پیام ما؛ رسانه توسعه پایدار ایران | مناسبت

مناسبت





۴ اردیبهشت ۱۳۹۵، ۲۱:۵۰

روز جورج مقدس
امروز ۲۳ آوریل، روز جورج مقدس است. «در برخی از متون وی را متعلق به اواخر قرن سوم و اوایل قرن چهارم میلادی معرفی نموده اند و برخی دیگر وی را همان ‘جرجیس’ پیامبر می دانند.
بر اساس آنچه که در تاریخ وجود دارد، جرج مقدس در ‘کاپادوکیه’ و از والدینی مسیحی متولد شد و پس از فوت پدر، به شهر ‘لیدا’ در فلسطین که زادگاه مادرش بود مهاجرت کرد. او، پست و مقام بالایی در ارتش روم به دست آورد و در زمره فرماندهان ارتش قرار گرفت. در پی صدور فرمان خشونت آمیز علیه مسیحیان توسط امپراتور آن زمان به نام ‘دیوکلتیان’ و شکنجه بسیاری از پیروان مسیح، جرج مقدس محل کار خود را ترک کرده و به خود امپراتور شکایت می برد. همین امر باعث زندانی و شکنجه شدن وی میشود، اما او از ایمانش دست بر نمیدارد و در نهایت در روز ۲۳ آوریل سال ۳۰۳ پس از میلاد، او را کشان کشان در خیابان ها می گردانند و سر می برند. جرج مقدس یکی از اولین جانباختگان آن دوره به حساب می آید و ‘الکساندریا’ همسر امپراتور روم آنقدر تحت تاثیر شهامت وی قرار میگیرد که مسیحی شده و او نیز کشته می شود.»
سه روز بعد هم، زادروز شکسپیر است. گوگل به مناسبت روز جورج مقدس و نیز به این خاطر که در برخی از آثار شکسپیر به جورج مقدس اشاره شده است، یک لوگوی مناسبتی جالب درست کرده است. خب، فرصت مناسبی است تا با هم سواد و شناخت نسبی خود از داستان‌های شکسپیر را بسنجیم. اول آثاری که آیکون آنها در سمت چپ، نقاشی شکسپیر مشخص شده است: دایره پایین و سمت چپ، نشان‌دهنده اثر هملت است. در آن صحنه‌ای که هملت با هوراشیو گفتگو می‌کند و با در دست گرفتن جمجمه، از پوچی و فانی بودن دنیا می‌گوید. در دایره بالایی سمت چپ، ما صحنه‌ای از اثر ژولیوس سزار را می‌بینیم. در آن صحنه‌ای که بروتوس می‌خواهد به او کارد بزند. نقاشی پایینی سمت راست، نشاندهنده اثر اوتلو است. آنجا که او دستمال دزدمونا را یافته است و تصور می‌کند که همسر جوانش به او خیانت کرده است. دایره بالایی سمت راست هم نشاندهنده اثر رومئو و ژولیت است. اما به سمت راست نقاشی شکسپیر می‌رویم: دایره‌ای که در آن یک کشتی می‌بینید، نمایانگر نمایشنامه طوفان است. شاه بر تاج نشسته هم گرچه در آثار زیادی از شکسپیر دیده می‌شود، اما این آیکون را می‌توانیم به اثر جاودانه شاه لیر نسبت بدهیم. جادوگران را هم در نمایش مکبث می‌توانیم بیابیم. و سرانجام آدم با سر درازگوش که خوابیده است. نمایانگر رؤیای شب نیمه تابستان است.

به اشتراک بگذارید:





پیشنهاد سردبیر

مسافران قطار مرگ

مسافران قطار مرگ

نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *