هیمالیانورد تبریزی با رکورد جهانی در ماکالو جاودانه شد





هیمالیانورد تبریزی با رکورد جهانی در ماکالو جاودانه شد

۱ بهمن ۱۴۰۴، ۱۴:۱۵

قله ماکالو پس از ۱۷ سال در فصل زمستان به تسخیر یک ایرانی درآمد، اما در مسیر برگشت ابوالفضل گوزلی به عنوان نخستین هیمالیانورد صعود کننده ایران، برای همیشه در این قله جاودانه شد.

به گزارش پیام ما به نقل از ایرنا ابوالفضل گوزلی که دی ماه سال جاری به همراه تیم «سانو شرپا» از نپال به قصد دومین تلاش برای صعود زمستانه به قله ماکالو، راهی پرچالش ترین صعود خود و دنیای کوه نوردی شده بود، موفق شد با اقتدار کامل بر روی این قله ایستاده و پس از ۱۷ سال از آخرین صعود انجام شده به عنوان اولین و تنها کوه نورد ایرانی پرچم کشورمان را بر روی پنجمین قله مرتفع دنیا به اهتزار در آورده و برای همیشه در این قله جاودانه شود.

بررسی عناوین خبری سایت های محلی و دنیای کوه نوردی همچون «everestchronicle» نشان می دهد که گوزلی روز پنجشنبه ۲۵ دی ماه پس از صعود افتخار آمیز به ماکالو و فتح این قله وحشی، در مسیر بازگشت مفقود شده و به رغم تلاش ها و جستجوهای مکرر در شرایط بسیار سخت توسط امدادگران تا به امروز اثری از او یافته نشده است.

این در حالی است که به گفته منابع خبری نپال در چند روز آینده با کم شدن سرعت باد در منطقه، تیم امداد و نجات تلاش دوم خود را برای بازیابی جسد «فوربا اونگل» و یافتن ابوالفضل گوزلی از ایران در شرایطی که همچنان گیج کننده است، آغاز می‌کند.

در همین حال حمید مساعدیان، مسئول کمیته امداد و نجات فدراسیون کوه نوردی کشورمان روز گذشته در گفتگویی با اشاره به اینکه ماکالو سومین قله سخت ۸۰۰۰ هزار متری است، گفت: هنگام برگشت یکی از شرپاها سقوط می‌کند و تعدادی هم می‌روند که به او کمک کنند. آقای گوزلی به تنهایی به سمت پایین می‌رود و دیگر کسی او را نمی‌بیند، تیم‌های امداد و نجات در منطقه بودند اما متاسفانه او را پیدا نکردند. معمولا وقتی یک نفر مفقود می‌شود شرکت‌های حمایت‌کننده تیم و نفرات باید یک هفته در منطقه باشند. روز گذشته هفت روز تمام شد و دیگر در حال برگشت هستند اما او را پیدا نکردند.

ابوالفضل گوزلی، کوه نورد تبریزی در حالی این صعود ارزشمند و تاریخی را انجام داد که در ۱۶ دی ماه امسال به چهل و سومین سال زندگی خود وارد شده بود و پاداش این تولد را با جاودانگی ابدی در سومین قله سخت جهان دریافت کرد.

او که پیش از این به قلل ماناسلو و لوتسه صعود کرده بود و رکورد سریع ترین دریافت نشان پلنگ برفی از مرداد ۲۰۱۷ تا مرداد ۲۰۱۹ و صعودهای هفت هزار متری با عنوان «۱۰ تلاش، ۱۰ صعود» و قله «لنین» را در اختیار داشت بهمن پارسال برای نخستین بار تلاش برای صعود زمستانی به ماکالو را انجام داد و موفق شد تا ارتفاع ۷۹۰۰ متری این قله هم پیش برود، اما به خاطر نامساعد بودن شرایط منطقه از صعود منصرف و به کشور بازگشت .

 

هیمالیانورد تبریزی با رکورد جهانی در ماکالو جاودانه شد

 

ابوالفضل گوزلی ۱۷ آذر ماه پارسال در نشستی که برای ارایه گزارش برنامه اش برای صعود به ماکالو تشکیل شده بود، اعلام کرد که کوهنوردی را از سال ۸۴ کوهنوردی را شروع کرده و یک سال بعد پروژه فتح قلل هفت هزار متری را آغاز و در نهایت نشان پلنگ برفی را دریافت کرده است.

وی با بیان این‌که در دی ماه امسال می‌خواهد به قله بالای هشت هزار متر ماکالو صعود کند، افزود: این صعود، روزانه بین ۶ تا هشت ساعت پیمایش دارد و بستگی به شرایط هوایی و حجم برف در مجموع ۵۲ روز طول خواهد کشید.

وی خاطرنشان کرد: این قله صخره‌ای و یخچالی بوده و گرمترین دمای هوا در آن منفی ۳۰ درجه است.

به گزارش ایرنا، در هیمالیا ۱۴ قله بالای هشت هزار متر وجود دارد که ماکالو یک از سخت ترین آنها محسوب می شود.

تاکنون هیچ اقدامی از سوی کوهنوردان ایران برای صعود زمستانی به قله ماکالو انجام نگرفته و تنها یکبار صعود زمستانی به این قله توسط کوهنوردان لهستانی و ایتالیایی انجام شده است و پس از آن کسی موفق به انجام آن نشده است.

دمای هوا در ماکالو در زمستان به ۳۰ تا ۵۰ درجه سانتیگراد زیر صفر می رسد و همین وضعیت سبب شده که به این قله، «هیولای سیاه» لقب بدهند.

به اشتراک بگذارید:





نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

ادعای آلودگی نفتی در جزیره خارک تکذیب شد

واکنش شرکت پایانه‌های نفتی ایران به گزارش‌های منتشر شده

ادعای آلودگی نفتی در جزیره خارک تکذیب شد

نجات کوهنورد نهاوندی

نجات کوهنورد نهاوندی

خلیج فارس در آستانه موج‌های دو متری

هشدار جوی برای شمال خلیج فارس

خلیج فارس در آستانه موج‌های دو متری

ضرورت پذیرش تنوع حجاب برای حفظ همبستگی

هشدار درباره پیامدهای دوقطبی‌سازی اجتماعی

ضرورت پذیرش تنوع حجاب برای حفظ همبستگی

یزد از خط قرمز گرما عبور کرد؛ سهم ۳۰ درصدی تجهیزات سرمایشی و هشدار ایمنی

مدیریت مصرف انرژی و ایمنی در فصل گرما

یزد از خط قرمز گرما عبور کرد؛ سهم ۳۰ درصدی تجهیزات سرمایشی و هشدار ایمنی

زمان دقیق برگزاری کنکور سراسری هنوز مشخص نیست

اظهارات سخنگوی وزارت آموزش‌وپرورش درباره کنکور و امتحانات

زمان دقیق برگزاری کنکور سراسری هنوز مشخص نیست

مهاجرانی: مذاکره نشانه عقب‌نشینی نیست/ وحدت نیازمند هم‌افزایی در عمل است

یادداشت سخنگوی دولت درباره انسجام ملی

مهاجرانی: مذاکره نشانه عقب‌نشینی نیست/ وحدت نیازمند هم‌افزایی در عمل است

سخنگوی دولت: مردم اعتماد ویژه‌ای به سازمان حفاظت محیط زیست دارند / دولت باید بیشتر به مردم گزارش دهد

در جلسه شورای معاونان سازمان حفاظت محیط زیست مطرح شد

سخنگوی دولت: مردم اعتماد ویژه‌ای به سازمان حفاظت محیط زیست دارند / دولت باید بیشتر به مردم گزارش دهد

آماده‌باش صددرصدی هلال‌احمر در پی پیش‌بینی بارش باران و رعدوبرق

هشدار هواشناسی و آمادگی نیروهای امدادی

آماده‌باش صددرصدی هلال‌احمر در پی پیش‌بینی بارش باران و رعدوبرق

خلیج‌فارس و کابوس ناتمام جنـــــگ

جنگ، نشت نفت، آلودگی صوتی و تهدید رادیواکتیو؛ ترکیبی مرگبار برای اکوسیستم شکننده خلیج‌فارس

خلیج‌فارس و کابوس ناتمام جنـــــگ