سایت خبری پیام ما آنلاین | تصویب کلیات لایحه بودجه ١۴٠٠

تصویب کلیات لایحه بودجه ۱۴۰۰





۱۰ دی ۱۳۹۹، ۹:۱۷

پس از نامه روحانی به قالیباف 

 تصویب کلیات لایحه بودجه ۱۴۰۰

در جلسه بعدازظهر دیروز سه‌شنبه، اعضای کمیسیون‌ تلفیق کلیات لایحه بودجه 1400 به رای گذاشته شد که با ۲۳ رای موافق، ۱۹ رای مخالف و ۱ رای ممتنع به تصویب رسید. به گزارش ایسنا، کمیسیون‌ تلفیق از روز شنبه وارد بررسی کلیات لایحه بودجه ۱۴۰۰ شده بود. حالا پس از تصویب کلیات لایحه بودجه، کمیسیون‌ تلفیق بررسی این لایحه در بخش‌های درآمدی را آغاز خواهد کرد. رای مثبت اکثریت اعضای کمیسیون تلفیق به لایحه 1400 در حالی صورت می‌گیرد که صبح دیروز، حسن روحانی، رئیس جمهوری در نامه‌ای به محمد باقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی، پیشنهادات خود را درباره اصلاح لایحه بودجه 1400 براساس نامه رهبر انقلاب ارائه کرد. اعضای کمیسیون تلفیق در جلسه دیروز بعداز ظهر نامه رییس جمهوری را هم بررسی کردند. 

به گزارش فرارو، متن نامه حسن روحانی رئیس جمهوری با خطاب به محمد باقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی به این شرح است: 

بسمه تعالی

جناب آقای دکتر قالیباف

رئیس محترم مجلس شورای اسلامی

با سلام و احترام؛

بازگشت به نامه شماره 10/72163/د مورخ 1399/9/25 جنابعالی و عطف به نامه شماره 106785 مورخ 1399/9/23 رئیس دفتر محترم مقام معظم رهبری (مدظله العالی) آثار تغییرات مزبور در لایحه بودجه 1400 به شرح زیر می باشد:

1- افزایش مصارف به میزان 53 هزار میلیارد تومان شامل:

1-1- بازپرداخت تعهدات دولت به صندوق توسعه ملی بابت اقساط تسهیلات 175 میلیون یورویی به بیمه سلامت به میزان 3 هزار میلیارد تومان.

1-2- افزایش مصارف بابت جبران موارد مندرج در جدول بند هـ تبصره 4 به میزان 50 هزار میلیارد تومان.

۲-  کاهش منابع ناشی از مجوز استفاده از 18 درصد سهم صندوق توسعه ملی صرفا در صادرات یک میلیون بشکه در روز به میزان 40 هزار میلیارد تومان.

لذا تراز منابع و مصارف در راستای تحقق دستور مقام معظم رهبری(مد ظله العالی) به شرح زیر در لایحه بودجه سال 1400 اعمال می‌شود: 

1- مبلغ 53 هزار میلیارد تومان از محل افزایش فروش اوراق مالی

2- مبلغ 40 هزار میلیارد تومان از محل صرفه جویی حین اجرا و کاهش تخصیص مصارف توسط سازمان برنامه و بودجه کشور.»

پافشاری بر اصلاح بودجه

از سوی دیگر، مالک شریعتی نماینده مردم تهران در مجلس با انتشار تصویر این نامه در صفحه شخصی خود در توئیتر نوشت: پافشاری مجلس بر اصلاح بودجه۱۴۰۰ جواب داد؛ رییس‌جمهور بالاخره بر اساس احکام نامه رهبری رسما به رییس مجلس نامه زد که در راستای تعامل مثبت سه قوه و جلسه اخیر به میزبانی مجلس تلقی می‌شود؛پیشنهادات محتوائی نامه را تایید نمی‌کنیم این گام اول اصلاح بودجه۱۴۰۰ است.

فرارو اما این اصلاح توسط دولت را مرتبط با پافشاری مجلس ندانسته و نوشته است که «به خاطر نامه رهبری» دولت باید این اصلاح را انجام می‌داد و به نظر نمی‌رسد با این اصلاح خواسته‌های مجلس تحقق پیدا کرده باشد.

با این حال این توئیت مالک شریعتی را می‌توان اینگونه ارزیابی کرد که مجلس کلیات لایحه بودجه را تصویب کند و نامه روحانی را به حساب اصلاح تمام لایحه بگذارد.

با این ارزیابی می‌توان گفت احتمالا کلیات لایحه بودجه توسط مجلس تصویب شود.

نامه رهبر انقلاب چه بود؟

رهبر معظم انقلاب 25 آذر ماه در پاسخ به نامه رئیس جمهور مبنی بر کاهش سهم صندوق به 20 درصد در لایحه بودجه 1400، برداشت مازاد بر ۲۰ درصد از صندوق توسعه را فقط تا سقف ۱ میلیون بشکه در روز مجاز دانستند و نیز هرگونه برداشت از صندوق را برای مصارف اجازه ندادند.

حسن روحانی پیش از این از رهبری تقاضا کرده بود که سهم صندوق توسعه ملی در بودجه سال آینده از 38 درصد به 20درصد کاهش یابد.

متن نامه حجت‌الاسلام گلپایگانی رئیس دفتر رهبر انقلاب خطاب به رئیس‌جمهور به این شرح بود:

جناب آقای رئیس جمهور

«با کاهش سهم صندوق به 20 درصد مشروط به رعایت نکات ذیل موافقت می‌گردد:

1- سهم صندوق توسعه ملی برای فروش نفت خام، میعانات گازی و مازاد بر یک میلیون بشکه در روز، 38 درصد منظور گردد و کلیه تسهیلات سررسید شده دولت از صندوق توسعه ملی از محل سهم دولت از مازاد مذکور پرداخت گردد.

2- کلیه مصارفی که در بودجه سال 1399 از محل منابع صندوق توسعه ملی تأمین مالی گردیده‌اند (موضوع بند ه تبصره 4 ماده واحده)، در بودجه سال 1400 از محل منابع بودجه عمومی تأمین مالی گردند. برداشت از منابع صندوق توسعه ملی برای مصارف بودجه سال 1400 مجاز نمی‌باشد».

با این نامه اصلاح لایحه بودجه ضروری شد. با این حال این نامه و جزییات آن با انتقادات شدید مجلس از لایحه تفاوت دارد. در همین راستا مرکز پژوهش های مجلس پیشنهاد رد کلیات لایحه را داده بود.

به اشتراک بگذارید:





نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *