پیام ما؛ رسانه توسعه پایدار ایران | حسین مرعشی:جهانگیری و محسن هاشمی نامزدی برای انتخابات ریاست جمهوری آینده را نپذیرفتند

حسین مرعشی:جهانگیری و محسن هاشمی نامزدی برای انتخابات ریاست جمهوری آینده را نپذیرفتند





۱۰ آبان ۱۳۹۹، ۱۰:۴۳

یارکشی گروه‌های سیاسی برای انتخابات آغاز شده است 

حسین مرعشی:جهانگیری و محسن هاشمی نامزدی برای انتخابات ریاست جمهوری آینده را نپذیرفتند

با نزدیک شدن به انتخابات 1400 کم کم گروه‌های سیاسی ایران به دنبال یار جمع کردن و سخن گفتن درباره انتخابات هستند. در تازه‌ترین اظهار نظر حسین مرعشی سخنگوی حزب کارگزاران سازندگی در خصوص انتخابات 1400 گفته  اسحاق‌جهانگیری و محسن هاشمی تا امروز پیشنهاد حزب برای نامزدی در انتخابات را نپذیرفته‌اند و کارگزاران با برنامه جسورانه اقتصادی در پی یک دولت فنی و کار است. با نزدیک شدن به خرداد 1400 حال و هوای سخنرانی‌ها بوی انتخابات می‌دهند، این رنگ و بوی انتخاباتی کم کم در فضای سخنرانی، همایش‌ها و مصاحبه‌ها با رسانه‌ها شکل می‌گیرد. 

اما آنچه در این بازه زمانی برای گروه‌های سیاسی حائز اهمیت است یارکشی و نحوه ورود هر گروه به انتخابات است. در ایران فعلا فضا تحت تاثیر شیوع ویروس کرونا و شرایط اقتصادی است و فعالیت سیاسی رونق بیرونی چندانی ندارد. هرچند برخی فعالان سیاسی این کم رونقی را طبیعی می‌دانند و بر این نظرند که در ماه‌های آینده رقابت‌های سیاسی جدی‌تر می‌شود. اما فرصت برای اجماع، تعیین راهبرد و اعلام شرایط حضور موثر در انتخابات دست‌کم برای جریان اصلاحات که انتخابات مجلس را واگذار کرده و با دشواری‌هایی از جنس تایید صلاحیت و مشارکت مردم روبه‌روست، چندان زیاد نیست و هشت ماه باقی مانده چون برق و باد خواهد گذشت.

 چند روز پیش مصطفی معین در گفت‌وگو با روزنامه آرمان گفته بود: گزینه نظامی در جامعه جدید و جهان امروز پاسخ لازم و کافی را نمی‌دهد، اگر هم در کوتاه مدت جواب دهد، مقبولیت مردمی نیاز دارد و دیر یا زود با مشکل مواجه می‌شود و هزینه‌هایی هم خواهد داشت. فقط بــا یـــک جریان فکری و جناح سیاسی نمی‌توان مردم را به کنشگری فعال دعوت و کشور را به خوبی اداره کرد. با پیشرفت‌های علم و تکنولوژی اطلاعات ، ارتباطات ، رشد و توسعه جوامع در سطح جهانی، رویکرد اصلاحی به امور کشور نیز خواه و ناخواه ادامه خواهد یافت، مشروط به اینکه فعالان اجتماعی و اصلاح‌طلبان از درازی راه و هزینه‌های آن خسته نشوند.

ابتدا عرض می‌کنم که انتخاب رئیس‌جمهور به عنوان دومین مقام کشور با انتخابات نمایندگان مجلس قابل‌مقایسه نیست و کمیت رای‌دهندگان و کیفیت برگزاری آن از نظر آزاد و سالم و رقابتی بودن، پیامدهای مهم داخلی و بازتاب جهانی خواهد یافت. 

به گفته او می‌توان احتمال داد که با اشاره مسئولان عالی نظام، انعطاف بیشتری در بررسی صلاحیت نامزدان گروه‌های اصلاح‌طلب از سوی شورای نگهبان و جلوگیری از تخلف‌های انتخاباتی و مهندسی شدن نتایج آن مشاهده شود. البته هنوز اظهارنظر قطعی در این موارد زود است. 

در هر صورت دو گزینه شرکت بی‌قید و شرط در هر انتخابات و معرفی نامزد یا تحریم آن قابل‌قبول و منطقی نیست. شرکت مشروط (به شرط وجود فرصت‌های برابر انتخاباتی برای کاندیداهای مختلف) یا در صورت رد‌صلاحیت یک‌طرفه و گسترده نامزدان اصلاحات، عدم‌شرکت و ندادن رای، دو گزینه‌ای است که از منطق عقلانی و سیاسی بیشتری برخوردار است.

در این‌باره حسین مرعشی روز جمعه در گفت‌و‌گو با ایرنا درباره تازه‌ترین فعالیت‌های حزب کارگزاران سازندگی برای انتخابات ریاست جمهوری آینده گفت: حزب گام‌هایی را برای حضور موثر در انتخابات برداشته و راهکارها و سیاست های مورد نظر حزب برای دولت آینده در برنامه ای تدوین و آماده شده است.

به گفته مرعشی حزب کارگزاران سازندگی مهم ترین ویژگی و اولویت این برنامه را اقتصاد، حل مشکلات اقتصادی جاری و نیز توسعه اقتصادی تعیین کرده و راهکارهای پیشنهادی در پی آن است که کشور را به رشد اقتصادی دو رقمی و تورم تک رقمی برساند و این برجسته ترین بخش برنامه حزب برای دولت و رییس جمهوری آینده است. 

سخنگوی حزب کارگزاران افزود: در گام بعدی فهرستی از شخصیت‌های مورد توجه و حمایت حزب آماده کردیم و تاکنون با رایزنی‌هایی که با این شخصیت‌ها صورت گرفته؛ «اسحاق جهانگیری» معاون اول رییس جمهوری و «محسن هاشمی» رییس شورای شهر تهران برای حضور و نامزدی در انتخابات اعلام آمادگی نکردند و تا امروز پیشنهاد حزب را نپذیرفته‌اند. درباره دیگر شخصیت‌های مورد توجه هم حزب در حال بررسی است تا نامزدی را که توانایی بیشتری برای تحقق برنامه جسورانه اقتصادی کارگزاران دارد، انتخاب کند. 

مرعشی درباره موضوع تایید صلاحیت نامزدها با اشاره به اینکه تصور نمی‌کنم در مدت باقی مانده تا انتخابات ریاست جمهوری تغییرات مهمی در سیاست‌های کلی نظام به وجود بیاید؛ تصریح کرد: علیرغم اینکه ممکن است منتقد کارکرد نهادهایی مانند شورای نگهبان هم باشیم اما ترجیح می دهیم با لحاظ کردن محدودیت های موجود راهی برای برگزاری انتخاباتی پرشور و تشکیل دولتی فنی و دولت کار پیدا کنیم.

او تاکید کرد: ما محدودیت‌ها را درک می کنیم و تصور نمی‌کنیم که این محدودیت‌ها تا زمان باقی‌مانده قابل رفع باشند با درک این محدودیت‌ها تلاش خواهیم کرد که به کشور و مردم کمک کنیم.

مرعشی ادامه داد: گفت‌و‌گوهایی بین‌احزاب و شورای هماهنگی احزاب اصلاح طلب در جریان است و این شورا هم در حال بررسی است و شخصیت‌های مختلف در جلسات این شورا به صورت آنلاین شرکت کرده اند که منتظر جمع بندی شورای هماهنگی هستیم. سخنگوی حزب کارگزاران سازندگی با بیان اینکه هنوز در جریان جزییات نشست مجمع روحانیون مبارز نیست، درباره آینده شورای عالی سیاست‌گذاری اصلاح طلبان هم گفت: جز شورای هماهنگی احزاب اصلاح طلب، نهاد هماهنگ کننده دیگری وجود ندارد و احزاب در حال گفت و گو درباره نهادهای هماهنگ کننده هستند. 

او همچنین درباره دلایل هجمه‌ها به دولت هم گفت: بخشی از هجمه‌ها به دولت قابل پیش بینی بود و مجلس یازدهم نیروی با تجربه و کارکشته سیاسی کم دارد و در این مجلس رادیکال، طبیعی است که هر کس سخنان تندتری بگوید با استقبال بیشتری از سوی همراهان مواجه می‌شود. 

مرعشی افزود: امیدواریم که رهنمودهای اخیر مقام معظم رهبری پایانی بر این تخریب ها باشد و بتوانیم هماهنگ‌تر حرکت کنیم.

به اشتراک بگذارید:





نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشترین بازنشر