سایه تغییرات اقلیمی بر زندگی مردم جهان
تغییرات اقلیمی و گرمایش جهانی دههها است که به یکی از مهمترین دغدغه زیست محیطی در جهان تبدیل شده و بر همین اساس توافقهای بینالمللی کشورهای جهان از جمله ایران را موظف به کاهش انتشار گازهای گلخانهای و استفاده از سوختهای فسیلی کرده است اما برخی کارشناسان معتقدند که اقدامات کشورمان در این حوزه ناکافی بوده است.
به گزارش ایسنا، توجه کشورهای جهان به تغییرات اقلیمی و گرمایش جهانی از سال ۱۳۷۱ و درپی پیماننامه سازمان ملل درباره تغییرات اقلیمی که هدف آن پایدارسازی مقدار گازهای گلخانهای در جو زمین برای جلوگیری از مشکلات آتی آبوهوایی در جهان است بیش از پیش مورد توجه جدی قرار گرفت. توافقنامه پاریس در سال ۱۳۹۴ با شرکت ۱۷۴ کشور جهان و اتحادیه اروپا و در چارچوب کنوانسیون تغییر اقلیم سازمان ملل متحد مصوب شد. هدف از انعقاد توافقنامه پاریس کنترل تغییرات آب و هوایی با کاهش تولید گازهای گلخانهای توسط کشورها و جلوگیری از افزایش دمای کره زمین بیش از ۲ درجه سانتیگراد و تلاش برای محدود کردن آن تا ۱.۵ درجه سانتیگراد است. اکنون ۱۹۷ کشور دنیا از جمله ایران عضو این معاهدههای بینالمللی هستند.
حسین خواجهپور، عضو هیئت علمی دانشکده مهندسی انرژی دانشگاه صنعتی شریف به تاثیر اقدامات انسانی و انتشار گازهای گلخانهای بر گرم شدن زمین اشاره میکند و میگوبد: این عوامل تا ۵۰ درصد بر گرم شدن زمین اثرگذارند و ۵۰ درصد باقی از کنترل انسان خارج و فعالیت خورشیدی مهمترین عامل آن است.
او به اقدامات ناکافی در زمینه سازگاری با تبعات ناشی از تغییرات اقلیمی در کشور اشاره و خاطرنشان میکند: هر اقدامی که در شبکه انرژی انجام شده بنا به ضرورت کشور بوده است و نه کاهش تغییرات اقلیمی، در حالیکه کشورهای توسعه یافته در حوزه ملی خود اقدامات بلند پروازانهای انجام میدهند و ۳۶ کشور به دنبال صفر کردن انتشار گازهای گلخانهای هستند اما براساس تخمینهای جدید، ایران رتبه ششم انتشار گازهای گلخانهای از بخش انرژی را در جهان دارد.
خواجهپور تصریح میکند: هزینههای سازگاری با تغییرات اقلیمی را نیز باید در نظر گرفت اما تاکنون اقدامات در این زمینه ناکافی بوده است و تا زمانی که احساس خطر نکردیم به سمت حل آنها نرفتیم.
او با اشاره به ۴۰ درصد کاهش انتشار گازهای گلخانهای در اتحادیه اروپا گفت: این تغییرات موجب میشود که بدانیم از نفت میتوان استفادههای دیگری بهجز سوزاندن کرد و کشور میتواند از فرصتهای این حوزه استفاده کند.
ارسال پاسخ