پیام ما؛ رسانه توسعه پایدار ایران | پول زور در ازاي حفظ آبرو

پول زور در ازای حفظ آبرو





۲۵ بهمن ۱۳۹۴، ۲۲:۰۷

پول زور در ازای حفظ آبرو

دختر جوان که از انتشار تصاویر خصوصی اش بشدت واهمه داشت هیچ گاه فکر نمی کرد زمینه انتشار عکس های ارسالی در شبکه اجتماعی را خودش فراهم کرده است.
دختر جوان که به تازگی از سوی یک خانواده با رسم و آوازه برای پسرشان در نظر گرفته شده بود از انتشار تصاویر خصوصی اش در فضای مجازی بسیار مضطرب و نگران بود.
وی که قربانی آن دسته مجرمانی است که در شبکه های پیام رسان تلفن همراه بدنبال سو استفاده و اخاذی از کاربران کم تجربه هستند برای منتشر نشدن عکس های شخصی خود مجبور شده بود مبلغ زیادی تهیه و به حساب یک تبهکار واریز کند.
داستان از این قرار بود که این دختر جوان فقط با تعدادی از دوستانش از طریق برنامه های پیغام رسان تلفن همراه در ارتباط بود و با تشکیل گروهی در یکی از شبکه های اجتماعی عکس و تصاویر خصوصی خود را به اشتراک می گذاشت.
وی بارها با تاکید والدین از عمل اشتراک تصاویر خصوص اش از طریق تلفن همراه و اینترنت منع شده بود اما با ترغیب دوستان از روی سهل انگاری این کار را تکرار می کرد و همیشه دنبال خودنمایی در بین گروه دوستان بود.
تا اینکه یک روز پیغامی از یک فرد ناشناس دریافت می کند که از وی می خواهد جهت عضویت در یک گروه جنجالی و پرمخاطب، شماره تماس و متعاقبا یک کد تاییدیه را برای آن فرد ارسال نماید و این دختر جوان از روی کنجکاوی تمام فرامین وی را اجرا و مدتی بعد عکس و شماره تماس برخی دوستانش که فقط آنها را در تلفن همراه خود داشت را به همراه پیغامی از یک فرد ناشناس دریافت می کند.
این فرد ناشناس تهدید کرده بود برای منتشر نشدن عکس و اطلاعات شخصی اش باید سه میلیون تومان به یک حساب واریز کند واینگونه این دختر جوان با مشاهده تصاویر خصوصی اش که تنها آن ها را در تلفن همراه خود داشت و حتی تاکنون به کسی ارسال نکرده بود خود را در دام تبهکاران فضای مجازی گرفتار می بیند و در شرایطی که یک خواستگار خوب نیز در راه داشت جهت حفظ آبروی خود در بین دوستان و خانواده سعی می نماید آن پول زور را با فروش مخفیانه طلاجات و به هر طریق ممکن تهیه و پرداخت کند.
عامل سو استفاده از این دختر جوان و شاید صدها طعمه دیگر که در عملیات هوشمندانه پلیس فتا دستگیر شد، قربانیان خود را از بین کاربران نوپای سایت های اینترنتی و شبکه های پیام رسان تلفن همراه شناسایی کرده و پس از ارسال بدافزار جاسوسی به تلفن همراهشان، اطلاعات شخصی آنها را به دست آورده و با ارسال پیام های تهدیدآمیز از آنها اخاذی می کرد. چه کار کنیم گرفتار نشویم
کاربران به دلیل ناآشنایی با نحوه دسترسی نرم افزارها به بخش های مختلف تلفن همراه و میزان دسترسی های مورد تقاضا هنگام نصب و رعایت نکردن نکات ایمنی و امنیتی، براحتی اطلاعات با ارزش خود را به اشتراک می گذارند.
هنگام نصب این گونه نرم افزارها باید مجوز دسترسی به حساب کاربری، موقعیت مکانی، فهرست مخاطبان، گالری تصاویر و فیلم، پیامک، وای فای و حتی تنظیمات دوربین و میکروفن داده شود که گاهی فعالسازی این دسترسی بدون تامل توسط خود کاربر صورت می گیرد.
جی پی اس نیز قابلیت سوءاستفاده برای مجرمان سایبری را دارد و با در اختیار گذاردن اطلاعاتی از مکان کاربر می تواند به طرق مختلف مورد سواستفاده فرصت طلبان قرار گیرد بنابراین می توان جی پی اس را در مواقع غیرضروری یا زمانی که احساس کردیم از طریق آن مورد سواستفاده قرار داریم قطع نماییم.
از مهم ترین موضوعات امنیتی در تلفن همراه، ذخیره سازی اطلاعات شخصی و مهم در حافظه گوشی تلفن است. کاربران برای پیشگیری از سرقت تصاویر شخصی و خانوادگی با ارزش خود باید آن را در محل امن مانند هاردهای اکسترنال نگهداریو اسامی مخاطبان خود را به صورت غیرقابل شناسایی در گوشی ذخیره کرده و از عضویت در گروه های مختلف و ناشناس که زمینه ساز دریافت پیام های تبلیغاتی و اغواگرایانه به قصد کلاهبرداری هستند، خودداری کنند.
عضویت در طرح های دوست یابی و ازدواج اینترنتی نیز آسیب و خطرات خاص خود را دارد از اینرو نیاز است والدین با برقراری ارتباط نزدیک با فرزندان دختر و پسر نوجوان خویش و نظارت بر رفتار آنان اجازه ندهند فضای مجازی به جولانگاه سواستفاده از عواطف و احساسات فرزندان تبدیل گردد.
و سخن پایانی اینکه به فرزندانمان بیاموزیم در استفاده از رایانه ای که به شبکه ارتباطات بین المللی متصل است باید شدیدا محافظه کار بود زیرا هرگونه بارگذاری اطلاعات و تصاویر شخصی در این سیستم و دنبال کردن فرامین مشکوک آن باعث خواهد شد ناخواسته اطلاعات خصوصی فرد با کاربران بیشماری در تمام دنیا به اشتراک درآید و زمینه سواستفاده های مادی و معنوی قرار گیرد.

به اشتراک بگذارید:





پیشنهاد سردبیر

مسافران قطار مرگ

مسافران قطار مرگ

مطالب مرتبط

طبیعت را به کودکان پس دهید

«عبدالحسین وهاب‌زاده» یک دهه پس از طرح‌ ایدهٔ «مدرسهٔ طبیعت» از حق کودکی می‌گوید

طبیعت را به کودکان پس دهید

تعمیق نابرابری با اینترنت گران

بررسی‌ها نشان می‌دهد تا ۱۰ درصد هزینه‌های خانوارهای شهری و تا ۱۷ درصد هزینه‌های خانوارهای روستایی صرف اینترنت می‌شود

تعمیق نابرابری با اینترنت گران

فرار به‌سوی دروازه‌های روشنایی

فرار به‌سوی دروازه‌های روشنایی

کودکان کار درگیر فقر و تبعیض

کودکان کار درگیر فقر و تبعیض

بارش برف و باران امروز ادامه دارد

بارش برف و باران امروز ادامه دارد

انسداد راه دسترسی ۱۶۰ روستای لرستان

۲۲ استان کشور تا پایان هفته بارش برف و باران سنگین را تجربه می‌کنند

انسداد راه دسترسی ۱۶۰ روستای لرستان

اولویت سلامت بر آموزش

کشورهای مختلف در مواقع آلودگی هوا آموزش را تعطیل یا غیر حضوری می‌کنند

اولویت سلامت بر آموزش

توجه صنعت اسباب‌بازی به محیط زیست‌ و اقوام

در نشست «روندهای مصرف صنایع خلاق در جامعهٔ ایرانی» مطرح شد

توجه صنعت اسباب‌بازی به محیط زیست‌ و اقوام

اکوسیستم استارتاپی عامل آشتی کسب‌وکاری مردم و نوآوران

گزارش «پیام ما» از نشست بررسی کاربرد فناوری‌های نوین در صنایع خلاق

اکوسیستم استارتاپی عامل آشتی کسب‌وکاری مردم و نوآوران

یک‌سوم کودکان در معرض کمبود شدید آب

یونیسف: کودکان در مباحث تغییراقلیم دیده نمی‌شوند

یک‌سوم کودکان در معرض کمبود شدید آب

نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *