آسیب به کاخ چهلستون و تالار اشرف در حمله هوایی به اصفهان

اثر جهانی یونسکو تخریب شد + عکس





اثر جهانی یونسکو تخریب شد + عکس

۱۸ اسفند ۱۴۰۴، ۱۷:۰۱

|پیام ما| مدیرکل میراث‌فرهنگی اصفهان از آسیب جدی به کاخ‌موزه چهلستون در حمله هوایی ظهر دوشنبه خبر داد؛ بنایی ثبت جهانی که با وجود نشان سپر آبی هدف قرار گرفت.

در پی حمله هوایی ظهر دوشنبه، ۱۸ اسفندماه، رژیم صهیونیستی در محدوده استانداری اصفهان رخ داد، کاخ‌موزه چهلستون از بناهای ثبت‌شده در فهرست میراث جهانی یونسکو دچار آسیب و تخریب جدی شد. این بنای تاریخی که بخشی از مجموعه «باغ‌های ایرانی» در فهرست میراث جهانی است، با وجود نصب نشان بین‌المللی «سپر آبی» به‌عنوان نماد حفاظت از میراث‌فرهنگی در زمان درگیری‌های مسلحانه، هدف اصابت موشک قرار گرفت.
«امیر کرم‌زاده»، مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی استان اصفهان در گفت‌وگو با «پیام ما» با تأیید این خبر اظهار کرد: «در جریان حمله هوایی ظهر دوشنبه به محدوده اطراف استانداری اصفهان، موج انفجار موجب وارد شدن خسارت‌های قابل‌توجه به بخش‌هایی از کاخ‌موزه چهلستون شد.»
به‌گفته او، تیم‌های تخصصی میراث‌فرهنگی بلافاصله پس از وقوع حادثه در محل حاضر شده و بررسی‌های اولیه برای ارزیابی میزان خسارت به این بنای ارزشمند تاریخی آغاز شده است.
به گفته مدیر مجموعه چهلستون ۴۰ درصد از تزئینات کاخ و عمارت کوشک میانی در جریان این حمله و موج انفجار ناشی از آن آسیب دید.
کرم‌زاده با اشاره به جایگاه جهانی این اثر افزود: «کاخ چهلستون یکی از شاخص‌ترین آثار دوره صفوی و از اجزای ثبت جهانی باغ‌های ایرانی در فهرست یونسکو است. این مجموعه علاوه‌بر ارزش‌های معماری و هنری، حامل بخشی از حافظه تاریخی و هویت فرهنگی ایران به شمار می‌رود و هرگونه آسیب به آن، صرفاً خسارت به یک بنای تاریخی نیست بلکه ضربه‌ای به میراث مشترک بشریت محسوب می‌شود.»
مدیرکل میراث‌فرهنگی استان اصفهان همچنین تأکید کرد: «این بنای تاریخی با وجود نصب نشان سپر آبی که طبق کنوانسیون‌های بین‌المللی نشانه حفاظت از میراث‌فرهنگی در زمان جنگ و درگیری است، آسیب دیده است.»
او افزود: «گزارش دقیق خسارت‌ها پس از بررسی‌های فنی اعلام خواهد شد و موضوع از مسیرهای ملی و بین‌المللی مرتبط با حفاظت از میراث‌فرهنگی پیگیری می‌شود.»
علاوه‌بر آثار ارزشمند تاریخی که در مجاورت استانداری قرار داشتند، از جمله عالی‌قاپو، چهلستون و تالار تیموری، بخشی از بنای استانداری اصفهان با عنوان تالار اشرف نیز مربوط به دوره صفوی بوده و دارای شاخصه‌های مهم معماری و تزئینات ارزشمند است که هنوز در مورد وضعیت آن بعد از حمله امروز اطلاعاتی در دست نیست.

در مجموع در حمله روز گذشته مجموعه دولتخانه صفوی که شامل کاخ چهلستون، عمارت رکیب‌خانه، تالار تیموری و تالار اشرف است، آسیب جدی دید. علاوه‌بر‌این، در محدوده میدان نقش‌جهان، شیشه‌های کاخ عالی‌قاپو شکستند و بخشی از کاشی‌های ایوان مسجدجامع عباسی و کاشی‌های گنبد مسجد شیخ لطف‌الله در اثر موج انفجار آسیب دیدند.

به اشتراک بگذارید:





نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

درگذشت حسین خواجه‌امیری(ایرج)؛ ستون آواز ایران آرام گرفت

درگذشت حسین خواجه‌امیری(ایرج)؛ ستون آواز ایران آرام گرفت

«دهدشت»، شهری هفت‌هزارساله  زیر پوست «بلادشاپــــــور»

نخستین کاوش باستان‌شناسی در بافت تاریخی «بلادشاپور» به شواهدی تازه رسید

«دهدشت»، شهری هفت‌هزارساله زیر پوست «بلادشاپــــــور»

یکی بر سر شاخ، بُن می‌برید!

نقدی بر تصمیم ضدمیراثی وزیر میراث

یکی بر سر شاخ، بُن می‌برید!

پیکرتراشی چوبی هنری بی‌پشتوانه

گفت‌وگو با هنرمندان پیکرتراشی، درباره جایگاه صنایع‌دستی در زندگی انسان

پیکرتراشی چوبی هنری بی‌پشتوانه

«زندیه» زیر تیغ گودبرداری

«پیام ما» مداخلات عمرانی در بافت تاریخی «شیراز» را بررسی می‌کند

«زندیه» زیر تیغ گودبرداری

آنچه بر میــــــــراث می‌گذرد

آنچه بر میــــــــراث می‌گذرد

کوچ اجبـــــــاری یک قرن هنر

صاحب‌نظران در گفت‌وگو با «پیام ما» درباره انتقال اموال پژوهشکده هنرهای سنتی به «کاخ سعدآباد» هشدار دادند

کوچ اجبـــــــاری یک قرن هنر

تقویت همکاری‌های عملیاتی یگان حفاظت محیط‌زیست با یگان حفاظت میراث‌فرهنگی

تعامل محیط‌زیست و میراث

تقویت همکاری‌های عملیاتی یگان حفاظت محیط‌زیست با یگان حفاظت میراث‌فرهنگی

سالگرد صدور فرمان مشروطیت

سالگرد صدور فرمان مشروطیت

میراث مشروطه؛ حکمرانی قانون

در سالروز صدور فرمان مشروطه، یک تاریخ‌پژوه از مهم‌ترین دستاورد این انقلاب می‌گوید

میراث مشروطه؛ حکمرانی قانون