پیام ما؛ رسانه توسعه پایدار ایران | بیانیه منصوب به شکارچیان در مازندران کار دستشان داد

بیانیه منصوب به شکارچیان در مازندران کار دستشان داد





۱۰ اسفند ۱۳۹۸، ۹:۱۲

بیانیه منصوب به شکارچیان در مازندران کار دستشان داد

شکارچیان به قتل عام هزاران پرنده در تالاب میانکاله اعتراف کردند

بیانیه منصوب به شکارچیان منطقه شرق مازندران که در آن به طور ضمنی کشتن پرندگان مهاجر در تالاب میانکاله را ناشی از تزریق عمدی سم به این تالاب اعلام کردند، باعث شکایت محیط‌زیست از این شکارچیان شده‌است.

 بیانیه‌ای منصوب به شکارچیان منطقه شرق مازندران که بخشی از آنها ساکنان روستاهای حاشیه تالاب بین المللی میانکاله محسوب می شوند در فضای مجازی و شبکه های اجتماعی منتشر شد که در آن تلفات مشکوک بیش از ۲۰ هزار پرنده مهاجر در این ذخیره گاه زیست کره جهان که از حدود یک ماه گذشته شروع و همچنان نیز ادامه دارد را ناشی از ریختن  عمدی سم به داخل آب این تالاب اعلام کردند.

این در حالیست که دامپزشکی استان مازندران پس از بررسی آزمایشگاهی دلیل این تلفات را ناشی از مسمومیت نوعی ویروس بوتولیسم اعلام کرده بود و با گذشت بیش از یک ماه از شروع این حادثه، تلفات کم و بیش ادامه دارد و در روزهای اخیر این تلفات به سمت شرقی تالاب میانکاله در استان گلستان نیز کشیده شد و نیروهای محیط بان مازنی در داخل گل و لای همچنان به دنبال جمع آوری لاشه این پرندگان هستند که نگرانی پیرامون احتمال سرایت احتمالی این ویروس به این نیروها نیز وجود دارد.

در بیانیه منصوب به شکارچیان شرق مازندران ادعا شد که آنها این سم را در انتقام از دولت و به خصوص محیط زیست انجام دادند که در سال های اخیر برخوردشان را بر شکارچیان متخلف گسترش دادند و آنها با ریختن سم به داخل آب تالاب میانکاله و تلفات چندین هزار پرنده مهاجر به نوعی انتقام خودشان را از دولت و محیط زیست گرفتند.

در این بیانیه از دریافت وجه برای صدور پروانه شکار یک ماه از سوی محیط زیست و باطل کردن این پروانه ها پیش از سر رسیدن موعدشان به دلیل شیوع تلفات نیز انتقاد شد.

شکایت محیط زیست از شکارچیان

مدیرکل محیط زیست مازندران می گوید: پیرو این بیانیه ، محیطزیست در قالب تشویق اذهان عمومی از بیانیه منصوب به شکارچیان شرق استان مازندران به دستگاه قضاییه شکایت کرد.

حسنیعلی ابراهیمی کارنامی در گفت و گو با خبرنگارایرنا گفت: اداره حقوقی محیط زیست استان مازندران مصمم به پیگیری شکایت از شکارچیانی است که این بیانیه را منتشر کردند و پس از آن قطعا نیروهای انتظامی و قضایی صادرکنندگان احتمالی این بیانیه را شناسایی و تحویل قانون خواهند داد.

تالاب بین المللی میانکاله در شرق مازندران حدود ۴۰ هزار هکتار مساحت دارد که از بهشهر در شرق این خطه شمال کشور تا آشوراده در استان گلستان گسترش دارد و همساله در این پهنه آبی که در زمره یکی از ۶۰۰ ذخیرگاه زیست کره جهان قرار دارد بیش از ۱۵۰ گونه پرنده مهاجر زمستان گذر و بومی به طور فصلی زندگی می کنند.

از بهمن ماه سال جاری براثر آنچه که بعدها دامپزشکی مازندران از آن به عنوان مسمومیت و بوتولیسم اعلام کرد بیش از چندین هزار بال پرنده مهاجر از حدود ۳۰ گونه تلف شدند و این تلفات همچنان ادامه دارد.

