پیام ما؛ رسانه توسعه پایدار ایران | شناسایی ۲۱محوطه باستانی در زرندیه

شناسایی ۲۱محوطه باستانی در زرندیه





۱۸ خرداد ۱۳۹۹، ۸:۳۰

شناسایی ۲۱محوطه باستانی در زرندیه

پروژه بررسی سیستماتیک محوطه‌های باستانی روستای صدر آباد زرندیه استان مرکزی که از مهمترین سایت‌های باستان‌شناسی مرکز فلات ایران محسوب می‌شود، به شناسایی ۲۱محوطه باستانی منجر شد.

به گزارش ایلنا، مجتبی باقرشاهی (سرپرست هیئت باستان‌شناسی) با اعلام خبر شناسایی ۲۱محوطه باستانی در زرندیه، گفت: پروژه بررسی سیستماتیک محوطه‌های باستانی روستای صدر آباد زرندیه که تا ۲۵ خرداد ادامه دارد، وسیع‌ترین کار میدانی در مرکز فلات ایران بوده که با نقشه‌برداری و شبکه‌بندی نرم‌افزاری آغاز شده است.

این باستان‌شناس تصریح کرد: طبق بررسی‌های انجام شده تاکنون ۲۱ محوطه باستانی از دوره‌های مختلف در مساحتی به اندازه ۲۵۰ هکتار شناسایی شده است.

او با بیان اینکه روستای صدرآباد در شهرستان زرندیه استان مرکزی و در جاده قدیم تهران-ساوه (۷۵ کیلومتری ساوه) واقع شده، خاطرنشان کرد: در ورودی این روستا بنایی از دوره ساسانی موسوم به کهنه قلعه قرار دارد که به طبع وجود آن شاهد پراکنش سفال‌های ساسانی در این محوطه هستیم.

باقر شاهی، نکته حائز اهمیت این محوطه را در گستردگی استقرارهای باستانی به طور افقی از شمال به جنوب دانست که از شمال غرب به جنوب شرقی روستا، قدیمی‌تر می‌شوند . او قدیمی ترین استقرار باستانی شناسایی شده در این سایت را متعلق به دوره نوسنگی باسفال و جدید ترین استقرار باستانی را مربوط به دوره صفویه اعلام کرد و گفت :محله ای متروک بنام خان آباد مربوط به دوره صفویه ، بنای کبوتر خانه مربوط به همین دوره تحت حفاظت یگان حفاظت میراث زرندیه و تپه ای بنام گزنک به شماره ثبت ۱۳۶۲ به تاریخ ۲۲/ ۰۱ /۱۳۳۶ در فهرست آثار ملی ثبت شده است.

به اشتراک بگذارید:





پیشنهاد سردبیر

مسافران قطار مرگ

مسافران قطار مرگ

مطالب مرتبط

نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشترین بازنشر