حال ناخوش کاروانسرای قلعه خرگوشی
حال ناخوش کاروانسرای قلعه خرگوشی
معاون میراث فرهنگی یزد : سه سال است که بودجه مصوب میشود ولی تخصیص نمییابد
اختصاص نیافتن بودجه مصوب برای مرمت آرام آرام جان قلعه خرگوشی را یزد می رباید و با ادامه این روند تنها چیزی که این کارونسرا باقی خواهد ماند تنها تلی از خاک خواهد بود.
کاروانسرای قلعه خرگوشی یکی از مهمترین کاروانسراهای دوره صفوی است که بنای آن را به زمان حکومت شاهعباس صفوی نسبت میدهند. در واقع، قلعه خرگوشی یکی از همان ۹۹۹ کاروانسرایی است که به دستور شاهعباس در مسیرهای اصلی آن زمان ساخته شده است.این کاروانسرا در فاصله 60 کیلومتری شهرستان ورزنه قرار دارد و در تاریخ ۳/۱۲/۱۳۷۷ با شماره ۲۲۳۶ در فهرست آثار ملی ثبت شده است.
اگرچه روزگاری در ایران کاروانسرای قلعه خرگوشی یکی از مهم ترین کارونسراهای موجود به حساب میآمد اما حالا به گفته ساشا ریاحی مقدم، معاون میراث فرهنگی استان یزد اداره میراث فرهنگی، سال ۹۵ و ۹۶ اعتبار مرمت و بازسازی کاروانسرای قلعه خرگوشی را رقم ۲۰۰ میلیون تومان پیشبینی کرد ولی بودجهای بدان تخصیص پیدا نکرد. حال در سال ۹۷، ما ۵۰۰ میلیون تومان برای مرمت این بنا پیشبینی کردهایم که هنوز این اعتبار تخصیص نیافته است.
قلعه خرگوشی؛ از آغل گوسفندان تا پاتوق معتادان
این کاروانسرا سال هاست به دلیل واقع شدن در مسیری دور از شهر مورد بی توجهی میراث فرهنگی قرار گرفته و اکنون در چند قدمی ویرانی است. ضمن اینکه به مکانی امن برای سارقان و قاچاقچیان نیز تبدیل شده است.اگر چه در سال های گذشته نیز اوضاع بهتری نداشته و به گفته ریاحی مقدم به آغل گوسفندان تبدیل شده بود.
زخم سارقان بر دل کتیبههای این کاروان
چندسال پیش نیز، تعدادی افراد سودجو با تخریب و سرقت کتیبه سردر کاروانسرای قلعه خرگوشی اردکان که به خط خطاط مشهور عصر صفوی، استاد علیرضا عباسی منقوش است، ضربهی محکمی دیگری بر پیکر نحیف این میراث تاریخی ایران وارد کردند. سارقان پنج قطعه از قطعات میانی این کتیبه ۱۵ قطعهای را از جای بیرون آورده و به دیواره اطراف آن نیز آسیب وارد کردند. هرچند بعداً این کتیبه و قطعات باز پس گرفته شد، اما دیگر قابل برگشت به بدنهی بنا نبود.
کاروانسرای قلعه خرگوشیمیراث فرهنگی
ارسال پاسخ