پیام ما؛ رسانه توسعه پایدار ایران | ۳۴۰ هکتار پوشش گیاهی و جنگلی میانکاله در آتش سوخت

۳۴۰ هکتار پوشش گیاهی و جنگلی میانکاله در آتش سوخت





۲۸ مرداد ۱۳۹۹، ۱۲:۵۳

۳۴۰ هکتار پوشش گیاهی و جنگلی میانکاله در آتش سوخت

فرمانده ‌یگان‌ حفاظت محیط‌ زیست مازندران گفت که آتش‌ سوزی روز گذشته در پناهگاه حیات وحش میانکاله در شرق این استان حدود ۳۴۰ هکتار از پوشش گیاهی و جنگلی این منطقه را سوزانده است.

به گزارش خبرنگار ایرنا ، آتش سوزی در میانکاله اوایل وقت روز یکشنبه در بخش شرقی و در منطقه موسوم به « میان قلعه « شروع شد. مهار آتش تا دیشب ادامه یافت.سرهنگ مسلم آهنگری روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود : آتش سوزی بامداد امروز به طور کامل خاموش شد.

وی ادامه داد : بر اثر این آتش سوزی حدود ۳۴۰ هکتار از اراضی جنگلی و مرتع  تبدیل به خاکستر شد که ۶۰ درصد آن درختان انار خودرو و ۴۰ درصد بقیه هم درختچه های سازیل ، تمشک و دیگر پوشش های گیاهی بود.

سرهنگ آهنگری احتمال عمدی بودن آتش سوزی را منتفی ندانست و گفت که شناسایی فرد و یا افراد مظنون احتمالی این آتش سوزی از سوی یگان حفاظت محیط زیست استان ادامه دارد و در صورت شناسایی فرد متخلف به دستگاه قضایی معرفی می شود.

تالاب بین المللی و پناهگاه حیات وحش میانکاله در شرق مازندران در مجموع ۶۸ هزار هکتار مساحت دارد. حدود ۲۰ هزار هکتار از این سطح را اراضی جنگلی شامل درختان انار خودرو و درختچه های سازیل و تمشک تشکیل می دهد. این پوشش های گیاهی به همراه تالاب بین المللی میانکاله زیستگاه دستکم ۱۳۰ گونه پرونده مهاجر با جمعیت ۱.۵ میلیون بالی است.

درختچه های سازیل به عنوان پناهگاه پرندگان مهاجر برای تخم و جوجه ریزی است و درختان انار وحشی و تمشک نیز به عنوان خوراک این پرندگان خشک زی مورد استفاده قرار می گیرد و در سال های اخیر به دلیل آتش سوزی سهوی و عمدی در این پناهگاه تعداد زیادی از گونه های جانوری این منطقه نیز از بین رفت.

محیط زیست مازندران سیستم اطفای حریق ندارد 

به گفته مدیر کل سازمان حفاظت محیط زیست استان مازندران، حتی یک سیستم متمرکز اطفای حریق در این استان وجود ندارد که در صورت بروز آتش سوزی، خسارات وارده غیرقابل جبران خواهد بود. حسینعلی ابراهیمی در گفت‌وگو با میزان گفت: در محیط زیست استان، تغییر کاربری، تصرف، تخریب و تجاوز به عرصه‌های ملی از مشکلات اساسی ما است که برای حل آن باید مرز‌های  منافع ملی مشخص شود.

وی افزود: علیرغم تمام تلاش ها، تنها بخش کوچکی از این مشکلات حل شده و بخش اعظمی از این پرونده ها، در کاغذبازی‌های اداری و کمبود‌های اعتباری متوقف شده است.

مدیر کل سازمان حفاظت محیط زیست استان مازندران با اشاره به کمبود‌های اساسی در استان برای حفظ منابع طبیعی اظهار کرد: به لطف بارش‌های سال گذشته، پوشش جنگل و مراتع رشد بسیاری داشته است، اما این مناطق مستعد آتش سوزی و گسترش هستند. با توجه به اینکه این آتش سوزی‌ها در جنگل‌ها خسارات زیادی به زیستگاه و زیست‌مندان وارد می‌کنند، باید اقداماتی انجام داد.

وی اظهار کرد: متاسفانه ما در استان مازندارن که بیشترین پهنه جنگل‌های هیرکانی را داریم، حتی یک پایگاه متمرکز اطفای حریق نداریم و در صورت بروز آتش سوزی قطعا با مشکلات زیادی مواجه خواهیم بود.

ابراهیمی اظهار کرد: دهه‌ها است که این مشکلات و عدم مدیریت وجود دارد و تنها به یک دوره مدیریتی مربوط نمی‌شود. از آنجایی که شمال متعلق به همه مردم ایران است و مورد استفاده همگان قرار می‌گیرد، پس باید در تامین منابع لازم برای حل مشکلات در بودجه برنامه ریزی صورت گیرد.

وی ادامه داد: اگر این مشکلات رفع نشود، سرعت تخریب افزایش یافته و بازسازی آن‌ها زمان و هزینه بیشتری نیاز خواهد داشت.

به اشتراک بگذارید:





مطالب مرتبط

نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشترین بازنشر