پیام ما؛ رسانه توسعه پایدار ایران | حسن نیت ببینیم، حسن نیت نشان می‌دهیم

رئیس‌جمهوری خطاب به آمریکایی‌ها:

حسن نیت ببینیم، حسن نیت نشان می‌دهیم

اگر می‌خواهند به توافق بیایند، اهلا و سهلا و اگر نمی‌خواهند هم اهلا و سهلا بروند دنبال زندگی‌شان. رئیس‌جمهور خطاب به جامعه جهانی تاکید کرد: هیچ بندی از برجام عوض نمی‌شود و هیچ فردی هم به برجام اضافه نمی‌شود.





۱۶ بهمن ۱۳۹۹، ۹:۵۵

رئیس‌جمهور خطاب به جامعه جهانی تاکید کرد: هیچ بندی از برجام عوض نمی‌شود و هیچ فردی هم به برجام اضافه نمی‌شود. او گفت: «باید خدمت جامعه جهانی و مخصوصا کشورهای برجام که حالا ۱+۴ هستند و یا در‌آینده ممکن است ۱+۵ باشند به صراحت بگویم هیچ بندی از برجام عوض نمی‌شود و هیچ فردی هم به برجام اضافه نمی‌شود؛ ۵+۲ یا ۵+۳ نمی‌شود و‌این حرف‌های ناروا نباید گفته شود.»

رئیس‌جمهوری گفت: «برای‌این توافق سال‌ها فعالیت و مذاکره شده تا به‌این توافق رسیده‌اند،‌این توافق چیزی نیست که به سادگی به دست آمده باشد. اگر می‌خواهند به توافق بیایند، اهلا و سهلا و اگر نمی‌خواهند هم اهلا و سهلا بروند دنبال زندگی‌شان؛ به هر حال ما کار خودمان را انجام می‌دهیم. به گزارش‌ایسنا، حجت‌الاسلام والمسلمین حسن روحانی دیروز در جلسه هیات دولت گفت: «احساس ما‌ این است که افکار دنیا و سیاستمداران جهان و حتی سیاستمداران در خود آمریکا معتقدند که برجام می‌تواند برای امنیت، صلح و پیوند جامعه و تعامل کشورها مفید باشد و ما هم بر‌این مبنا حرکت می‌کنیم و پیش می‌رویم.»
رئیس‌جمهوری خطاب به آمریکایی‌ها گفت: «ما هرگونه حسن نیتی ببینیم، پاسخش حسن نیت است. هرگونه اقدام در مقام عمل ببینیم، پاسخش اقدام در مقام عمل است و اگر تعهد کامل ببینیم، از طرف ما هم تعهد کامل خواهد بود.»

در جلسات خصوصی می‌گویند که اگر ترامپ می‌ماند بهتر بود

روحانی در بخش دیگری از صحبت‌های خود خطاب به قوای سه گانه، مردم و رسانه‌ها گفت: الان شرایط نباید ‌این‌گونه باشد که سردارانی در میدان جنگ در برابر دشمن باشند و خدای نکرده عده‌ای بروند پشت دشمن علیه این سرداران سنگر بگیرند.» او ادامه داد: «بعضی‌ها ناراحت هستند که ترامپ سرنگون شده است. حالا عمومی نمی‌گویند اما در جلسات خصوصی می‌گویند که اگر ترامپ می‌ماند بهتر بود… بعضی‌ها می‌بینند که بخش بزرگی از مشکلات کشور به خاطر تحریم‌هاست اما یک کلمه راجع به آمریکا حرف نمی‌زنند. بعضی‌ها که مدعی ضد آمریکایی بودن هم هستند، حتی یک فحش به آمریکا نمی‌دهند؛ چرا که به نظرشان فحش ویژه دولت و مخصوص شخص رئیس‌جمهور است که باید به او فحش بدهند و توهین کنند.»

اگر مصوبه کمیسیون تلفیق تصویب می‌شد آثارش خطرناک بود

روحانی در بخش دیگری از سخنانش به موضوع لایحه بودجه اشاره کرد و گفت: «ما با همه توان برای این‌که فشار اقتصادی مضاعف نشود در حال تلاش هستیم… شما ببینید در ‌این دو ماه چقدر وقت صرف کردیم و دولت و مجلس برای بودجه تلاش کردند اما در نهایت حاصل جمع آن صفر شد و همه چیز روی هوا رفت.»
رئیس جمهور با اشاره به آنچه در مجلس شورای اسلامی اتفاق افتاد، گفت که دولت «در حد توان، بهترین بودجه» را تهیه و تقدیم مجلس کرد: «توقع ما ‌این بود که روند بودجه طی و تصویب شود. البته حق نمایندگان است که بودجه‌ای را تصویب یا رد کنند و ما نمی‌توانیم به آن‌ها بگوییم چه کار کنند.»
با این حال روحانی گفت که در دو ماه گذشته «حرف‌هایی زده شد و مصاحبه‌ها و وعده‌هایی داده شد و تخریب‌هایی صورت گرفت» که مورد انتظار ما نبود. او ادامه داد: «هدف ما بالا بردن ارزش پول ملی بود که اگر در سال آینده دلار ۱۲ هزار یا ۱۶ هزار تومان شد، بودجه ما لنگ نشود. اگر بودجه را بر مبنای ارز ۱۷ هزار و ۵۰۰ تومانی ببندیم و ارز پایین بیاید می‌خواهی چه کار کنی؟‌» حسن روحانی در ادامه سخنانش گفت: «خدا را گواه می‌گیرم تمام تلاش ما در‌ این مدت و در یکسال گذشته‌ این بوده که به دو آرزو برسیم؛ کشوری که از یک طرف در برابر کرونا و از یک طرف در برابر تحریم‌هاست از مشکلات اصلی عبور کرده باشد.»رئیس جمهوری افزود: «در بودجه هم همین را گفته‌ایم. ما وقتی در بودجه با ارز ۱۱ هزار و ۵۰۰ تومانی به دنیا علامت می‌دهیم همه دنیا می‌فهمند یعنی چه؛ وقتی می‌گوییم ارز را متعادل می‌کنیم یعنی درآمد خیلی بیشتر از امسال خواهد بود و دنیا پیام فروش دو میلیون و ۳۰۰ هزار بشکه نفت روزانه را می‌گیرد. ما پیام‌های مهمی در بودجه دادیم، ولی متاسفانه بعضی‌ها به‌این پیام توجه نکردند.» حسن روحانی گفت که نگران بود که «صدا و سیما مصوبات کمیسیون تلفیق را تبلیغ کند و ‌این موضوعات به میان مردم برود و بازار به هم بریزد و خراب شود و در آخر هم تصویب نشود» و «متاسفانه همین اتفاق هم افتاد.» روحانی با بیان این‌که «مصوبه کمیسیون تلفیق ربطی به آنچه دولت نوشته ندارد»، گفت: «اگر تصویب می‌شد آثارش خطرناک بود.»

راه‌حل، تغییر تدریجی ارز ۴۲۰۰ تومانی است

رئیس دولت دوازدهم در ادامه عنوان کرد: ‌«این‌که ماشین لوکس را از مناطق آزاد وارد سرزمین اصلی کنیم و بعد یک رانت بزرگی برای عده‌ای درست کنیم چیزی است که ما در بودجه نمی‌خواستیم. ما بلد بودیم ‌این‌ها را بنویسیم، اما چون نمی‌خواستیم رانت به وجود بیاید، ننوشتیم؛ یا مثلا در دولت معتقدیم که ارز ۴۲۰۰ تومانی به تدریج تغییر کند، نه این‌که همین جوری یک دفعه تغییر کند.
چون ‌این دیگر شعار نیست. بعضی‌ها ۴۲۰۰ تومان را در چیزی ضرب می‌کنند و بعد می‌گویند قیمت فلان چیز باید فلان باشد. مگر فقط همان ۴۲۰۰ تومان بوده، بقیه موارد مرتبط با قیمت و یا عوارض و گمرک و سایر هزینه‌های را کنار می‌گذارند و بعد می‌گویند با ارز ۴۲۰۰ قیمت فلان چیز فلان قدر می‌شود. ما ۱۰ بار در ستاد اقتصادی و در حضور سران قوا حساب کردیم و دیدیم راه حل، تغییر تدریجی ارز ۴۲۰۰ تومانی است. به همین دلیل به تدریج برنج و شکر و حبوبات را از آن خارج کردیم، ولی نه یک مرتبه و در یک لحظه، چرا که نگران درآمدهای توهمی بودیم.»
رئیس‌جمهوری در ادامه تاکید کرد: «آنچه کمیسیون تلفیق تهیه کرده بود نه با واقعیت منطبق بود و نه برای معیشت مردم متناسب بود و نه متناسب با شکستن تحریم‌ها بود. مجلس هم آن را رد کرد که حق مجلس بود. اگر به دولت می‌آمد هم با آرای بالاتری نسبت به مجلس در دولت رد می‌شد و در نهایت باید به شورای نگهبان می‌رفت که با همین روند در شورای نگهبان هم رد می‌شد، چون شاکله آن به هم ریخته بود.» رئیس قوه مجریه با اشاره به ‌این موضوع که مانند ‌این اتفاق پارسال هم صورت گرفت یادآور شد: «پارسال بعد از‌ این اتفاق رئیس مجلس آمد و گفت که گزارش در صحن رد شده و باید به کمیسیون تلفیق برگردد و آن را اصلاح کند. چرا عین آن کار پارسال امسال نشده است؟ این‌که دولت دوباره اصلاحیه بنویسد از کجا آمد؟ ‌این رویه و قانون نبوده و مگر رنگ آسمان از پارسال تا حالا عوض شده که چنین اتفاقی افتاده؟» روحانی در بخش دیگری از صحبت‌های خود با گرامیداشت دهه فجر و همزمانی آن با میلاد حضرت زهرا (س) و امام خمینی‌(ره) اظهار کرد: «ما در دولت افتخار می‌کنیم که در آغاز دولت سهم مدیریت میانی و رده بالای خانم‌ها پنج درصد بوده و الان به ۲۵ درصد رسیده و امیدوارم تا پایان دولت به ۳۰ درصدی که هدف ما بوده نزدیک شویم. ما امروز سفرای زن داریم که بی‌سابقه بوده، یا در صنعت برق و پتروشیمی مدیر بلندمرتبه زن داریم و یا فرماندار زن که بلوچ هم هست.‌اینها اهداف دولت بوده که به آن رسیده‌ایم. یکی از شاخص‌ها برای انقلاب اسلامی جایگاه زنان است که حقانیت‌این انقلاب را نشان می‌دهد و در انقلاب مشخص شد آن حرف‌هایی که می‌گفتند انقلاب اسلامی زن ستیز است، باطل است.»

به اشتراک بگذارید:

برچسب ها:

،





نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *