پیام ما؛ رسانه توسعه پایدار ایران | سایه‌ی شوم خیانت در 90 درصد از طلاق‌ها

سایه‌ی شوم خیانت در 90 درصد از طلاق‌ها





۱۱ بهمن ۱۳۹۴، ۱۷:۲۳

معاون دانشگاه علوم پزشکی کرمان خبر داد
سایه‌ی شوم خیانت در 90 درصد از طلاق‌ها
مریم سعیدی

با نگاهی گذرا به مراجعاتی که به دادگاه ها و دفاتر وکالت می شود، می توان شاهد آمار چشم گیر طلاق بود. معضلی که به دلیل شیوع وعواقب ناخوشایند آن علی الخصوص برای ثمره(ها)ی این زندگی فروپاشیده، باید بیش از پیش مورد توجه قرار گیرد. با توجه به آموزه های دینی ما علی رغم این که طلاق نهی نشده اما امر خوشایندی نیست. زیرا اسلام دینی است که به تشکیل خانواده تاکید و به عدم فروپاشی آن تا حد امکان توصیه کرده است. همان طور که می دانیم موشکافی و قضاوت درمورد روابط زوجین به دلیل عدم حضورمان در بطن زندگی آن ها امری سخت و گاهی غیر ممکن می باشد. ولی می توان با تمرکز بیشتر برای ریشه یابی علل طلاق مبتنی بر مطالعات روان شناسی، جامعه شناسی و حقوقی به کلیتی در این باره دست یافت.
چنانچه می دانیم، طلاق علل متعددی دارد و یکی از اصلی ترین آن ها، «خیانت» می باشد و با توجه به مجازات زنا در قانون مجازات ایران، که مبتنی بر شرع مقدس اسلام می باشد سنگسار است. مجازاتی سخت و زجرآور که می توان قبح این عمل را با توجه به سزای آن فهمید.
بنا بر گزارش خبرگزاری فارس، معاون دانشگاه علوم پزشکی کرمان در جلسه شورای پیشگیری از وقوع جرم استان کرمان در محل دادگستری کل اظهار داشت: تبیین عوامل افزایش طلاق در استان کرمان با همکاری 30 نفر از قضات، روان شناسان، جامعه ‌شناسان و صاحب‌ نظران انجام شده‌است.
نوذر نخعی تصریح کرد: در کشور ما تحقیق دارای دید جامع برای نگاه به طلاق وجود ندارد در حالی که برای بحث اعتیاد 2 هزار تحقیق چاپ شده‌ا ست و درباره سبب‌ شناسی اعتیاد کار کرده‌اند، اما درباره طلاق حداکثر 30 تا 40 مورد تحقیق داریم، بنابراین در زمینه علمی دچار کمبودهایی هستیم.
وی عوامل طلاق را به عوامل اجتماعی، فرهنگی، خانوادگی و فردی تقسیم کرد و عوامل اجتماعی و فرهنگی را موثرتر دانست.
نخعی کاهش تعهدات مذهبی در جامعه، تغییر ارزش‌ها و نگرش‌ها، رفاه ‌طلبی و فردگرایی، مشکلات اقتصادی و شبکه‌های مجازی را از عوامل اجتماعی و فرهنگی در بحث طلاق برشمرد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: در بحث عوامل مرتبط با خانواده نیز آموزش و تربیت خانواده‌ها و همچنین دخالت خانواده‌ها موثر است.
وی مسائل جنسی، سردی روابط عاطفی، بی‌ وفایی زناشویی و خیانت و اعتیاد را به عنوان عوامل فردی طلاق نام برد و تصریح کرد: بنا به گفته وکلای مرتبط با پرونده‌های طلاق در 90 درصد این پرونده‌ها می ‌توان رد پای خیانت را مشاهده کرد.
به نقل از خبرگزاری فارس از کرمان، رئیس کل دادگستری استان کرمان در این جلسه اظهار داشت: مراکز اجباری ترک اعتیاد یکی از راهکارهایی است که برای آسیب‌ زدایی و ترک اعتیاد پیش‌بینی شده است.
یدالله موحد تصریح کرد: نیروی انتظامی افراد معتاد را از سطح شهر جمع‌آوری کرده و این افراد طی 3 و یا 6 ماه در مرکز اجباری ترک اعتیاد نگهداری می ‌شوند و تحت درمان قرار می ‌گیرند، اما با این وجود بعد از خروج از مرکز مورد حمایت قرار نمی ‌گیرند و احتمال برگشت آنها به وضعیت گذشته وجود دارد.
موحد افزود: باید کمیته ‌ای از نمایندگان و مدیران سازمان‌های ذی ربط تشکیل شود تا افراد بازپروری شده را زیر حمایت معنوی درمانی اشتغال قرار دهند.
وی عنوان کرد: انسجام مدیریتی بحثی جدی است و اگر می‌ خواهیم برنامه موفقی را دنبال کنیم به اهتمام و انسجام نیاز است و باید همه امکانات را به کار گیریم تا به هدف مورد نظر برسیم و معاون پیشگیری از وقوع جرم دادگستری وظیفه دارد، انسجام لازم را بین دستگاه‌های ذی ربط ایجاد کند و تقسیم کار صورت گیرد.
رئیس کل دادگستری تصریح کرد: انتظار دستگاه قضایی استان کرمان این است که اگر ضعفی در مراکز مشاوره وجود دارد، بهزیستی مدیریت لازم را انجام دهد و بازسازی مراکز مشاوره و یا راه‌اندازی مراکز توانمند مورد توجه قرار گیرد.
موحد با یادآوری این موضوع که قانون‌ گذار داوری در طلاق‌های توافقی را حذف کرده و به جای آن مراکز مشاوره را قرار داده است، ابراز داشت: بی شترین آمار طلاق‌ مربوط به آمار طلاق‌های توافقی بوده و نرخ آن رو به افزایش است و مراکز مشاوره باید نقش خود را در کاهش این نوع طلاق‌ها ایفا کنند.
وی گفت: خانم‌ها بیشترین متقاضیان طلاق هستند و درصد بالایی از درخواست‌ها نیز مربوط به طلاق‌های توافقی است و اگر 20 طلاق به درخواست مرد صورت می‌گیرد، 80 مورد به درخواست زن است.
فرمانده ی نیروی انتظامی استان کرمان در جلسه ی مذکور اظهار داشت: دفاتر ازدواج مکلف شوند همان‌ طور که برای مواردی مانند اعتیاد اقدام به دریافت آزمایش‌ های اجباری از افراد متقاضی ازدواج می ‌کنند از متقاضیان بخواهند، نظر مشاوره قبل از ازدواج را هم ارائه دهند.
رضا بنی اسدی با اشاره به اینکه اقدامات خوبی از سوی شورای پیشگیری از وقوع جرم استان کرمان در زمینه پیشگیری از طلاق انجام شده است، ابراز داشت: از اعضای این شورا می‌خواهم، نسخه کاربردی برای پلیس پیچیده شود تا بدانیم پلیس علاوه بر اقدامات انتظامی و امنیتی در حوزه فرهنگی چه کارهایی می‌ تواند، انجام دهد تا تاثیرگذار باشد. همچنین محمدعلی توحیدی، فرماندار کرمان با قدردانی از اقدامات شورای پیشگیری از وقوع جرم استان کرمان عنوان کرد: نقش قوانین و حاکمیت در بحث طلاق و همچنین جایگاه استان کرمان از حیث طلاق در سطح کشور مشخص شود.

به اشتراک بگذارید:

برچسب ها:





پیشنهاد سردبیر

مسافران قطار مرگ

مسافران قطار مرگ

نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *