پیام ما؛ رسانه توسعه پایدار ایران | در همایش روز ملی دامپزشکی عنوان شد نقش مهم دامپزشکی در کنترل بیماری‌ها

در همایش روز ملی دامپزشکی عنوان شد نقش مهم دامپزشکی در کنترل بیماری‌ها





۱۲ بهمن ۱۳۹۴، ۲۱:۲۳

در همایش روز ملی دامپزشکی عنوان شد
نقش مهم دامپزشکی در کنترل بیماری‌ها
عطیه بهره بر

دیروز همایش گرامیداشت روز ملی دامپزشکی در محل تالار وحدت دانشگاه باهنر کرمان برگزار شد.
به دامپزشکی بی مهری شده است
استاندار کرمان در این همایش اظهار کرد: وجود 50 درصد بیماری های مشترک بین انسان و دام و همچنین امر تغذیه نشان می دهد که دامپزشکی یکی از مراکز بسیار مهم در حوزه سلامت است. علیرضا رزم حسینی گفت: دانشجویان رشته دامپزشکی، کارکنان و زحمت کشان این حوزه سختی‌های زیادی را متحمل می‌شوند اما متاسفانه به این مجموعه بی‌مهری شده است. وی تصریح کرد: ایران به واسطه هم مرزی با کشورهایی مانند افغانستان و پاکستان یکی از مناطق پرخطر در زمینه بیماری‌های دامی است، لذا کنترل و بازرسی در حوزه دام کار بزرگی به شمار می‌آید. استاندار کرمان گفت: سال گذشته مواردی از بیماری‌های مشترک را در جنوب استان مشاهده کردیم که خوشبختانه با تلاش‌های دامپزشکی مرتفع شدند ضمن اینکه مسوولین استان بایستی با همکاری یکدیگر کاری کنند که استان کمترین آسیب را متوجه شود. رزم حسینی با اشاره به سند چشم‌انداز 20 ساله جمهوری اسلامی ایران اظهار داشت: بر اساس سند چشم‌انداز باید طی 10 سال به رشد هشت درصد اقتصادی در بین 25 کشور منطقه دست یابیم و رتبه نخست را داشته باشیم، اما در برخی شاخص‌ها نه تنها اول نشدیم بلکه سقوط هم کردیم و به رتبه‌های زیر 10 رسیدیم. وی با بیان اینکه در 10 سال اول سند چشم‌انداز فرصت‌سوزی کردیم، ابراز داشت: 10 ساله دوم سند چشم‌انداز از سال آینده آغاز می‌شود و هرچند در اقتصاد ایران هیچ‌گاه رشد هشت درصدی را قبل و بعد از انقلاب اسلامی تجربه نکرده‌ایم و متوسط رشد اقتصادی بین پنج تا هفت درصد بوده است. استاندار کرمان بیان کرد: دولت تدبیر و امید که دولت خردگرا است، تجربه چندین دهه توسعه را در دستور کار قرار داده است و از آنجا که سعی و خطاها انجام شده دیگر اشتباهات گذشته را تکرار نخواهد کرد. رزم‌حسینی افزود: در برنامه ششم و هفتم باید کاستی‌های گذشته جبران شود ضمن اینکه نقش سرمایه‌های اجتماعی در جهت کمک به این حرکت بسیار مهم است، همچنین آنچه که مورد تاکید مقام معظم رهبری و ریاست جمهوری می‌باشد نیز نقش پررنگ دانشجویان در توسعه کشور می باشد از این رو اراده دولت برای حضور نخبگان در اداره کشور مشهود است. استاندار کرمان گفت: در برنامه ششم قصد داریم در استان کرمان نهاد اقتصادی مبتنی بر اقتصاد مقاومتی داشته باشیم که به دنبال آن دولت کارگزار مردم و مردم کارفرمای دولت خواهند بود و تحقق این امر یعنی دولت کوچک و بروکراسی کمتر، تصمیم‌گیری آسان و جلب رضایتمندی شغلی کارمندان.
رزم‌حسینی یادآور شد: بایستی برای فرار سرمایه‌ای که در استان کرمان و همه استان‌های کشور رخ داده است مکانیزم جذاب و کارایی در نظر گرفته شود، واقعیت این است که اگر با مکانیزم فعلی جلو برویم امیدی به پیشرفت در توسعه نخواهیم داشت. استاندار کرمان گفت: می‌توانستیم و می‌توانیم شهر کرمان را به عنوان مرکز اداری مُکران بزرگ معرفی کنیم چراکه در گذشته نیز این منطقه در توسعه و پیشرفت جنوبشرق نقش بسزایی ایفا کرده است. وی همچنین گفت: وقتی مسوولی در استان خود پاسخگوی مسائل حوز‌های مختلف نباشد نمی‌توان مملکت‌داری کرد و با این روند اتفاقی در روند پیشرفت کشور رخ نخواهد داد. وی تصریح کرد: باید مردم را محرم خود بدانیم، همانطور که در دوران دفاع مقدس اینچنین بود، در آن دوران همرزمان و داوطلبان روستا به روستا و شهر به شهر عازم جبهه‌ها می‌شدند در حالیکه حقوقی دریافت نمی‌کردند اما چه اتفاقی افتاده است که امروز حتی افراد ثروتمند هم از دریافت یارانه انصراف نمی‌دهند؟ وی عنوان کرد: یک هزار و 600 میلیارد تومان یارانه در استان کرمان پرداخت می‌شود در حالی که بودجه عمرانی ما 300 میلیارد تومان است. وی با بیان اینکه اقتصاد مقاومتی دارویی است که می‌تواند بخشی از مشکلات ما را درمان کند تاکید کرد: باید کالاهایی که در استان کرمان تولید می‌شود صرفه اقتصادی داشته باشند و آب کمتری مصرف کنند، این روش یعنی مدیریت اقتصادی مستقل و مبتنی بر اقتصاد مقاومتی. استاندار کرمان همچنین گفت: در زمان دفاع مقدس ثبات مدیریتی وجود داشت در حالیکه یکی از مصیبت‌های عدم توسعه‌یافتگی ما، تغییرات شبانه و سالانه مدیرانی است که کسب تجربه کرده‌اند اما باید از خدمت کنار بروند. رزم‌حسینی در پایان خاطرنشان کرد: استان کرمان در آینده قطب پتروشیمی کشور خواهد شد.
دامپزشکی در مقوله سلامت جایگاه خود را ندارد
دکتر حسین رشیدی در همایش گرامیداشت روز ملی دامپزشکی اظهار کرد: دامپزشکان دو نقش اساسی بر عهده دارند نخست حمایت از تولید و سپس توجه به امنیت غذایی. متاسفانه دامپزشکی درمقوله سلامت جایگاه خود را ندارد در صورتیکه باید مسوولین حق ویژه‌ای را برای این مجموعه قائل شوند. مدیرکل دامپزشکی استان کرمان گفت: امنیت غذایی دغدغه اصلی همه دولت‌ها است و پیش‌بینی می‌شود در سال 2050 که جمعیت به 10 میلیارد نفر می رسد میزان غذایی که جوامع بشری نیاز دارند به اندازه تولید 500 سال غذا ‌باشد. وی افزود : وجود بیماری‌های دامی، تراکم جمعیت، تسهیل تجارت خارجی، نزدیک شدن و دستبرد به محیط زیست همگی از عواملی هستند که بهداشت جامعه را تهدید می‌کنند و مشکلات جدی را پیش روی بشر قرار خواهند داد.
وی تصریح کرد: برای فائق آمدن بر این مشکل جدی که آینده بشر را تهدید می‌کند، چاره‌ای نیست به غیر از اینکه امنیت غذایی مورد توجه جدی قرار گیرد و دنبال شود و مسئولیت عمده در این بخش بر عهده بخش کشاورزی شامل تولیدات کشاورزی و دامی است. این مسئول ابراز داشت: بر اساس آمار سازمان بهداشت جهانی 50 درصد از حدود یک هزار و 700 عامل بیماری ‌زای بین انسان و حیوان مشترک هستند و می‌توانند سلامت انسان را تهدید کنند. رشیدی بیان کرد: آنفلوآنزای طیور که در قرن گذشته 50 میلیون قربانی در سطح دنیا داشته است چنانچه شایع شود می‌تواند خسارات جبران‌ناپذیری را تحمیل کند، همچنین بیماری کرونا ویروس که طی سال اخیر بروز کرده است. مدیرکل دامپزشکی استان کرمان سپس با بیان اینکه امنیتی غذایی به عنوان یک بحث جدی مطرح است تصریح کرد: نقش دامپزشکی در کنترل بیماری‌ها بسیار حائز اهمیت است، چراکه هزینه‌های درمان بسیاری از آنها بالا است اما با یک دهم این هزینه‌ها می‌توان اقدامات پیشگیرانه را انجام داد. رشیدی با اشاره به اینکه امنیت غذایی در دنیا به عنوان بحث جدی مطرح شده است، افزود: دامپزشکی نقش موثری در کنترل بیماری‌های مشترک بین انسان و دام دارد و می‌تواند آنها را در مخزن خودش کنترل کند.
وی متذکر شد: با توجه به مسئولیت‌های جدی که در بحث امنیت غذایی و بهداشت عمومی مطرح می‌شود باید رسالت‌های دامپزشکی گسترش یابد و مسئولان کشور و استان کرمان جایگاه بهتری را برای دامپزشکی در ارتباط با برنامه‌های بزرگی که بر دوش دارد، قائل شوند. رشیدی با انتقاد از اینکه دامپزشکی در برنامه‌های سلامت‌محور جایگاه خود را ندارد، ابراز داشت: برنامه‌هایی را در ارتباط با سلامت در کشور اجرا می‌کنیم، اما در آنها نقشی برای دامپزشکی در نظر گرفته نمی‌شود در حالی که باید هماهنگی بین دامپزشکی و بهداشت انسانی برقرار باشد. وی ادامه داد: فعالیت‌های دامپزشکی در سخت‌ترین شرایط هم انجام شده است و بسیاری از همکاران ما در معرض خطر ابتلا به بیماری‌های خطرناک قرار دارند و تعداد زیادی از آنها درگیر بیماری‌های مزمن شده‌اند اما علی‌رغم همه زحمات، کمترین حقوق و مزایا را داشته و منزلت اجتماعی مناسبی ندارند. رشیدی در بخش دیگری افزود: با دستور استاندار کرمان، یکی از اقدامات ما تهیه سند امنیت غذایی استان بود که در این زمینه پیشگام شدیم و درهمین راستا به مرغ استان کد ردیابی اختصاص داده شد. وی یادآور شد: همچنین کشتارگاه‌های استان با پیگیری‌های استاندار، بررسی و اشکالات آنها برطرف شد و این روند کماکان ادامه دارد. مدیرکل دامپزشکی استان کرمان در پایان خاطرنشان کرد: در زمینه آلودگی‌های زیست محیطی نیز توسط دامپزشکی تلاش‌های زیادی صورت گرفته است تا محصولاتی عاری از این آلودگی‌ها در سطح استان عرضه شود.

به اشتراک بگذارید:

برچسب ها:





مطالب مرتبط

بارش برف و باران امروز ادامه دارد

بارش برف و باران امروز ادامه دارد

انسداد راه دسترسی ۱۶۰ روستای لرستان

۲۲ استان کشور تا پایان هفته بارش برف و باران سنگین را تجربه می‌کنند

انسداد راه دسترسی ۱۶۰ روستای لرستان

اکوسیستم استارتاپی عامل آشتی کسب‌وکاری مردم و نوآوران

گزارش «پیام ما» از نشست بررسی کاربرد فناوری‌های نوین در صنایع خلاق

اکوسیستم استارتاپی عامل آشتی کسب‌وکاری مردم و نوآوران

مسافران قطار مرگ

گروهی از زنان مکزیک جان خود را برای رساندن غذا به مهاجران به خطر می‌اندازند

مسافران قطار مرگ

چتر سیاه بر آسمان اهواز

دود نیشکرهای سوخته هوای خوزستان را آلوده کرد

چتر سیاه بر آسمان اهواز

مداخلهٔ بی‌نتیجهٔ دولت در بازار شیرخشک

کشمکش‌ بین ارگان‌های دولتی و تولیدکنندگان کمبود شیرخشک را تشدید کرد

مداخلهٔ بی‌نتیجهٔ دولت در بازار شیرخشک

موضع‌گیری دوگانه  دربارهٔ حقابهٔ هیرمند

وزیر نیرو و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با معاون رئیس‌الوزرای طالبان دیدار کردند

موضع‌گیری دوگانه دربارهٔ حقابهٔ هیرمند

میراث «غزه» زیر بمباران

فعالان جهانی هشدار می‌دهند

میراث «غزه» زیر بمباران

فصل انارچینی

پیگیری برای ثبت یک میراث ناملموس ادامه دارد

فصل انارچینی

توزیع قطره‌چکانی دارو‌های بیماران SMA

بیماران «آتروفی عضلانی نخاعی» معطل پاس‌کاری وزارت بهداشت برای تدوین پروتکل‌های توزیع دارو هستند

توزیع قطره‌چکانی دارو‌های بیماران SMA

نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *