پیام ما؛ رسانه توسعه پایدار ایران | محمدرضا عارف در دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان: روابط خارجی نقطه مثبت دولت است

محمدرضا عارف در دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان: روابط خارجی نقطه مثبت دولت است





۱ دی ۱۳۹۵، ۲۳:۵۹

محمدرضا عارف در دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان:
روابط خارجی
نقطه مثبت دولت است

محمد رضا عارف ظهر دیروز اول دی ماه در نشست بررسی جنبش دانشجویی در جمع دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان به مناسبت سی و پنجمین سالروز تاسیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمان،روز دانشجو را نقطه عطف جدی در مبارزات دانشجویی دانست و تصریح کرد:«مقطع اول جنبش دانشجویی از ماه های آغازین سال 1322 با تشکیل انجمن اسلامی دانشجویی در دانشگاه تهران آغاز و تا آستانه پیروزی انقلاب ادامه داشت.»
وی نقطه عطف دوم جنبش دانشجویی را 15 خرداد سال 42 دانست و افزود:«در این دوره جنبش دانشجویی با نهضت امام راحل همراه گردید و در این دوران بود که امام پیام های مختلفی به دانشجویان خارج از کشور دادند که اگر به این پیام ها توجه نمایید وحدت بین دانشجو و حوزه مشهود می باشد.»
رییس فراکسیون امید با بیان این نکته که جریانات دانشجویی پس از 14 خرداد 42 اسلامی تر شد، ادامه داد:«نقطه عطف سوم جنبش دانشجویی 22 بهمن 1357 است. پس از پیروزی انقلاب اسلامی در سال 1357 مرحله دوم جنبش دانشجویی آغاز و تا زمان حال که تقریبا 4 دهه از این دوران می گذرد، ادامه دارد.»
وی جنبش دانشجویی را شامل دو مرحله پیش از انقلاب و پس از انقلاب بر شمرد و اظهار داشت:«رویکرد جنبش دانشجویی در مرحله اول(پیش از انقلاب) که سه دهه از تاریخ این جنبش را شامل می شود، براندازی رژیم شاهنشاهی بود. اما این جنبش در مرحله دوم (پس از انقلاب) همراهی با انقلاب، تثبیت انقلاب و تلاش برای حاکمیت ارزش های انقلاب رویکرد آن بوده است.»
وی مسئولیت پذیری را از ویژگی های اصلی دانشجو دانست و با یادآوری نقش جنبش های دانشجویی در روند انقلاب، تسخیر لانه جاسوسی، انقلاب فرهنگی، دفاع مقدس، نقطه عطف بعدی را جهاد علمی عنوان کرد و افزود:«دستاوردی علمی را نمی توان پیدا کرد که جوان دانشمند ما و دانشجویان تحصیلات تکمیلی و البته استادان باتجربه در آن نقش اصلی را نداشته باشند.»
وی با بیان این مطلب که در آستانه مرحله سوم جنبش دانشجویی می باشیم، عنوان کرد:«باید مد نظر داشت که در مرحله سوم چه وظیفه ای بر عهده دانشجو می باشد و اگر عمر 70 ساله جنبش دانشجویی را مورد بررسی قرار دهیم کارنامه آن درخشان می باشد.اما دانشجویان باید عملکرد جنبش دانشجویی را از اول انقلاب تا کنون مورد ارزیابی و تحلیل قرار داده تا با تحلیل دقیق کارشناسی بتوانند مدیریت علمی داشته باشند.»
وی در ادامه اظهار کرد:«فعالیت های دانشجویی بنده به قبل از انقلاب باز می گردد. افتخار من خدمتگزاری شماست. من یک معلم هستم و به معلمی خود افتخار می کنم. من نه خود را سیاستمدار می دانم و نه مدیر ارشد. نقد برای دانشجو یک ضرورت است. اگر دانشجو نقد را کنار بگذارد از هویت خود جدا شده است. کسانی که نقدهای دانشجویان را تحمل نمی کنند یا در فضای دانشجویی نبوده اند و یا در دوران دانشجویی در تشکل ها فعالیت نداشته اند. آرمان گرایی و عدالت خواهی دغدغه اصلی جنبش دانشجویی است که باید همواره حفظ گردد. ضمن آن که استفاده از خرد جمعی، مسئولیت پذیری و اخلاق مداری از جمله مسایلی است که جنبش دانشجویی باید به آن توجه کند. دانشجو باید خود را هم صاحب انقلاب و هم مسوول انقلاب بداند.»
رییس فراکسیون امید ادامه داد:«پرهیز از حرکات احساسی و شتاب زده، در استمرار جنبش دانشجویی تاثیرگذار است. تاثیر گذاری جنبش دانشجویی نیز در گرو ماندگاری جنبش است.»
وی استقلال فکری و پرهیز از تریبون شدن برای یک جریان خاص سیاسی خارج از دانشگاه را شأن جنبش دانشجویی دانست و ضمن دعوت دانشجویان به وحدت ابراز داشت:«مهم ترین رمز پیروزی، وحدت، همگرایی و تعامل حداکثری است.»
منتخب اول تهران افزود: «موضوع بسیار مهمی که باید توجه کنیم، استفاده از تجارب پیشکسوتان است، به طوری که دانشجویان باید با اعضای سابق تشکل های دانشجو مشورت نمایید. درست است که جریان دانشجویی یک جریان سیال است. دانشجو می رود اما تشکل می ماند. برنامه راهبردی می تواند در ماندگاری تشکل به کار بیاید.»
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه اصلی ترین برنامه های راهبردی نقد همراه با پیشنهاد می باشد، اظهار کرد: کار فرهنگی امروز در دانشگاه ها کم انجام می شود، باید دانشجوی امروز ما نسبت به دانشجویان گذشته مقایسه نمود تا چه اندازه می تواند تحلیل اجتماعی داشته باشد و اگر کاستی در این تحلیل احساس نمودیم این از مشکل جنبش دانشجویی است.
وی با اشاره به انتخابات سال آینده اعلام کرد: در ماه های آینده انتخابات مهمی در پیش رو داریم، در همه انتخابات های پس از انقلاب دانشجویان نقش کلیدی داشته اند. دانشجویان باید تلاش کنند که مردم در صحنه همواره حضور داشته باشند. چون سرمایه معنوی ما، مردم هستند.»
در ادامه مراسم، محمدرضا عارف به برخی سوالات مکتوب دانشجویان پاسخ داد. وی ضمن پاسخ گویی به سوالات گفت:«دهه 90 دهه «امید و آرامش» است. پیروزی تفکر تدبیر و امید اتفاق ارزشمندی بود. ما باید با هدف حاکمیت گفتمان اصلاحات در انتخابات شرکت کنیم نه پیروزی یک اصلاح طلب! قرار نیست همه برای پیرزوی یک نفر بسیج شوند. مهم ترین دستاورد انتخابات مجلس شورای اسلامی در اسفند 94 انسجام، وحدت مدیریت و فرماندهی بود.»
عارف همچنین در پاسخ به پرسشی که خود مطرح کرد گفت:«می گویند چرا عارف سکوت کرده است؟ ابتدا باید بگویم که نمایندگان حقوق مساوی دارند. قرار نیست در اصلاحات، جریان به یک نفر ختم شود. اگر فقط صدای عارف شنیده شود آن وقت نمی گویند فلانی چه قدر انحصار طلب است؟ وقتی که دیگر نمایندگان می توانند بهتر از من برخی مسایل را بازگو کنند، چرا نگویند.»
وی ادامه داد:«بسیاری از نمایندگان لیست امید برای اولین بار است که به مجلس شورای اسلامی راه یافته اند. آن ها باید حرف شان را بزنند و در تذکرها و دیگر وظایف نمایندگی خودشان را نشان بدهند.»
نامزد یازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در پاسخ به این سوال که«نظرتان راجع به عمل آقای روحانی به وعده هایش چیست؟» گفت:«هفتاد، هشتاد درصد وعده های من و آقای روحانی شبیه هم بود. طبیعی هم هست. همه درباره عملکرد اقتصادی دولت روحانی نقد دارند. این که مردم ثابت نگه داشتن تورم را حس نمی کنند. اما باید شرایط را سنجید. باید روند عملکرد دولت را دید. شرایط اولیه چه بود؟ الآن چه هست؟ روند مثبت بوده است.»
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با حمایت از برجام افزود:«روابط خارجی، نقطه مثبت دولت است. برجام یک دستاورد بزرگ است. باید فضای قبل و بعد از برجام را با هم مقایسه کرد. این که برجام بعداً به کدام نقطه رسید را باید با انسجام دنبال کنیم. بنا داریم که بدعهدی نکنیم.»
معاون اول دولت اصلاحات در پاسخ به پرسشی مبنی بر ممنوع التصویری رییس دولت اصلاحات گفت:« خدمات، انگیزه ها، اعتقاد آقای خاتمی به انقلاب برای همه روشن است. این که چه نهاد قضایی حکم ممنوع التصویری ایشان را داده است، هنوز به این سوال پاسخی داده نشده است. اما پی گیری هایی انجام شده است. قرار هم نیست این پی گیری ها رسانه ای شود. اتفاقی است که داخل خانواده انقلاب افتاده است و انشا الله و با توکل به خدا پی گیری ها به نتیجه خواهد رسید.»

به اشتراک بگذارید:





نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *