پیام ما؛ رسانه توسعه پایدار ایران | در حاشیه تبدیل شدن شرکت فرش کرمان به باغ موزه فرش جنوب شرق کشور حال قالی کرمان خوب می‌شود

در حاشیه تبدیل شدن شرکت فرش کرمان به باغ موزه فرش جنوب شرق کشور حال قالی کرمان خوب می‌شود





۱۳ بهمن ۱۳۹۴، ۱۸:۳۸

در حاشیه تبدیل شدن شرکت فرش کرمان به باغ موزه فرش جنوب شرق کشور
حال قالی کرمان خوب می‌شود

اواخر شهریور ماه بود که خبر تبدیل شرکت فرش کرمان به موزه فرش منتشر شد. البته پیش از آن رئیس مرکز ملی فرش ایران در حاشیه بیست و چهارمین نمایشگاه فرش دستباف ایران که در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی تهران برگزار می شد از برنامه های ویژه برای شرکت فرش کرمان خبر داده بود. این خبر در کنار ثبت جهانی فرش کرمان در سازمان مالکیت معنوی در شرایطی که صنعت فرش کرمان در سال های اخیر مظلوم واقع شده بود و با غفلت مسئولان استان کرمان، تبریز به عنوان پایتخت جهانی فرش دستباف ثبت شده بود، این امیدواری را بوجود آورده که اعتبار از دست رفته فرش کرمان بازگردد.
کارخانه ای که شاهزاده بلغاری پایه ریزی کرد
سابقه قالی زیبا و منحصربه‌فرد کرمان به حدود 400 سال قبل و دوران صفویه برمی‌گردد، اما 103 سال قبل یعنی سال 1290 کمپانی هند شرقی که رگ و ریشه‌ای انگلیسی داشت و به‌دنبال صادرات فرش‌های نفیس ایرانی بود، کارخانه فرش کرمان را توسط شاهزاده‌ای بلغاری بنیان گذاشت. آنطور که سایت مرکز ملی فرش ایران نوشته کارخانه فرش کرمان در سال 1314 به شرکت سهامی فرش ایران واگذار شد و پدر و پسری یونانی به نام‌های ژان تیمو و جرج تیمو امور تولید و صادرات قالی کرمان از کارخانه فرش را به‌دست گرفتند و جرج تیمو تا چندی قبل همچنان در این عرصه فعال بود و آمریکایی‌ها مشتریان پروپاقرص قالی کرمان بوده‌اند.
استاندار کرمان:
موزه فرش باید پروسه تولید و فروش محصول
را دنبال کند
گفته می شود استاندار کرمان ایده خرید کارخانه فرش کرمان به‌عنوان خانه اصلی این هنر اصیل ایرانی در کرمان را برای تبدیل به موزه و نمایشگاه به‌ عنوان یکی از ظرفیت‌های گردشگری و مکانی برای تولید و عرضه این محصول ارائه کرده است. علیرضا رزم‌حسینی با مشاهده مستندی از کارخانه فرش کرمان از یکی از شبکه‌های سیما به‌فکر احیای این مکان تاریخی افتاد تا امیدها برای رونق دوباره قالی کرمان در دل کرمانی‌ها زنده شود. بهمن ماه سال گذشته رزم حسینی که راهی کارخانه فرش کرمان شده بود در این باره گفت: گزارشی را درباره کارخانه فرش کرمان از شبکه یک سیما دیدم و به این فکر کردم که حیف است این مجموعه تاریخی که در واقع تاریخ فرش کرمان را در دل خود دارد به این روز بیفتد و روزبه‌روز خراب‌تر شود. استاندار کرمان تصریح کرد: فرش کرمان تخریب شده است، کارخانه فرش کرمان هم که نشان از فرهنگ زحمتکشی مردم این دیار دارد، وضعیت مطلوبی ندارد و به‌همین علت همان شبی که گزارش مربوط به این مکان را دیدم، مذاکره برای احیای کارخانه فرش را آغاز کردم. رزم‌حسینی به حضور پیشکسوتان حوزه فرش اشاره کرد و افزود: نمی‌خواهم، ایراد بگیرم، اما چرا فعالان حوزه فرش کرمان تماشاگر کارخانه فرش شده‌اند تا به این روز بیفتد. وی اضافه کرد: کرمانی‌های فعال در بخش فرش دارای ثروت هستند و می‌توانستند برای احیای کارخانه فرش اقداماتی را انجام دهند. استاندار کرمان همچنین از قالی‌بافانی یاد کرد که در گذشته زیر سقف ساختمان کارخانه فرش کرمان زحمات زیادی را متحمل شدند و حتی بیماری‌ها را هم به‌جان خریدند تا قالی کرمان در جهان پرآوازه باشد و همگان از فرش کرمان به‌عنوان سلطان فرش جهان نام ببرند. رزم‌حسینی این سئوال را هم مطرح کرد که چگونه در 100 سال قبل که خبری از سیستم حمل و نقل ریلی، امکانات بازاریابی و اقتصادی امروز نبوده است، اما فرش کرمان نبض بازار جهان را در دست داشته است؟ وی اظهار داشت: قالی کرمان به‌علت مدیریت‌های نادرست به وضعیت نامناسبی دچار شده است و کارخانه فرش کرمان باید به موزه و نمایشگاهی تبدیل شود که پروسه تولید و فروش محصول را دنبال کند.
معاون بازرگانی صنعت و معدن و تجارت کرمان:
باغ موزه فرش موجب ارتقای فرش کرمان می شود
معاون بازرگانی و توسعه تجارت سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کرمان که پیش از این از تبدیل شدن شرکت فرش کرمان به موزه فرش با حضور رئیس مرکز ملی فرش ایران خبر داده بود در این ارتباط به «پیام ما» گفت: خوشبختانه کارهای واگذاری شرکت فرش به مرکز ملی فرش انجام شده است و بزودی این مکان به باغ موزه فرش جنوب شرق کشور تبدیل می شود. مصطفی زریسفی افزود: طرح جامعی با نظر همه کارشناسان و صاحب نظران تهیه شده و ظرف 2 هفته آینده به استاندار کرمان تحویل داده می شود تا تایید شود و روال اجرایی هم آغاز شود. وی در پاسخ به این سوال که تبدیل شدن شرکت فرش کرمان به باغ موزه فرش جنوب شرق کشور چه تاثیری در احیای اعتبار فرش کرمان می تواند داشته باشد گفت: برنامه های خوبی برای این باغ موزه دیده شده است. قرار است نمایشگاه دائمی فرش برپا شود، کتابخانه در نظر گرفته شده و فرآیند بافندگی و رنگرزی هم در این باغ موزه قرار خواهد گرفت. زریسفی تصریح کرد: این باغ موزه پایگاه اصیل و دائمی برای تولید، ارتقای کیفیت و تجارت فرش کرمان موثر خواهد بود.
عضو هیات نمایندگان اتاق کرمان:
موزه فرش باعث معرفی بیشتر فرش کرمان می شود
عضو هیات نمایندگان اتاق کرمان هم از برنامه‌ریزی کمیسیون قالی و صنایع دستی اتاق به منظور احیای صنعت فرش در شهرستان‌های استان کرمان خبر داد و تصریح کرد: شرکت فرش کرمان‌ به سازمان صنعت، معدن و تجارت واگذار شده و قرار است به باغ موزه فرش جنوب شرق کشور ‌تبدیل ‌شود، که بخش خصوصی برای در اختیار گرفتن آن باید طرح توجیهی کامل و جامعی را با کمک مشاوران پیشنهاد دهد تا مورد بررسی قرار گیرد. به گزارش ایسنا فخری الله‌توکلی در نشست روسای کمیته‌ها و کارگروه‌های کمیسیون قالی و صنایع دستی اتاق کرمان افزود: در صورت رقم خوردن این مهم، می‌توان توضیحات لازم در خصوص آثار استان را ارایه و به معرفی بیشتر فرش پرداخت.
در آرزوی بازگشت اعتبار از دست رفته
در حالی کارهای نهایی تبدیل شرکت فرش کرمان به باغ موزه فرش جنوب شرق کشور انجام می شود که اخیرا فرش کرمان هم در سازمان جهانی مالکیت معنوی ثبت شده است اما چندی پیش با غفلت مسئولان استان کرمان، تبریز به عنوان پایتخت جهانی فرش دستباف معرفی شده بود. حالا علاقمندان به صنعت فرش کرمان امیدوارند با تبدیل شدن شرکت فرش کرمان به باغ موزه فرش جنوب شرق کشور، به بازگشت اعتبار از دست رفته فرش کرمان کمک شود. البته به اعتقاد صاحب نظران این حوزه، در صورتی باغ موزه فرش کرمان می تواند در این راستا گام بردارد که باغ موزه ای خلاق و پویا باشد و مثل برخی موزه های دیگر شهرمان بگونه ای نباشد که کرمانی ها هم از آن بی خبر باشند.

به اشتراک بگذارید:

برچسب ها:





پیشنهاد سردبیر

مطالب مرتبط

تامین ۲۰ درصد برق مصرفی ادارات از نیروگاه‌های تجدیدپذیر

معاون استاندار تهران خبر داد

تامین ۲۰ درصد برق مصرفی ادارات از نیروگاه‌های تجدیدپذیر

لزوم ممنوعیت توزیع کیسه‌های پلاستیکی در فروشگاه‌ها

مدیرکل دفتر مدیریت پسماند سازمان حفاظت محیط‌زیست مطرح کرد

لزوم ممنوعیت توزیع کیسه‌های پلاستیکی در فروشگاه‌ها

وقوع رگبار باران در مناطق نیمه شرقی کشور

وقوع رگبار باران در مناطق نیمه شرقی کشور

بند خاکی روستای «سالک‌آباد» شکسته شد

مدیرعامل هلال‌احمر خراسان‌جنوبی

بند خاکی روستای «سالک‌آباد» شکسته شد

پساب‌ها، مشکل اصلی شهرهای ساحلی است

رئیس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان «نور»:

پساب‌ها، مشکل اصلی شهرهای ساحلی است

روزگار سپری‌شدهٔ مخمل‌

هنر مخمل‌بافی در ایران بیش از هزار سال قدمت دارد

روزگار سپری‌شدهٔ مخمل‌

عکاسی به قیمت جان پرندگان

«پیام ما» باید و نبایدهای فعالیت عکاسان و تصویربرداران در فصل زادآوری پرندگان را بررسی می‌کند

عکاسی به قیمت جان پرندگان

کیفیت سفر کم شد

نگاهی به گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس شورای اسلامی درباره گردشگری داخلی

کیفیت سفر کم شد

صدای ما را بشنوید

فعالان محیط‌زیست در «دادگاه بین‌ آمریکایی» از تأثیر تغییراقلیم بر زندگی مردم می‌گویند

صدای ما را بشنوید

پلاستیک، آفتی برای حیات

شعار امسال روز زمین «متحد شدن برای آینده‌ای بدون پلاستیک» است

پلاستیک، آفتی برای حیات

نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *