پیام ما؛ رسانه توسعه پایدار ایران | پایان تحریم روی جنگ سالاران افغانستان

پایان تحریم روی جنگ سالاران افغانستان





۱۷ بهمن ۱۳۹۵، ۲۰:۳۷

پایان تحریم روی جنگ سالاران افغانستان
به گزارش وال استریت ژورنال، شورای امنیت سازمان ملل متحد، نام گلبدین جکمتیار از لیست سیاه این سازمان حذف شد.
شورای امنیت می گوید: حذف نام حکمتیار از لیست سیاه راهی برای برقراری صلح در افغانستان است. حکمتیار یکی از بدنام ترین جنگ سالاران افغانستان است که پس از تشکل دولت در 2001 در جبهه مخالف دولت قرار گرفت. وی از مجاهدین دوران مبارزه با اتحاد جماهیر شوروی بوده است. به گفته اعضای شورای امنیت، حذف نام گلبدین حکمتیار از لیست سیاه که با حمایت ایالات متحده صورت گرفت، می تواند فرش قرمزی برای ورود صلح به افغانستان باشد.
بدعهدی ترامپ در برابر مردم آمریکا
رویترز در مطلبی نوشت: دونالد ترامپ 20 ژانویه در مراسم تحلیف ریاست جمهوری اش مطابق با قانون اساسی آمریکا سوگند ادا کرد. وی سوگند خورد تا تمام توان خود را برای حفظ، نگهداری و دفاع از قانون اساسی آمریکا به کار گیرد.
یک هفته بعد، در تاریخ 27 ژانویه، وی در یک فرمان اجرایی ورود مسلمانان به خاک آمریکا را ممنوع اعلام کرد؛ اقدامی که آشکارا خلاف قانون اساسی آمریکا است.
وی ورود پناهجویان سوری را به مدت 120 روز ممنوع کرد و صدور روادید برای اتباع 7 کشور عمدتا مسلمان ایران، عراق، لیبی، سومالی، سودان، سوریه و یمن را به مدت 90 روز به حالت تعلیق درآورد.
پس از اجرایی شدن این فرمان، بسیاری از دانشجویان و افرادی که دارنده گرین کارت آمریکا بودند در فرودگاه های این کشور بازداشت شدند. بسیاری از مردم آمریکا و در رأس آنها اساتید دانشگاه ها در اعتراض به این ممنوعیت، تظاهرات برپا کردند.
ترامپ با صدور این فرمان نشان داد به وعده هایی که در طول مبارزات انتخاباتی به هوادارانش داده بود، پایبند است؛ اما سوگند ریاست جمهوری، مسئولیتی در برابر تمام آمریکایی ها بر شانه ترامپ گذاشته است.
وی در مراسم تحلیف خود به خدا سوگند یاد کرد که با تکیه بر قانون اساسی، حافظ منافع تمامی مردم آمریکا باشد.
فرمان اجرایی ترامپ پس از سفر ترزا می، نخست وزیر انگلیس، به واشنگتن برای دیدار با وی صورت گرفت. ترزا می پس از دیدار با ترامپ به ترکیه رفت. مشخص نیست که وی درخصوص تصمیم ترامپ با اطلاع بوده است یا خیر؛ اما دعوت عجولانه وی از ترامپ برای رفتن به انگلیس حاکی از یک «رابطه خاص» میان وی و رئیس جمهور جدید آمریکا است.
دعوت ترزا می از ترامپ برای سفر به انگلیس موج اعتراض مردم این کشور را در پی داشت. همچنین ترامپ موجب ایجاد نفاق و تفرقه میان اروپایی ها شده است. با روی کار آمدن وی، راست گرایان اروپایی بیش از پیش قدرت گرفته اند. به هرحال، اقدام نخست وزیر انگلیس در محکوم نکردن اقدام ترامپ در ممنوع کردن ورود مسلمانان به آمریکا و دعوت عجولانه وی برای سفر به لندن عاقلانه نبود. این درحالی است که در سراسر جهان و به خصوص کشورهای اسلامی که مشمول قانون ممنوعیت ورود به آمریکا شده اند، اعتراضات شدیدی به پا شده است. کشورهایی همچون ایران و عراق نیز با محکوم کردن این قانون هشدار دادند که این اقدام را تلافی خواهند کرد.
به نظر می رسد ترامپ پیش از صدور این دستور با هیچ یک از جوامع اطلاعاتی، وزارت دفاع، وزارت کشور و دادگستری مشورت نکرده بود.
دونالد ترامپ هیچ تجربه ای در اداره کردن یک کشور ندارد و باید بیاموزد که اداره آمریکا تنها با احترام به قانون اساسی و ارزش های آمریکایی امکان پذیر است.

به اشتراک بگذارید:





مطالب مرتبط

نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *