پیام ما؛ رسانه توسعه پایدار ایران | سرریز فاضلاب خانگی قائمشهر به رودخانه تلار

سرریز فاضلاب خانگی قائمشهر به رودخانه تلار





۸ تیر ۱۳۹۹، ۱۰:۲۵

سرریز فاضلاب خانگی قائمشهر به رودخانه تلار

حل معضل دیرینه تخلیه فاضلاب خانگی قائمشهر در رودخانه تلار طی یک دهه گذشته با وجود اعتراضات شهروندان و پیگیری رسانه‌ها هنوز به سرانجام نرسیده و همچنان خودروهای لجن‌کش فاضلاب خانگی را در رودخانه « تلار « خالی می‌کنند.

به گزارش خبرنگار ایرنا ، معضل تخلیه فاضلاب به وسیله خودروهای لجن کش در رودخانه تلار قائمشهر سابقه چند دهه ای دارد ، ولی در یک دهه گذشته با ورود رسانه ها و شهروند خبرنگاران حل این موضوع به عنوان وظیفه شهرداری و شرکت آب و فاضلاب مورد قبول قرار گرفت و قرار بود هرچه زودتر مسئولان شهری دست به دست هم داده و رودخانه تلار را از این معضل زیست محیطی نجات دهند.

تا قبل از دهه ۹۰ ، مشکل اصلی پاسکاری توپ این مشکل میان شهرداری و شرکت آب و فاضلاب بود. شهرداری طی سال های سال بر این اعتقاد بود که طبق بند ۴ ماده ۲ قانون مدیریت پسماند شهرداری‌ها ، واژه پسماند شامل مواد مایع ، جامد و گاز زائد تولید شده توسط انسان در مناطق مختلف شهری و روستایی اطلاق می شود که فاضلاب خانگی و شهری را در برنمی‌گیرد. بر اساس این تعریف ، شهرداری تاکید داشت که شرکت آب ‌و فاضلاب شهری می‌بایست نسبت به جمع‌آوری فاضلاب‌های خانگی اقدام کرده و تخلیه سالم و بهداشتی آن را مدیریت کند ، در حالی که این شرکت هم خودش را متولی تامین مکان نمی دانست و توپ را به زمین محیط زیست پاس می داد و محیط زیست هم استدلال می کرد که تنها نقش نظارتی دارد.

پیگیری رسانه ای موضوع سبب شد تا سرانجام شهرداری و شورای شهر قائمشهر نسبت به تامین زمین برای شرکت آب و فاضلاب شهری قانع شوند و پس از اختلافات اولیه ای که در انتخاب زمین رخ داد و موضوع را به بن بست کشانده بود ، سرانجام اینگونه ادعا شد که دیگر مشکلی برای زمین وجود ندارد.

رئیس اداره محیط زیست قائمشهر در گفت و گو با خبرنگار ایرنا یکی از معضلات اصلی این شهرستان را که به گفته او مردم را به طور جدی مورد آزار و اذیت قرار می دهد ، خودروهای فاضلاب کش دانست و گفت : به دلیل نبود مکانی مشخص در این شهرستان ، اکثر خودروهای فاضلاب کش ،فاضلاب هایی را که از چاه منازل و شرکت ها بارگیری می کنند ، در محیط زیست و رودخانه تلار تخلیه می نمایند.

بهرام فغانی با اعلام اینکه اگر هر روز نسبت به گشت و کنترل خودروهای لجن کش در سطح شهر با ۲ مامور و یک دستگاه خودرو توسط محیط زیست اقدام شود باز هم این معضل حل شدنی نیست،ادامه داد : تاکنون این اقدامات انجام شده است و افرادی هم به دادگاه معرفی شده اند اما این راه حل نهایی نیست و باید فکر اساسی در این زمینه انجام شود.

وی توضیح داد : در کارگروه پسماند هم این موضوعات بررسی شد ، اما به نتیجه ای نرسیدیم. متولی اصلی خودروهای لجن کش در سطح شهر شرکت آب و فاضلاب و شهرداری است که گاهی حتی این دو ارگان مدعی هستند که متولی ماشین های لجن کش در سطح شهر نیستند. این مساله زیبنده شهر نیست در صورتی که قوانین و وظایف هر ارگانی به درستی مشخص است.

فغانی با بیان اینکه طی ۲ سال گذشته با بازدید ماموران زیست محیطی ۲۰ دستگاه خودرو فاضلاب کش که با تخلیه فاضلاب منابع زیست محیطی را مورد تهدید قرار می دادند به دستگاه قضایی معرفی شدند ، افزود : این معضل باید به صورت اصولی حل و فصل شود.

رئیس اداره محیط زیست قائمشهر از مشخص شدن زمین از سوی شهرداری و شورای شهر برای بخش خصوصی خبر داد و گفت که مکان این زمین در سایت زباله قائمشهر است که در اختیار بخش خصوصی قرار می گیرد تا نسبت به راه اندازی تاسیسات اقدام کند.امیدواریم این مکان هر چه زودتر راه اندازی شود  تا شاهد معرفی افراد به دادگاه نباشیم .

به اشتراک بگذارید:





پیشنهاد سردبیر

نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشترین بازنشر