پیام ما؛ رسانه توسعه پایدار ایران | ورود مجلس به موضوع کتابخانه آرامگاه بوعلی

ورود مجلس به موضوع کتابخانه آرامگاه بوعلی





۷ مهر ۱۳۹۷، ۱۳:۵۷

ورود مجلس به موضوع کتابخانه آرامگاه بوعلی

کتابخانه ثبت ملی شده آرامگاه بوعلی چندی پیش جایش را به بنیاد غیرانتفاعی بوعلی داده بود

پروانه سلحشوری عضو ناظر مجلس در شورای عالی میراث فرهنگی و گردشگری در نامه‌ای خطاب به علی اصغر مونسان رییس سازمان میراث فرهنگی خواستار  بازگشت کتابخانه بوعلی  به محل اصلی خود شد.

کتابخانه ثبت ملی آرامگاه بوعلی متعلق به سازمان میراث فرهنگی در حالی شبانه تخلیه و به بنیاد بوعلی که موسسه‌ای غیردولتی و غیرانتفاعی است واگذار شده است که این کتابخانه ثبت ملی حدود 70 سال قدمت داشته و جزو خاطرات جمعی شهر همدان به شمار می‌رود. 

پس از ۶۷ سال در اواخر اردیبهشت ۹۷ شبانه کتابخانه آرامگاه تخلیه شده و بنیاد بوعلی سینا که با مصوبه نشست ۵۵۴ شورای عالی انقلاب فرهنگی برای شناخت و معرفی شخصیت و آثار ابن‌سینا، نابغه و فیلسوف و پزشک بزرگ ایرانی و تکریم و بزرگداشت وی در سال ۱۳۸۳ تشکیل شده ‌است و بنیادی غیردولتی و غیرانتفاعی است به این کتابخانه نقل مکان کرده است.

گفته می‌شود که این اقدام با هماهنگی استانداری رخ داده است. پیش از این بنیاد در خانه عبادی مستقر بوده است. خاندان عبادی سال‌ها پیش خانه‌ای واقع در خیابان پاستور همدان را برای کتابخانه به سازمان میراث فرهنگی هبه کرده بودند و کتابخانه‌ای در طبقه نخست آن ایجاد شده بود.

از آنجا که بنیاد بوعلی مکانی برای استقرار نداشته تصمیم گرفته می‌شود که ۶ ماه موقت در این خانه بماند اما ظاهراً این استقرار موقت ۱۲ سال ادامه می‌یابد تا آنجا که مالک تهدید می‌کند که من این بنا را برای کتابخانه هبه کرده بودم و حال که کاربری دیگری برای آن تعریف شده است، آن را پس می‌گیریم. در نتیجه بنیاد تصمیم به نقل مکان می‌گیرد اما در نهایت مکانی که برای این نقل و انتقال انتخاب می‌شود کتابخانه ثبت ملی آرامگاه بوعلی سینا است؟!

۱۲ شهریور ماه بود که پروانه سلحشوری عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با خبرنگار چمدان گفت: در حال تهیه نامه‌ای در خصوص کتابخانه آرامگاه بوعلی هستیم و به زودی این نامه که فحوای آن به جلوگیری از استقرار بنیاد غیردولتی بوعلی در کتابخانه ثبت ملی آرامگاه بوعلی اختصاص دارد را برای رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ارسال می‌کنیم.

در بخشی از این نامه آمده است که : همچنین بیشتر آثار کتابخانه ترجمه کتاب‌ها و رسالات ابن سینا هستند که سال‌های متمادی به زبان‌های غیر فارسی ترجمه شدند. در حالی که متولی تصمیم‌گیری در خصوص آرامگاه بوعلی سینا سازمان میراث فرهنگی است و نه استانداری.سکوت چندین ماهه‌ این افراد چه معنایی دارد و وظیفه آنها در قبال حفظ میراث فرهنگی چیست؟ البته ایمان داریم که این اتفاق بدان معنا نیست که چون عزل و نصب‌های استانی با موافقت استانداری‌ها صورت می‌گیرد مدیران کل میراث فرهنگی استان‌ها به جای حفظ منافع ملی مردم ایران در خصوص حفظ میراث فرهنگی از استانداری حمایت می‌کنند. سکوت در قبال این گونه رفتارهای محیرالعقول تلاش می‌کنند که منصب خود را حفظ کنند حتی اگر به قیمت میراث فرهنگی یک مملکت تمام شود.

از سویی در حالی که استانداری همدان و سایر ارگان‌های استانی ساختمان‌های بی‌شماری در اختیار دارند که می‌توانند با حفظ شأن بنیاد در اختیار آن قرار گیرد نه این که در عالم بی‌خبری بناهای تاریخی به این امر اختصاص داده شود و آب از آب تکان نخورد. اقدام به تخریب یا حذف آثار تاریخی و کارکرد آنها خیانت بزرگی است در حق کشور و جفایی واضح در قبال صنعت گردشگری که در این اوضاع تحریم و نا‌امیدی‌های تحمیلی از سوی بیگانگان به مردم گناهی دو چندان است.

از شما خواهشمند است با قید فوریت دستور فرمایید تا نسبت به بازپس‌گیری و حفظ آرامگاه بوعلی اقدامات بازدارنده و پیشگرانه عملیاتی صورت گرفته و این درد فرهنگی و تاریخی بی‌مناقشه التیام یابد.

به اشتراک بگذارید:





مطالب مرتبط

نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *