پیام ما؛ رسانه توسعه پایدار ایران | امروز در تاریخ

امروز در تاریخ





۱۴ آذر ۱۳۹۴، ۲۱:۰۸

امروز 15 آذر
برابر با ششم دسامبر
ترور خواهرزاده شاه به دست فدائیان اسلام در پاریس
15 آذرماه 1358 (1979 و در آن سال مصادف با 6 دسامبر) شهریار شفیق خواهرزاده 34 ساله پهلوی دوم (محمدرضاشاه)، پسر اشرف [از شوهر مصری اش] و افسر پیشین نیروی دریایی ایران هنگامی که در یک خیابان پاریس، پیاده به سوی خانه مادرش در حرکت بود به دست مردی جوان که کلاه موتوسیکلت سواری بر سر داشت و به او نزدیک شده بود با شلیک گلوله کشته شد و تیرانداز با موتوسیکلتی که در انتظار وی بود از صحنه گریخت. سپهبد اویسی [فرماندار نظامی تهران در سال انقلاب و قبلا فرمانده ژاندارمری ایران] نیز به همین صورت در یک خیابان پاریس هنگامی که با برادرش، پیاده در حرکت بود کشته شد. پس از ترور شهریار شفیق، روزنامه اطلاعات (شماره 16020 ـ 17 آذر، صفحه آخر) به نقل از شیخ صادق خلخالی نوشت که شهریار شفیق به دست اعضای جمعیت فدائیان اسلام ترور شد.

روزی که ماندلا بازداشت شد
نلسون رالی هلا هلا ماندلا که از او به عنوان یک «داور جهانی» نام برده می شود، بزرگ مردی که توانست بدون خونریزی به تبعیض نژادی و حکومت اقلیت سفید پوست مهاجر هلندی بر وطن خود پایان دهد و کسی هم آسیب ندید و حتی مجازات نشد ششم دسامبر سال 1956 با 156 تن دیگر از رهبران جنبش حقوق مدنی سیاهپوستان بازداشت شد. ششم دسامبر همچنین یادآور تغییر زندان او در سال 1988 است که در این روز به یک زندان «کیپ تاون» منتقل شد.

استقرار نظامی آمریکا در منطقه خلیج فارس در پی تسخیر لانه جاسوسی
15 آذر 1358 (6 دسامبر 1979) و یک ماه و دو روز پس از تصرف ساختمان سفارت آمریکا در تهران و به گروگان گرفته شدن کارکنان آن، شورای امنیت سازمان ملل به اتفاق آراء از جمهوری اسلامی خواست که بی درنگ گروگانهای آمریکایی را که پرسنل دیپلماتیک بودند آزاد سازد و به ایشان اجازه خروج از ایران بدهد و دو کشور اختلافهای خودرا در چارچوب منشور ملل از راههای مسالمت آمیز حل کنند. این مصوبه عملا پذیرفته نشد و گروگانها تا سیزده ماه و چند روز بعد آزاد نشدند. به نظر مورخان، این گروگانگیری بهانه قرارگرفت که آمریکا به تدریج در منطقه خلیج فارس مستقر شود، بویژه که همزمان با گروگانگیری، پیمان دفاع و امنیت مشترک ایران و آمریکا (منعقد در سال 1959) لغو شد. به دستور جیمی کارتر رئیس جمهور وقت آمریکا تا نیمه آذر 1358 شمار کشتی های نظامی آمریکا در خلیج فارس به 21 فروند رسیده بود که مسکو ـ قدرت رقیب، هم به همین تعداد ناو جنگی در برابر آنها مستقر ساخته بود.

برای نجات خود، معاونش را به میان مردم خشمگین افکند تا اورا بکشند!
شم دسامبر سال 189 میلادی کومودوس امپراتور وقت روم که با اعتراض شدید مردم شهر «رم» و شورش ایشان به خاطر کمبود گندم و گران شدن نان رو به رو شده بود برای جلب نظر اتباع کشور نسبت به خود و به علاوه راحت شدن از دست معاونش که از سوی سنای روم به او تحمیل شده بود هنگامی که شنید رمی های خشمگین پشت دیوار کاخ او اجتماع کرده و تظاهرات می کنند به اتفاق معاونش «کلیاندر» به بالکن کاخ رفت و خطاب به مردم حق را به جانب آنان داد و گفت که عامل کمبود گندم را تا چند لحظه دیگر به شما می سپارم و سپس به محافظانش دستور دادکه «کلیاندر» را از بالکن به میان مردم افکنند و مردم هم اورا قطعه ــ قطعه کردند!. کومودوس معاون قبلی خودرا هم به جرم خیانت اعدام کرده بود و اجازه نداد که سنا برای او معاونی دیگر انتخاب کند. علت تعیین معاون برای امپراتور این بود که کومودوس بیشتر وقت خود را صرف خوشگذرانی و تماشای کارهای گلادیاتورها می کرد و به امور کشور نمی رسید و فساد اداری که نمونه اش گرانی نان بود نتیجه همین بی اعتنایی او به خدمات عمومی بود. کومودوس در به جان هم انداختن گلادیاتورها که اسیران جنگ ها بودند و کشته شدن آنان به دست یکدیگر به قدری افراط می کرد که گاهی هم خود او با ارابه به میان گلادیاتورها می رفت و آنان را می کشت!.

برخی دیگر از رویدادهای 15 آذر
1240: 23 سال پس از مرگ چنگیز خان، باتو خان Batu Khan مغول (نوه چنگیزخان و پسر جوجی = جوشی) شهر «کی اف» در اوکراین را تصرف و ویران ساخت. منطقه شرق فرارود ازجمله نواحی روس نشین و قفقاز شمالی سهم جوجی و پس از او اعقابش شده بود که 250 سال بر این منطقه حکومت کردند. اینان زمانی تا اروپای مرکزی هم پیش رفته بودند.
1862: به دستور آبراهام لینکلن (لینکن) رئیس جمهوری وقت آمریکا 39 سرخپوست (بومیان آمریکایی) از قبیله «سو» به دار آویخته شدند.
1877 : «واشنگتن پست» نخستین شماره خودرا منتشر کرد . این روزنامه پایتخت ایالات متحده توسط Stilson Hutchison تاسیس شده بود که بعدا فروخته شد و در سال 1933 Eugene Meyer از یهودیان آمریکایی آن را خرید که مالکیت آن از آن زمان در خانواده او باقی مانده است. گزارش شده است که 740 روزنامه نگار برای واشنگتن پست خبر و مقاله می نویسند. طبق همین گزارش، تیراژ این روزنامه بیش از 740 هزار نسخه است.

به اشتراک بگذارید:

برچسب ها:





مطالب مرتبط

نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشترین بازنشر