پیام ما؛ رسانه توسعه پایدار ایران | مردم کمک کنند تا مدارس آسفالت شوند

مردم کمک کنند تا مدارس آسفالت شوند





۱۲ بهمن ۱۳۹۴، ۲۰:۱۴

خاطرات و فعالیت های محمد صنعتی با نظری به تحولات و رخدادهای سیاسی، اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی و ورزشی کرمان در هفت دهه اخیر
مردم کمک کنند تا مدارس آسفالت شوند
بخش شصت و دو

در این شماره‌ روزنامه هم ادامه مروری بر اهم طرح‌ها و فعالیت‌های سومین دوره انجمن شهرستان کرمان را پی می‌گیریم.

بچه‌ها موقع امتحانات به علت کمبود صندلی در بعضی مدارس مجبورند روی زمین بنشینند
در گزارش روزنامه کیهان از جلسه انجمن شهرستان کرمان در خرداد ماه سال 1357 آمده است: «وضع درمان درمانگاه کرمان در جلسه انجمن شهرستان کرمان به شدت مورد انتقاد قرار گرفت و رییس این جلسه اظهار داشت: دو پیمانکار درمانگاه راور در دو تصادف کشته شدند و تنها پیمانکار این درمانگاه نیز در حال حاضر مریض و بستری است. در این جلسه هم چنین اعلام شد مدت تبدیل سند عادی به سند ثبتی در کرمان تا سه سال دیگر تمدید می‌شود.
چهارمین جلسه انجمن شهرستان کرمان در سال جاری با حضور فرماندار کرمان و به ریاست صنعتی و با شرکت یکی از نمایندگان مردم کرمان در مجلس شورای ملی، دکتر استوار رییس بهداری آموزشگاه‌ها و عده‌ای از دوشیزگان و بانوان مربی بهداشت مدارس کرمان در محل انجمن تشکیل شد.
در ابتدا محمد صنعتی در باره خدمات فرهنگیان و مربیان بهداشت صحبت کرد و گفت: در حال حاضر 42 نفر از مربیان بهداشت مدارس در کرمان و 22 نفر در بخش مرکزی در مدارس انجام وظیفه می‌کنند و امروز این عده در مدارس حضور یافته‌اند تا مشکلات خود را بازگو کنند و از نزدیک با نحوه کار انجمن آشنا شوند.
صنعتی سپس گفت: برای تبدیل اسناد عادی مردم کرمان به اسناد رسمی براساس پیشنهاد انجمن شهرستان به زودی قانونی از کمیسیون دادگستری مجلس می‌گذرد تا مردم بتوانند برای مدت سه سال دیگر از ماده 147 و 148 قانون ثبت برای تبدیل قباله عادی به ثبتی استفاده کنند.
سپس خانم‌ها شعاعی، قلعه‌آقایی، بافقی، رشیدی و کشتکار به نمایندگی از طرف مربیان بهداشت درباره لزوم اعزام چشم پزشک به مدارس جهت معاینه چشم بچه‌ها و هم چنین دیوارهای پوسیده‌ای که جان بچه‌ها را تهدید می‌کنند و وجود سگ‌های ولگرد در کوچه و دیگر مسایل مورد توجه مربیان بهداشت صحبت کردند و بعد یکی از مربیان مدارس گفت: در مدارس که ما بیماریابی می‌کنیم، عده‌ای دانش‌آموز هستند که والدین آن-ها پول ندارند و نمی‌توانند آن‌ها را نزد پزشک ببرند و یک عده هم هستند که بیمه شده‌اند اما عده‌ای هم هستند که نه بیمه‌اند و نه پول‌دار و اگر تعداد آن‌ها یکی دو نفر بود شاید به کمک معلمین یا انجمن می‌شد کاری برایشان کرد. اما تعداد 100 یا 150 نفر را چه کنیم؟ اگر امکانی وجود دارد نسبت به بیمه این عده هم اقدام نمایند. این مشکل در مدارس شبانه روزی و پرورشگاهی بیشتر جلب نظر می‌کند.
[جلیل] مظهری نماینده انجمن شهرستان گفت: خوشبختانه رییس انجمن عضو شورای بهداری و بهزیستی استان هستند و در اعتبارات شورا مبلغ 10 میلیون ریال برای کمک به بیماران بی بضاعت در نظر گرفته شده و در بیمارستان کرمان این بیماران را رایگان درمان می‌کنند.
دکتر مهدی استوار رییس بهداری آموزشگاه‌ها گفت: در هر مدرسه باید اتاق بهداشت وجود داشته باشد اگر اتاق بهداشت نباشد مربی بهداشت یک وجود عاطل و باطل بیش نیست. در حال حاضر مربیان باید بروند گوشه دفتر مدرسه بنشینند ما خودمان مختصری در اختیار داریم و قصد داریم در مدارسی که زمین باشد اتاقی بسازیم و در صورت نبودن زمین حداقل اتاقی در اختیارمان گذاشته شود.
رییس انجمن گفته بالا را تأیید کرد و قرار شد در جلسه آینده راه حلی برای این مسئله پیدا کنند. مربی دیگری گفت: بچه‌ها موقع امتحانات به علت کمبود صندلی در بعضی مدارس مجبورند روی زمین بنشینند ، این مسئله مخصوصاً در زمستان و اواخر بهار با توجه به این که حیاط بعضی مدارس هنوز آسفالت نشده مشکلاتی ایجاد می‌نماید. برای آسفالت حیاط مدارس به اداره تعاون مراجعه کردیم جواب دادند مقداری از بودجه آسفالت را ما می‌پردازیم و بقیه باید با کمک و خود یاری بچه‌ها که با یک تقریب برای هر دانش‌آموز دو هزار ریال تمام می‌شود تأمین کنیم.
فرماندار گفت: مسئله آسفالت مدارس و خودیاری مردم به آن نوعی که مطرح شد صحیح نیست، بلکه قرار شد اگر همان 5 تومانی را که مردم برای آسفالت کوچه‌های خود به شهرداری کمک می‌کنند تا شهرداری کوچه آن‌ها را آسفالت کند مردم به آموزش و پرورش هم کمک کنند محیط مدرسه‌ها آسفالت می‌شود.
مهدوی عضو انجمن درباره احترام مردم به فرهنگیان صحبت کرد و افزود: ما اصولاً به فرهنگیان و فرهنگ احترام می‌گذاریم و با تصویب به موقع پروژه‌ها نهایت همکاری را با این دستگاه داریم و انتظار داریم فرهنگ نیز مثل سایر ادارات پروژه‌هایش را به مقاطعه‌کارانی بدهد که کارها را نیمه تمام رها نمایند و تصور می‌کنم اگر ادارات کل آموزش و پرورش ترتیبی می‌دادند که پروژه‌های ساختمانی و تعمیراتی مدارس در تابستان انجام می‌شد و به فصل شروع سال تحصیلی نمی‌کشید خیلی مناسب‌تر بود.
یکی از خانم‌های مربی بهداشت گفت: شهرداری کرمان رفتگر کم دارد و ما نیز بر این امر آگاهیم، از این جهت زباله‌های جمع‌آوری شده را در زباله‌دان‌ها می‌سوزانند در کنار بعضی از مدارس مثل مدرسه باستانی‌پاریزی و حبیب یغمایی که داخل کوچه هستند ظرف مخصوص زباله هم نیست. ضمناً دانش‌آموزان دبستان باستانی‌پاریزی (خیابان سرباز کرمان) مجبورند از توالت مدرسه دخترانه‌ای که در نزدیکی آن‌ها است استفاده نمایند. آن‌ها حتی برق هم ندارند و چون کودکان این محله بی بضاعت هستند ما مجبوریم آن‌ها را به درمانگاه معرفی کنیم و گاهی دکتر درمانگاه از ساعت هشت و نیم تا دوازده در محل خدمت نیست و اغلب دیده شده فقط با قرص مسکن می‌خواهند تمام دردها را معالجه کنند، نمی‌دانم دوای دیگری در دسترس ندارند یا نمی‌خواهند بدهند.
حسینی‌نسب عضو انجمن در این جا گفت: مدرسه بازرگانی با هزار نفر شاگرد توالت ندارد. وی هم چنین درباره پارکی که در خیابان ششم بهمن و در جلو شرکت تعاونی قرار دارد و نیز خیابان احمدی را به ششم بهمن متصل می‌کند به تفصیل صحبت کرد و گفت: با این که طول این پارک در تاریکی مطلق فرو رفته است فقط یک تیر چراغ آن هم در صد متری خیابان ششم بهمن آن را روشن می‌کند و بقیه پارک در تاریکی مطلق فرو رفته است. وی گفت: این محله در وسط شهر قرار دارد چنان چه به روشنایی آن توجه شود می-تواند محل خوبی برای گردش مردم باشد و از اعضای انجمن خواست که از این محل در شب بازدید نمایند. وی افزود: مردم قوام‌آباد با صرف 115 هزار تومان چاهی برای تأمین آب آشامیدنی خود حفر نموده‌اند و با این که این چاه به عمق 150 متر رسیده بیش از ده اینچ آب ندارد و آب آشامیدنی مردم تأمین نمی‌شود با توجه به این که دیگر پولی برای حفاری ندارند از انجمن شهرستان تقاضا نموده‌اند بودجه‌ای برای پنجاه متر ته زنی چاه مزبور در اختیارشان بگذارد.
حسینی‌نسب گفت: مردم روستاهای چناروئیه و استخروئیه نمی‌دانند به کدام انجمن برای خواسته‌های خود بروند و مشخص نیست جزو کدام حوزه هستند؛ کرمان یا رفسنجان؟ این مردم می‌گویند به انجمن شهرستان رفسنجان می‌رویم، جواب می‌دهند بروید کرمان. به کرمان می‌آییم می‌گویند بروید رفسنجان …
آن گاه صنعتی گفت: برای تأمین آب آشامیدنی روستای شرف‌آباد مبلغ 4 میلیون تومان در اختیار این روستا قرار می‌گیرد و مبلغی نیز جهت حفر یک حلقه چاه برای تأمین آب استخر تربیت بدنی و سیصد هزار تومان برای حفر چاه جنگل قائم که حدود چندین هزار درخت دارد و نیز اختصاص 25 هزار تومان برای آسفالت راه روستایی سعدی به جاده رفسنجان و سی هزار تومان برای دبستان روستای سعدآباد مورد تصویب قرار گرفت و مسئله تأمین زمین ورزشی برای اهالی کرمان که محله پرجمعیتی است و نیز کارگر نشین می-باشد مورد بررسی قرار گرفت و صنعتی وعده داد به زودی جاده راور ـ کرمان آسفالت خواهد شد و تأخیر به علت نبودن قیر بوده است.
موضوع جالب دیگر این جلسه انجمن که توسط صنعتی مطرح شد، این بود که درمانگاه راور یک پیمانکار داشت که در تصادف در دم کشته شد و پیمانکار دوم نیز در تصادف دیگری جان خود را از دست داد و اکنون پیمانکار سوم مریض و بستری است و ما برای سلامت او دعا می‌کنیم و این جلسه در حالی به پایان رسید که اعضای انجمن همه برای سلامت سومین پیمانکار دست به دعا برداشته بودند! » (1).

درمانگاه راور یک پیمانکار داشت که در تصادف در دم کشته شد و پیمانکار دوم نیز در تصادف دیگری جان خود را از دست داد و اکنون پیمانکار سوم مریض و بستری است

پی نوشت:
(1) ـ روزنامه کیهان، ‌چهارشنبه10 خرداد 1357، شماره 10477.

به اشتراک بگذارید:

برچسب ها:

،





نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *