پیام ما؛ رسانه توسعه پایدار ایران | زمستان سخت زابل

مردم در سیستان و بلوچستان برای تامین سیلندر گاز مایع صف‌های طولانی تشکیل دادند

زمستان سخت زابل

این روزها نه تنها مردم سیستان و بلوچستان گاز شهری ندارند بلکه از کمبود گاز مایع هم گلایه‌مندند و نگرانی‌های جدیدی برای زمستان سخت برایشان به وجود آمده است





زمستان سخت زابل

۳ دی ۱۴۰۱، ۹:۳۵

| پیام ما | صف‌های طولانی این بار در زابل شکل گرفته است. انگیزه صف مردم نه خرید ارز است،‌ نه خرید مرغ یا خرید گوشت این بار مردم در زابل برای پر کردن کپسول‌های گاز خود صف کشیده‌اند. زمستان سخت در سیستان و بلوچستان فرا رسیده و مردم برای پخت و پز و گرم کردن خانه‌هایشان با چالش‌های زیادی مواجه شده‌اند. مسئولان وعده می‌دهند و می‌گویند سرعت اقدامات آنها نسبت به سه سال گذشته بیشتر شده و مردم می‌توانند مطمئن باشند به زودی این چالش در منطقه برطرف می‌شود. در میان این وعده‌ها آنچه واقعی است صف‌های گاز است، اینکه در حال حاضر در حدود ۱۰۰ تن گاز مایع وارد منطقه سیستان می‌شود اما با توجه به اینکه از تمامی شهرهای منطقه سیستان برای دریافت گاز مایع به زابل می‌آیند، نیاز روزانه گاز مایع ۱۵۰ تن است و همین امر صف‌های طولانی را در این منطقه به وجود آورده است.

 

در آستانه زمستان اخباری مبنی بر کمبود گاز مایع در زابل وجود دارد و این در حالی است که انتظار می‌رفت این منطقه زودتر از اینها گازدار شود. «زابل تا پاییز امسال گازدار خواهد شد» وعده‌ای که داده شد اما با توجه به اینکه فقط سه ماه تا پایان سال باقی مانده تحقق آن را در هاله‌ای از ابهام قرار داده است. به گزارش «مهر» این روزها اخباری مبنی بر دردسرهای جدید مردم این منطقه محروم شنیده می‌شود اخباری که از کمبود سوخت مایع در زابل حکایت دارد. مردم کپسول به دست باید در صف‌های عریض و طویل دریافت گاز مایع بایستند؛ تا شاید بتوانند با کپسول پر به منزل بازگردند.
چندی پیش محمدرضا میرشکاری، مدیرعامل شرکت گاز استان سیستان و بلوچستان گفته بود: ۷۱۴ هزار خانوار در سیستان و بلوچستان می‌تواند از گاز طبیعی استفاده کنند. ۱۰۸ هزار و ۹۵۲ خانوار شهری و هزار و ۶۴۸ خانوار روستایی زیر پوشش شبکه گازرسانی قرار دارند. در زاهدان حدود یک‌ هزار و ۴۰۰ کیلومتر شبکه گاز صد درصد اجرا شده و هم‌اینک در این شهر حدود ۹۴ هزار اشتراک خانگی ثبت‌نام کرده‌اند. اما این روزها نه تنها مردم سیستان و بلوچستان گاز شهری ندارند بلکه از کمبود گاز مایع هم گلایه‌مندند و نگرانی‌های جدیدی برای زمستان سخت برایشان به وجود آمده است. تمامی این اطلاعات در حالی ارائه شده که گفته می‌شود برخی از نقاط زابل دارای گاز شهری به صورت تزریق در مخزن هستند.

پیگیری‌ها از شرکت ملی گاز و شرکت پخش فرآورده‌های نفتی نتیجه‌بخش نبوده و هیچ‌یک از مسئولان در این زمینه پاسخی نداده‌اند. حالا باید دید این دو شرکت چه اقدامی در راستای رضایت مردم سیستان و بلوچستان انجام می‌دهند

در این شرایط بحرانی هم مدیرعامل شرکت گاز استان سیستان و بلوچستان گفته است: خط انتقال گاز به منطقه سیستان به طول ۲۲۰ کیلومتر اجرا شده و در هفته دولت امسال به‌صورت رسمی به بهره‌برداری رسید و به موازات عملیات اجرای خط انتقال، شبکه تغذیه و توزیع مورد نیاز در شهرهای زابل، ادیمی، دوست‌محمد، محمدآباد و زهک از سوی شرکت گاز استان گیلان به‌عنوان استان معین اجرا دکه دارای پیشرفت فیزیکی بیش از ۹۰ درصد است. البته معلوم نیست این خبر هم در حد وعده باقی بماند یا قرار است به آن جامه عمل پوشانده شود.
به گفته میرشکاری با تدابیر اندیشیده‌شده، گازرسانی به مردمان دیگر شهرها و روستاهای حوزه سیستان نیز در مرحله طراحی و پیمان‌سپاری است که برای تسریع در انجام عملیات، شرکت گاز استان یزد به‌عنوان استان معین عهده‌دار این مسئولیت است و در این بین گازرسانی به صنایع نیز اهمیت زیادی دارد تا با سرعت بخشیدن به چرخ صنعت در این منطقه، شاهد توسعه و آبادانی باشیم. ضمن اینکه یکی از مؤثرترین عوامل در انجام پروژه‌های گازرسانی تعامل میان نهادهای اجرایی مانند شرکت آب و فاضلاب، مخابرات و … است و در این بین نقش مهم شهرداری‌ها نیز بر کسی پوشیده نیست و امید است مانند سال‌های گذشته همکاری دو سویه برای تسریع در اجرای پروژه‌ها انجام شود.
تا پایان بهمن منتظر باشید
سرابندی معاون برنامه‌ریزی فرماندار زابل در رابطه با وضعیت گازرسانی به این منطقه شرایط به وجود آمده گفته بود: در حال حاضر در حدود ۱۰۰ تن گاز مایع وارد منطقه سیستان می‌شود که این مقدار با توجه به پیک مصرف در فصل زمستان جوابگوی نیاز شهروندان نیست. اما با توجه به اینکه از تمامی شهرهای منطقه سیستان برای دریافت گاز مایع به زابل می‌آیند، بر این اساس، نیاز روزانه گاز مایع ۱۵۰ تن باید باشد تا باعث شود که مردم برای گرفتن گاز مایع در صف‌ها معطل نشوند.
به گفته سرابندی در فروردین‌ماه سال ۱۴۰۰ دو هزار و ۹۷۹ تن سهمیه گاز مایع وجود داشت که این رقم در فروردین‌ماه ۱۴۰۱ به سه هزار تن رسیده است، اردیبهشت ماه ۱۴۰۰ سهمیه ۳ هزار و ۹۷ تن بوده، در حالی که در اردیبهشت ۱۴۰۱ با مقداری کاهش، به ۲ هزار و ۸۵۰ تن رسید، در آبان‌ماه ۱۴۰۰، سهمیه ۳ هزار و ۳۰۵ تن و در آبان‌ماه ۱۴۰۱، ۳ هزار و ۳۰۶ تن سهمیه گاز بوده است.
او ادامه داد: قرار بر این است تا بر اساس دستور فرماندار زابل، روزانه ۱۰۰ علمک در شهر زابل گذاشته شود و تا پایان سال باید ۱۰ هزار علمک گذاشته شده باشد و مرتباً روند علمک‌گذاری رصد شده و به جد این موضوع در دست پیگیری و اقدام قرار دارد. در سه سال گذشته چیزی حدود ۷۰۰ علمک گذاشته شده ولی در این چند ماهه اخیر ما توانسته‌ایم ۷۰۰ علمک دیگر بگذاریم و با توجه به تاکید فرماندار بر سرعت دادن به این موضوع، مقرر شده تا روزی ۱۰۰ علمک کار گذاری شود تا شهروندان هرچه زودتر بتوانند از نعمت گاز شهری برخوردار شوند. در حال حاضر ۳۹۵ کیلومتر از شبکه اصلی کار شده و ۴۸ کیلومتر دیگر مانده تا شبکه اصلی داخل شهر به خط اصلی انتقال گاز، وصل شود که این مورد هم تا بهمن‌ماه انجام خواهد شد.
آماری از پروژه‌های تامین گاز وجود ندارد
پیگیری‌ها از شرکت ملی گاز و شرکت پخش فرآورده‌های نفتی نتیجه‌بخش نبوده و هیچ‌یک از مسئولان در این زمینه پاسخی نداده‌اند. حالا باید دید این دو شرکت چه اقدامی در راستای رضایت مردم سیستان و بلوچستان انجام می‌دهند چرا که استاندار سیستان و بلوچستان، حسین مدرس خیابانی گفته بود: کلنگ‌زنی پروژه گازرسانی به شهر اسماعیل‌آباد و ۹۳ روستا شهرستان خاش با حضور رئیس جمهور انجام شد و قرار است شبکه‌گاز رسانی به ۵۳ روستا و شهر اسماعیل‌آباد تکمیل و همچنین ۱۳۰ روستا دیگر نیز گازدار خواهند شد. اما هیچ اطلاع و آماری از اجرایی شدن یا نشدن این پروژه‌ها وجود ندارد و اکنون مردم این استان محروم با سرمای زمستان باید دست و پنجه نرم کنند.

به اشتراک بگذارید:





مطالب مرتبط

نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشترین بازنشر