پیام ما؛ رسانه توسعه پایدار ایران | آشنایی با ویروس کرونا

آشنایی با ویروس کرونا





۱۲ بهمن ۱۳۹۴، ۱۶:۱۷

آشنایی با ویروس کرونا

ویروس‌ کرونا
کرونا ویروس ها، خانواده بزرگی از ویروس‌ها هستند که از ویروس سرماخوردگی معمولی تا عامل بیماری سارس را شامل می شود. کرونو ویروس‌ها در سال ۱۹۶۵ کشف شدند و مطالعه بر روی آنها به طور مداوم تا اواسط دهه ۱۹۸۰ ادامه داشت.
ساختار کرونا ویروس‌ها نیز دارای یک ژنوم RNA معمولی است. افرادی که همزمان دارای بیماری دیگری باشند و کودکان مبتلا به بیماری های قلبی، بیشتر در معرض خطر ابتلا به کرونا ویروس‌ها هستند. معمولاً شدت سرماخوردگی که کرونا ویروس عامل آن باشد بیشتر است. کرونا ویروس‌ها که پس از راینو ویروس‌ها بزرگترین عامل ابتلا به سرماخوردگی هستند، بیشتر در زمستان و بهار باعث سرماخوردگی می شوند. اگرچه کرونو ویروس‌ها بیشتر در حیوانات دیده می شوند، اما پنج نوع از آنها دستگاه تنفسی بدن انسان را تحت تاثیر قرار می دهد. تشخیص اینکه علت بیماری کرونا ویروس باشد یا خیر کمی مشکل است، چرا که برخلاف راینو ویروس‌ها به سختی در آزمایشگاه رشد و نمو می کنند.
این بیماری به نام سندرم نارسایی تنفسی خاورمیانه (Middle East respiratory syndrome coronavirus) شناخته شده است که به اختصار MERS-CoV خوانده می‌شود. کروناویروس‌ها دستگاه تنفسی را در انسان‌ها درگیر می کند و عامل یک سوم سرماخوردگی های شایع هستند.

علائم اصلی بیماری کرونا
از علائم اصلی این بیماری می توان به تب، سرفه، تنگی نفس و مشکلات حاد تنفسی اشاره کرد. همچنین بیمار ممکن است سرفه‌های چند روزه ظاهراً بدون دلیل نیز داشته باشد. در موارد حاد مشکلات گوارشی نظیر اسهال، نارسایی حاد تنفسی، اختلالات انعقادی خون و نارسایی کلیه نیز گزارش شده است که این مورد می تواند بیمار را به همودیالیز نیازمند کند.

پیشگیری
با انجام چند کار ساده از ابتلا به این ویروس جلوگیری کنید. از روبوسی، دست دادن و در آغوش گرفتن افراد دارای علائم بیماری تنفسی خودداری کنید. از ذبح غیربهداشتی و تماس با خون و گوشت خام شتر پرهیز کنید. از مصرف شیر، دوغ و سایر لبنیات غیر پاستوریزه شتر خودداری کنید. در صورت بروز علائم تنفسی یا اسهال تا 14 روز پس از بازگشت از سفر حج یا کشورهای سواحل خلیج فارس حتما به نزدیک ترین مرکز بهداشتی درمانی یا پزشک معالج مراجعه کنید. هنگام سرفه وعطسه با دستمال یا قسمت بالای آستین دهان و بینی خود را بپوشانید. دست‌ها را با آب و صابون به صورت صحیح و مکرر بشویید.

درمان
گروهی از دانشمندان به رهبری «ادوارد تریبالا» از دانشگاه گوتنبرگ سوئد و «ولکر تیل» از دانشگاه برن آلمان ماده‌ای به نام «K22» کشف کردند که به نظر می رسد توانایی این ویروس‌ها را برای گسترش در انسان ها مسدود می کند. «K22» تکثیر کرونا ویروسها را در سلول‌ های پوششی دستگاه تنفسی انسان مهار می‌کند. «K22» در مقابله با کروناویروس‌های بی ضرری که در انسان علائم سرماخوردگی ایجاد می کنند و کرونا ویروس‌های عامل بیماری سارس و مرس موثر است. ویروس ها برای تولید مثل باید غشای سلول‌های انسانی جداگانه ای در اختیار بگیرند تا در آن نوعی پایه نگهدارنده درست کنند و ماشین تولید ویروس خود را در آن مستقر کنند و ماده «K22» این روند را غیر ممکن می کند.

تاریخچه
اولین مورد بیماری در سپتامبر ۲۰۱۲ در مردی ۶۰ ساله در عربستان سعودی کشف شد که به مرگ بیمار انجامید. این مرد چند روز قبل از آن به دبی سفر کرده بود و دومین مورد در مردی ۴۹ ساله در قطر که او نیز در گذشت و کشف بیماری اولین بار در آزمایشگاه Health Protection Agency›s در Colindale لندن به تایید رسید. یک گونه شدید تر این ویروس که تصور می شود از خفاش ناشی شده باشد در سال ۲۰۰۲ اپیدمی جهانی سارس را موجب شد که حدود ۸۰۰ نفر را به کام مرگ کشاند. این خانواده ویروسی اولین بار در سال ۱۹۶۰ کشف شده است که موجب بروز بیماریهایی از خانواده سرما خوردگی در انسان و حیوانات می گردد و از ویژگی آنها زوائد تاج مانند بر روی سطوح دیواره ویروس‌ها می باشد.

منشاء ویروس
هنوز منشاء این ویروس مشخص نیست اما پژوهشگران احتمال می دهند، این ویروس در اثر جهش در بدن جانوران یا پرندگان ایجاد شده باشد. عوامل مختلفی به عنوان منشا این بیماری مطرح شده است که میمون و شتر از جمله آنها هستند.

تاریخچه کرونا درایران
به گزارش خبرگزاری فارس اولین فرد مبتلا به کرونا در ایران خانم 53 ساله درگیر فشار خون بالا بود که هنگام مراجعه به مرکز درمانی مشکلات شدید تنفسی داشت و دستگاه ایمنی این بیمار به علت داشتن بیماری های مزمن در کنار این بیماری، نتوانست با این ویروس مبارزه کند و منجر به فوت وی شد.

به اشتراک بگذارید:





نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *