادامه جلسه از اعتیاد به عنوان یکی از معضلات اصلی شهر کرمان نام برد … وی گفت: روزانه تعداد 2 هزار نفر در سالن‌های کشتی استان کرمان مشغول تمرین این ورزش هستند. وی تصریح کرد: استان کرمان دو نفر را در لیست انتخابی تیم ملی دارد.
رئیس هیئت کشتی کرمان گفت: خراب شدن سالن شهید پذیرفته به علت تعریض خیابان خورشید یکی از مشکلاتی است که با آن مواجه هستیم و با این اقدام، سالن مرکزی کشتی شهر از بین خواهد رفت.
وی از شهردار و سایر مسئولین خواست که برای احداث خانه کشتی در استان کرمان، قطعه زمینی در یکی از پارک‌های مرکزی شهر در اختیار هیئت کشتی گذاشته شود تا برای احداث خانه کشتی مورد استفاده قرار گیرد …» (1).
پس از تلاش و رایزنی متعدد محمد صنعتی (رئیس هیئت کشتی استان) و دیگر مسئولین ورزشی، کلنگ خانه کشتی استان کرمان در دی ماه 1382 با حضور محمدرضا طالقانی (رئیس فدراسیون کشتی)، پروفسور حمیدی (مسئول انسیتو بین‌المللی کشتی) و … در کرمان زده شد.
در گزارشی که در این خصوص در روزنامه جام جم منتشر گردید، آمده است: «در جلسه مجمع عمومی هیئت کشتی استان که با حضور طالقانی ریاست فدراسیون برگزار شد، مدیران و شخصیت‌های ورزشی استان سخن گفتند.
محمد صنعتی رئیس هیئت کشتی استان … ضمن اشاره به جمعیت 2 میلیون نفری استان که بیش از 60 درصد آن را جمعیت جوان زیر 25 سال تشکیل می‌دهد، گفت: استان کرمان به دلیل موقعیت جغرافیایی در مسیر گذرگاه ترانزیت مواد مخدر قرار گرفته است و این مسئله ضرورت اهمیت بیشتر به ورزش استان در هدایت خیل عظیم جوانان به سوی مکان‌های ورزشی را نمودار می‌کند.

رئیس هیئت کشتی استان کرمان (محمد صنعتی) ضمن برشمردن مشکلات کشتی استان، خاطرنشان ساخت، هیئت کشتی استان نمی‌تواند جوابگوی کمبود امکانات مانند تشک، آدمک و … در شهرستان‌ها باشد. وی خواستار توجه بیشتر به ورزش استان و به خصوص کشتی شد و افزود: 6 ماه است که تقاضای 20 تشک کشتی کرده‌ایم ولی هنوز پاسخی دریافت نکرده‌ایم ….
رئیس هیئت کشتی گفت: خوشبختانه بین هیئت، اداره کل تربیت بدنی، مسئولین استانداری و شهرداری و شهردار به جهت تسریع در واگذاری زمینی برای احداث خانه کشتی افزود: احداث خانه کشتی در خیابان فتحعلی‌شاهی (3) و همچنین احداث پارکینگ در طبقات زیرین این خانه، نه تنها مشکل پارک اتومبیل‌ها در مرکز شهر و بازار کرمان را حل خواهد کرد، بلکه موجب می‌شود جوانان استقبال بیشتری از این ورزش به عمل آوردند … وی تصریح کرد:
خانه کشتی کرمان پانزدهمین خانه کشتی در کشور است و این پروژه حاصل هم فکری و مشارکت تمام دستگاه‌های استان است» (4).
در مصاحبه روزنامه فردوس کویر با آقای صنعتی (رئیس هیئت کشتی استان کرمان) در تیر ماه 1383، وی با اشاره به مشکلات و کمبودهای کشتی استان کرمان، آورد است:
«کشتی کرمان شاید در سطح کشور مقامی شاخص نداشته باشد، اما همواره هیئت کشتی کرمان در میان هیئت‌های نمونه کشور جایگاه ویژه‌ای داشته است
… خوشبختانه کشتی استان در سال‌های اخیر پیشرفت چشمگیری داشته است و ما سعی کردیم در تمامی مسابقاتی که در سطح کشور و در رده‌های سنی مختلف برگزار می‌شود، شرکت کنیم و تا کنون چند نفر از کشتی‌گیران استان در رده‌های نونهالان و نوجوانان به اردوی تیم ملی کشتی دعوت شده‌اند …
در ارزشیابی به عمل آمده توسط هیئت رییسه فدراسیون کشتی از فعالیت هیئت‌های کشتی سراسر کشور در پایان سال گذشته، از بین استان‌های ایران، هیئت‌های کرمان و گیلان به عنوان نمونه برنامه‌ریزی و مدیریت انتخاب و برای تقدیر از زحمات دست‌اندرکاران کشتی کرمان و گیلان، از روسای هیئت‌های این دو استان دعوت به عمل آمده تا مهمان مسابقات المپیک 2004 آتن باشند، که این بزرگ‌ترین افتخار برای زحمتکشان رشته کشتی خواهد بود … وی تأکید کرد در سطح استان مشکل کمبود داور و مربی کلاس دیده رفع شده و چون برای مربی رشته کشتی فرنگی نیز احساس کمبود می‌شده، کلاس مربی درجه 3 در رشته فرنگی نیز در کرمان تشکیل شده است …» (5).
محمد صنعتی در سال 1383 ش. از طرف فدراسیون کشتی ایران به عنوان یکی از دو نفر میهمان ویژه این فدراسیون جهت اعزام به المپیک آتن 2004 انتخاب گردید.
وی در مصاحبه‌ای با روزنامه کرمان ورزشی، در پاسخ به سوال: شما تنها نماینده استان کرمان در المپیک هستید، بفرمائید از طرف چه فدراسیونی و به چه خاطر به المپیک اعزام می‌شوید؟ آورده است:
«در آخرین مجمع هیئت‌های کشتی ایران در بابلسر، استان‌های کرمان و گیلان از نظر برنامه‌ریزی و مدیریت جزء برترین‌های ایران انتخاب شدند، به همین دلیل نمایندگان این دو استان را به المپیک می‌فرستند» (6).
وی در همین مصاحبه آورده است: «چند سالی کشتی در استان فعال نبوده و با کمک دوستان فعالیت‌های مثمر ثمری را شروع کرده‌ایم که در حال حاضر روزانه حداقل هزار نفر روی تشک‌های کشتی مشغول تمرین هستند و در همین حدود هم در شهرستان‌ها فعال داریم و امیدواریم جوانان کرمان در حد کشور مطرح شوند …» (8).
تشکیل کمیته پیشکسوتان کشتی استان کرمان، از جمله طرح‌هایی بود که در زمان ریاست محمد صنعتی در هیئت کشتی استان مطرح و مورد تأکید بسیار قرار گرفت. در گزارش روزنامه کرمان ورزشی (آبان 1383) در خصوص تشکیل این کمیته آمده است:
«… 17 آبان تعداد زیادی از مو سپیدان کشتی در سالن کنفرانس بانک ملی دور همدیگر جمع شدند تا در مورد تشکیل کمیته‌ی پیشکسوتان کشتی استان تصمیم بگیرند و خاطرات خوش سال‌های قبل را در ذهن یکدیگر زنده کنند.
اولین سخنران، صنعتی رئیس هیئت کشتی بود، [وی] پشت تریبون رفت، ابتدا در مورد عملکرد هیئت توضیح و از تشکیل کمیته پیشکسوتان صحبت کرد و از مسئولین ورزش خواست تا در این کمیته شرکت داشته باشند تا با برنامه‌ریزی خوب بتوان تاریخ کشتی استان را مشخص نمود.
صنعتی پیرامون بند چ تبصره 7 صحبت کرد و گفت: امروز در ورزش ما مشکلات بسیار زیادی وجود دارد که باید هر چه زودتر حل شود.
ایشان از استاندار کرمان پرسید مجری این قانون چه کسی می‌باشد و با وجود این قانون که ادارات می‌توانند مشکل ورزش را حل کنند چه کسی جوابگوی مشکلات ورزشکاران است.
ایشان گفت: ما از ورزش‌کاری که حتی کفش ندارد خجالت می‌کشیم.
صنعتی در پایان صحبت خود گفتند: با تشکیل این کمیته ما از حال همدیگر اطلاع پیدا می‌کنیم و می‌توانیم در لحظات شادی و سختی یکدیگر شریک باشیم و از حال همدیگر اطلاع پیدا کنیم (9).
پی نوشت:
(1) ـ روزنامه استقامت، چهارشنبه 12 آذر 1382، شماره 1.
(2) ـ روزنامه بانگ جرس، سه‌شننبه 2 دی 1382، شماره 58.
(3) ـ متاسفانه این طرح هیچ گاه اجرا نشد و به رغم زدن کلنگ احداث آن، اکنون این مکان به صورت مجتمع تجاری در آمده است.
(4) ـ روزنامه جام جم، پنجشنبه 25 دی 1382، شماره 1062.
(5) ـ روزنامه فردوس کویر، چهارشنبه 24 تیر 1383، شماره 276.
(6) ـ روزنامه فردوس کویر، چهارشنبه 24 تیر 1383، شماره 276.
(7) ـ همان، همان شماره.
(8) ـ روزنامه کرمان ورزشی، دوشنبه 2 شهریور 1383، شماره 17.
(9) ـ همان، سه‌شننبه 26 آبان 1383، شماره 27.

به اشتراک بگذارید:

برچسب ها:





پیشنهاد سردبیر

نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *