جولان ریزگردها در ۹ شهر استان اصفهان





جولان ریزگردها در ۹ شهر استان اصفهان

۵ تیر ۱۴۰۳، ۱۱:۴۲

شاخص کیفیت هوای کلانشهر اصفهان امروز، پنجم تیرماه، از وضعیت خطرناک در شرایط ناسالم برای گروه‌های حساس قرار گرفت.

به گزارش پیام ما به نقل از مهر، شاخص کیفی هوای کلان‌شهر اصفهان بر اساس داده‌های ۱۴ ایستگاه سنجش فعال در ۲۴ ساعت منتهی به ساعت هفت صبح سه‌شنبه پنجم تیرماه با میانگین ۱۳۴ وضعیت نارنجی و ناسالم برای گروه‌های حساس را نشان می‌دهد.

 

امروز از شدت غبار آلودگی هوای شهر اصفهان کاسته شده و شاخص از وضعیت خطرناک در شرایط ناسالم برای گروه‌های حساس (سالمندان، افراد دارای بیماری‌های تنفسی و قلبی، زنان باردار و کودکان) قرار گرفته است. روز گذشته شاخص هوای شهر اصفهان و ذرات معلق pm۱۰ در برخی ساعات به عدد ۵۰۰ رسید که علت آن فعالیت و خیزش کانون‌های داخلی گردوغبار اعلام شد.

 

بر اساس داده‌های سامانه برخط کنترل کیفیت هوای سازمان محیط‌زیست (منطقه اصفهان) شاخص هوای این کلان‌شهر امروز در ساعت انتشار این گزارش در ایستگاه خیابان ۲۵ آبان با عدد ۱۲۷، میدان انقلاب و خیابان فرشادی ۱۲۴، پارک زمزم ۱۰۹، خیابان پروین اعتصامی ۱۴۹، رهنان ۱۳۵، خیابان فیض، بلوار کاوه و سپاهان‌شهر ۱۳۰ و کردآباد (ایستگاه خیابان جی) ۱۲۹ AQI در وضعیت ناسالم برای گروه‌های حساس است.

 

شاخص هوا همچنین در ایستگاه بزرگراه خرازی با عدد ۱۶۳، دانشگاه صنعتی ۱۵۴، زینبیه ۱۶۶ و ایستگاه ولدان ۱۶۰ AQI در وضعیت قرمز و ناسالم برای عموم شهروندان است.

 

همچنین اداره کل هواشناسی استان اصفهان طی روزهای گذشته با صدور ۲ هشدار سطح زرد اعلام کرده است که از بعد از دوشنبه چهارم تیرماه تا اواخر وقت پنجشنبه هفتم تیرماه به سبب تداوم ناپایداری‌های همرفتی، وزش باد شدید و خیزش گردوخاک، کاهش کیفیت هوا و شعاع دید به ویژه در مناطق شرق، شمال شرق، مرکز و جنوب استان و به ویژه کلانشهر اصفهان پیش بینی می‌شود.

 

امروز شاخص هوا در زرین‌شهر با میانگین ۱۴۲، خمینی شهر ۱۱۶، شاهین شهر ۱۴۱، قهجاورستان ۱۳۲ و نجف آباد با میانگین ۱۰۴ AQI در وضعیت نارنجی و ناسالم برای گروه‌های حساس و در سجزی با ۱۶۰، کاشان ۱۷۳ و مبارکه با میانگین ۱۵۶ AQI قرمز و ناسالم برای عموم شهروندان ثبت شد.

 

امروز ایستگاه سنجش آلودگی خیابان‌های احمدآباد، استانداری و رودکی و منطقه صنعتی دولت‌آباد قطع است.

 

شاخص کیفی هوا از صفر تا ۵۰ هوای پاک، ۵۱ تا ۱۰۰ هوای سالم، ۱۰۱ تا ۱۵۰ ناسالم برای گروه‌های حساس، ۱۵۱ تا ۲۰۰ ناسالم برای عموم، ۲۰۱ تا ۳۰۰ بسیار ناسالم و ۳۰۱ تا ۵۰۰ خطرناک است.

 

این شاخص به طور معمول برای پنج آلاینده هوا شامل مونوکسیدکربن (CO) ، اُزن (O۳)، دی اکسید نیتروژن (NO۲)، دی اکسید گوگرد (SO۲) و ذرات معلق زیر ۲.۵ میکرون (PM۲.۵) اندازه گیری و به طور روزانه در ایستگاه‌های پایش هوا، ثبت می‌شود.

 

شاخص کیفی هوا، معیاری است که غلظت ترکیبات مختلف آلاینده موجود در هوا نظیر مونوکسید کربن، دی اکسید گوگرد، ترکیبات نیتروژن دار، اوزون و ذرات معلق ( ذرات کوچک‌تر از ۱۰ میکرومتر و ذرات کوچک‌تر از ۲.۵ میکرومتر) را که دارای حدود مجاز متفاوت با واحدهای مختلف است به یک عدد بدون واحد تبدیل می‌کند و وضعیت آلودگی هوا را نمایش می‌دهد.

به اشتراک بگذارید:





نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مطالب مرتبط

فلات مرکزی زیر سایه گرد و غبار | پنج‌شنبه ۱۱ تیر

همزمان با ثبت شاخص‌های خطرناک کیفیت هوا در چند استان، موج گرد و غبار بخش بزرگی از فلات مرکزی ایران را دربر گرفت

فلات مرکزی زیر سایه گرد و غبار | پنج‌شنبه ۱۱ تیر

امضای تفاهم‌نامه احیای محیط‌زیست میدان نفتی شادگان با مشارکت شرکت روسی

همکاری‌های بین‌المللی برای مقابله با بیابان‌زایی

امضای تفاهم‌نامه احیای محیط‌زیست میدان نفتی شادگان با مشارکت شرکت روسی

شینا انصاری: محیط زیست نخستین قربانی خاموش جنگ است

در نهمین نشست عالی‌رتبه «اسکاپ» در بانکوک مطرح شد؛

شینا انصاری: محیط زیست نخستین قربانی خاموش جنگ است

کارشناسان محیط‌زیست: فریب رشد موقت ذخایر سدها را نخوریم

هشدار کارشناسان درباره فریب آمارهای موقتی بارندگی

کارشناسان محیط‌زیست: فریب رشد موقت ذخایر سدها را نخوریم

صدور مجوز انتقال بیش از ۵۴۰۰ تن پسماند ویژه در تهران

مدیریت پسماندهای پایتخت

صدور مجوز انتقال بیش از ۵۴۰۰ تن پسماند ویژه در تهران

سفر شینا انصاری به بانکوک برای حضور در اجلاس محیط‌زیست ESCAP

سفر شینا انصاری به بانکوک برای حضور در اجلاس محیط‌زیست ESCAP

تالاب انزلی آرام می‌میرد

لکه‌های خشکی در تالاب انزلی در یک دهه گذشته هر سال بیشتر شده است

تالاب انزلی آرام می‌میرد

واکاوی «پارادوکس خنک‌سازی» در تهران؛ چرا بافت‌های متراکم شهری دمای سطح زمین را کاهش می‌دهند؟

پژوهش‌های علمی شهری

واکاوی «پارادوکس خنک‌سازی» در تهران؛ چرا بافت‌های متراکم شهری دمای سطح زمین را کاهش می‌دهند؟

هشدار دانشمندان درباره ذوب بی‌سابقه یخچال‌های آلپ

تغییرات اقلیمی و محیط‌زیست

هشدار دانشمندان درباره ذوب بی‌سابقه یخچال‌های آلپ

آغاز طرح سه‌ساله مهار کانون گردوغبار سراجه قم با اعتبار ۲۰۰ میلیارد تومان

منابع طبیعی

آغاز طرح سه‌ساله مهار کانون گردوغبار سراجه قم با اعتبار ۲۰۰ میلیارد تومان