پیام ما؛ رسانه توسعه پایدار ایران | کلینیک زیبایی پیام ما

کلینیک زیبایی پیام ما





۱۲ بهمن ۱۳۹۴، ۲۰:۲۲

در این ستون قصد داریم پاسخ سوالات پزشکی خوانندگان مان را در زمینه های مختلف پزشکی بدهیم. همچنین توصیه های مهم سلامتی را از زبان خود پزشکان داشته باشیم.
خوانندگان محترم لطفا سوالات خود را در رابطه با تمام رشته های تخصصی پزشکی را به شماره 10009353412500 پیامک کنید تا از طریق دکتر صفا با پزشکان متخصص حاذق شهرمان در میان گذاشته و پاسخ را در این ستون چاپ کنیم.
شماره تلفن مطب دکتر صفا: 32478203
www.drsafa.org

5646…0913
قبل از حاملگی در سونوگرافی از وضعیت رحم یک فیبروم ساب سروز با قطر 7/ 20 میلی‌متر دیده شد و در سونوگرافی بعد از حاملگی و البته بعد از سقط (در هفت هفتگی به علت نداشتن ضربان قلب) اندازه فیبروم ساب سروز به 22 م م افزایش یافته بود. آیا این فیبروم می تواند باعث مرگ جنین شده باشد؟ برای بارداری بعدی نیاز به درمان دارد؟
پاسخ: فیبروم‌ها تقریبا همیشه خوش‌خیم (غیرسرطانی) هستند. ممکن است در فردی فقط یک فیبروم وجود داشته باشد و در فردی دیگر تعداد زیادی فیبروم تشکیل شده باشد. فیبروم ها ممکن است به کوچکی یک دانه و به بزرگی یک گریپ فروت باشند؛ البته در موارد نادر فیبروم ها بسیار بزرگ تر نیز می شوند. پزشکان فیبروم ها را بسته به محل رشد آنها دسته بندی می کنند. نوعی از فیبروم هست که داخل عضله رحم (اینترامورال) به وجود می آید و نوع دیگری از فیبروم هم به صورت توده‌ای برجسته در خارج رحم به وجود می آید که به آن «ساب سروز» گفته می شود.
نوع سوم فیبروم نیز داخل حفره رحم به وجود می ‌آید که «زیر مخاطی» نامیده می شود. از بین این فیبروم ها فیبروم زیر مخاطی می تواند جلوی رشد جنین را بگیرد؛ به همین خاطر توصیه می شود قبل از بارداری این فیبروم برداشته شود که اصولا با روش هیستروسکوپی آن را بر می دارند. اما در مورد دو گروه دیگر باید گفت معمولا تاثیری روی باروری نداشته و باعث سقط جنین نمی شوند. تنها احتمالی که در دو نوع دیگر فیبروم ها وجود دارد بزرگ شدن آنها در حین بارداری است، با این حال باز هم اختلالی ایجاد نمی کنند.
جراحی فیبروم پرعارضه است؛ به همین خاطر توصیه می شود حتی الامکان این جراحی صورت نگیرد اما اگر شرایط به گونه دیگری باشد و پزشک متخصص توصیه به برداشتن فیبروم کند باید این کار انجام شود. همچنین جایی که فیبروم قرار دارد می تواند باعث ناباروری شود که معمولا این مشکل کمتر رخ می دهد. در مورد سوال شما خواننده عزیز باید بگویم در افرادی که سالم هستند و فیبروم ندارند هم 15 تا 20 درصد احتمال سقط وجود دارد. به همین خاطر توصیه می شود قبل از اقدام به بارداری دوباره معاینات لازم انجام شود و مولتی ویتامین و اسید فولیک هم مصرف شود.
7134…0936
مردی 34 ساله هستم که 3 سال است دچار ریفلاکس معده شده‏ام. باید چکار کنم؟
پاسخ: یکی از مهم‌ترین علل ریفلاکس، اسید معده است اما بقیه مواد مثل صفرا یا سایر ترشحات معده هم ممکن است ریفلاکس ایجاد کنند. افزایش حساسیت مری نسبت به اسیدکه معمولا در زمینه‌های استرسی ایجاد می شود هم می تواند از علل ریفلاکس مقاوم به درمان باشد.

به اشتراک بگذارید:





پیشنهاد سردبیر

نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *