پیام ما؛ رسانه توسعه پایدار ایران | تب مالت در پیچ و خم کاهش و افزایش

تب مالت در پیچ و خم کاهش و افزایش





۴ اردیبهشت ۱۳۹۵، ۱۹:۲۶

تب مالت در پیچ و خم کاهش و افزایش
دو روز پیش بود که رئیس سازمان دامپزشکی کشور گفته بود: با تلاش های سازمان دامپزشکی کشور و وزارت بهداشت آمار مبتلایان تب مالت از سال ۸۶ تا کنون به شکل چشمگیری کاهش یافته است. این صحبت های مهدی خلج با واکنش محمدمهدی گویا، رییس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت روبرو شد. گویا به ایسنا گفت: بر اساس آخرین آمار، از سال 89 موارد ابتلا به بیماری تب مالت در انسان افزایش یافته است و از حدود 11 هزار مورد به حدود 20 هزار مورد کنونی رسیده است. گویا ادامه داد: عدم پوشش کافی واکسیناسیون در دام‌ها از جمله مهم‌ترین مباحث در بروز این بیماری در انسان است. متاسفانه هنوز پوشش واکسیناسیون در دام‌ها کامل نیست و از طرف دیگر باید کیفیت واکسن‌های مصرفی نیز افزایش یابد. باید واکسیناسیون دام‌ها در مقاطع زمانی مشخص انجام شود، چرا که در غیر این صورت انتظارات لازم برآورده نمی‌شود. وی افزود: در مجموع برای پیشگیری از موارد بروز این بیماری، کنترل مواد غذایی بویژه لبنیات، رعایت مسایل بهداشتی از سوی افرادی که به نوعی با دام در ارتباط هستند و همچنین مساله واکسیناسیون دام‌ها از اهمیت زیادی برخوردار است. حالا اما مدیرکل دفتر بیماری‌های دامی سازمان دامپزشکی به این سخنان رییس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت واکنش نشان داده و وزارت بهداشت را مقصر افزایش تب مالت دانسته است.
داریوش جهان‌پیما به ایسنا گفت: یکی از عوامل انتقال تب مالت به انسان مصرف محصولات لبنی سنتی و فله‌ای است که وزارت بهداشت مجوز عرضه آن را در مغازه‌های سطح شهر صادر کرده و از سوی دیگر مصرف شیر پاستوریزه پرچرب را منع کرده است. وی افزود: به عنوان مثال وضعیت بیماری تب مالت و ابتلای آن در کشور به گونه‌ای است که در سال‌های 1388 تا 1391 روند چشمگیر کاهشی داشته و از حدود 90 هزار مورد به 11 هزار مورد ابتلا در میان جمعیت انسانی رسید اما از سال 1391 تا کنون مجددا روند افزایش ابتلا به این بیماری آغاز شده است. وی در پاسخ به اینکه چرا سازمان دامپزشکی دستورالعمل عرضه شیر فله‌ای را صادر کرده است؟ گفت: اگر سازمان دامپزشکی این دستور العمل را صادر کرد می‌خواست براساس آیین‌نامه‌ای مشخص و تحت نظارت کامل ناظران خود، شیر فله‌ای را آن هم با سخت‌ترین ضوابط بهداشتی و به صورت بسته‌بندی شده از مبدأ دامداری‌های عاری از بیماری عرضه کند؛ نه اینکه هر کس با هر شرایط و امکاناتی برای خود مغازه‌ای در گوشه‌ای از شهر راه بیندازد و مجوز عرضه فله‌ای شیر دریافت کند.

به اشتراک بگذارید:





نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشترین بازنشر