به دنبال تلفات پرندگان علاوه بر ممنوع اعلام شدن شکار پرندگان و خرید و فروش آن، تالاب بین المللی میانکاله نیز قرنطینه شد و از سوم بهمن ماه تاکنون نیروهای محیطزیست سرگرم جمع آوری لاشه های این پرندگان با حداقل تجهیزات و ایمنی هستند.

شیوع ویروس کرونا در ایران از حدود ۱۰ روز گذشته تاکنون باعث شد تا حدودی تلفات پرندگان مهاجر زمستان گذر در تالاب میانکاله با وجود جمع آوری لاشه ها در فضای سخت و دشوار تالاب از سوی یگان حفاظت محیطزیست مازندران به فراموشی سپرده شود.

همچنین مدیرکل دامپزشکی استان گلستان با اشاره به مرگ‌ومیر پرندگان مهاجر آبزی در غرب تالاب میانکاله و در ادامه در شرق این تالاب، گفت: آنچه به‌طور قطع مشهود است مهم‌ترین عامل مستعدکننده این رخداد، تغییر شرایط اکوسیستم آبی و خاکی در تالاب میانکاله است.

دکتر غلامرضا محرابی در جمع خبرنگاران اظهار کرد: بعد از مشاهده تلفات پرندگان مهاجر در سواحل بندرترکمن، کارشناسان دامپزشکی استان علاوه بر نظارت بر جمع‌آوری و دفن بهداشتی لاشه پرندگان، برای بررسی علت بروز این رخداد اقدام به جمع‌آوری اطلاعات میدانی، تعیین تابلوی بالینی پرندگان مریض، تعیین تابلوی کالبدگشایی و تحلیل اپیدمیولوژیکی توصیفی رخداد بیماری و تلفات در سه محور مکان، زمان و نوع پرندگان درگیر کردند.

وی بیان کرد: نخستین فرضیه‌ای که دنبال شد، بیماری‌های نیوکاسل و آنفلوانزا پرندگان و همچنین مسمومیت ناشی از آفت‌کش‌ها و فلزات سنگین از قبیل کادمیوم، آرسنیک، سرب و جیوه بود و فرضیه‌های دیگر، بیماری‌های باکتریایی به‌ویژه وبای پرندگان و بعد از آن بیوتوکسین‌ها مانند بیوتوکسین جلبک، بیوتوکسین بوتولینوم به‌عنوان عامل بیماری بوتولیسم بود.

مدیرکل دامپزشکی استان گلستان بابیان اینکه اقدامات ما بر اساس این برنامه و فرضیه‌ها دنبال شد، خاطرنشان کرد: از بیش از یک ماه قبل در غرب تالاب میانکاله نیز تلفات بالای پرندگان مهاجر را داریم که علت این مرگ‌ومیر، مسمومیت با سم بوتولینوم و بیماری بوتولیسم اعلام شد. تمامی اسناد و مدارک آزمایشگاهی آن نیز از طریق سازمان حفاظت محیط زیست به مراجع ذیصلاح ابلاغ شد.

محرابی گفت: در سواحل بندرترکمن در شرق تالاب میانکاله نیز صدها نمونه برای مشخص شدن عامل این رخداد اخذ و به آزمایشگاه ملی مطالعات کاربردی و مرکز تشخیص سازمان دامپزشکی کشور ارسال شد که نتیجه آن در اواسط هفته آینده به مراجع ذیصلاح اعلام خواهد شد.

 

وی تصریح کرد: آنچه به‌طور قطع مشهود است مهم‌ترین عامل مستعدکننده این رخداد، تغییر شرایط اکوسیستم آبی و خاکی در تالاب میانکاله است. طی سالیان گذشته مواد آلی خاکی وارد اکوسیستم آبی میانکاله شده که بستر لازم برای رشد و فعال شدن میکروارگانیسم‌های بی‌هوازی را فراهم کرده است.

 

به اشتراک بگذارید:





نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *