پیام ما؛ رسانه توسعه پایدار ایران | یوگاکده

یوگاکده





۱۰ بهمن ۱۳۹۴، ۲۲:۴۴

قدرت عظیم مانترا
قسمت اول
سپیده ایران‌منش- برای شروع بهتر است ابتدا ببینیم مانترا به چه معناست:
مانترا یک یا چند کلمه می باشد که دارای قدرت روحی معنوی خاصی است و به صورت ذکر برای انجام مراقبه و… استفاده می شود.
مانترا واژه ای سنسکریت می باشد که از دو کلمه «مان» و «ترا» تشکیل شده ، مان یا ماناس به معنای ذهن ، و «ترا» که از کلمه تریاتی می آید معنای که حدودی آزاد کردن را دارد.
پس مانترا به معنای آزاد کننده ذهن می باشد ! البته این یکی از کارکردهای مانتراست و در واقع مهمترین کارکرد آن، چرا که هدف تمام تمرینات معنوی عالم آزاد کردن ذهن از جهل و توهم و تغییر بینش و ادراک ماست، بدون رهایی از اثارت ذهن و یا آزاد کردن ذهن تمام تمرینات معنوی دیگر به ثمر هستند و حتی شاید در بسیاری از اوقات اشتباه.
تمام بوداهای (روشن ضمیران) گذشته ، حال و آینده، فقط یک چیز را آموزش داده اند، تزکیه ذهن. – بودهیدارما
مانترا همیشه از یک یا چند کلمه تشکیل شده ، که فرم صوتی و تجلی نیروی الهی خاصی می باشد، مثلا مانتراهایی که اسامی خداوند هستند در واقع تجلی قدرت الهی خداوند یا جلوه خاصی از خداوند در صوت می باشد ، در واقع با تکرار یک نام مقدس الهی شما در حال نیایش و فراخوانی آن فرم و تجلی الهی می باشید که باعث ایجاد ارتعاشات مقدس و الهی در وجود شما می شود و ارتعاشات شما را به سطح والاتری افزایش می دهد تا از فرمهای پست تر انرژی مانند بیماری ، انرژی، افکار و احساسات منفی و… آزاد شوید.
پیش از ادامه لازم است تا کمی با الهیات سنن معنوی آشنا شوید
در الهیات بسیاری از سنن معنوی خداوند در دو وجه شناخته می شود :
1- وجه بدون شکل 2- وجه با شکل
وجه بدون فرم خداوند یعنی بعدی از خداوند که ورای تمامی اشکال و فرمها و صفات است، یعنی فاقد صفت و والاتر از هرگونه توصیف و تعریف، یا به عبارتی روح بدون شکل و فرم و مطلق (در هندوئیم و تانترا آن را، پارا شیوا، پوروشا، پارا برهمن، نیرگونا برهمن، و… می نامند )
وجه با فرم یا متجلی خداوند، یعنی بعد متجلی شده خداوند در خلقت و شکل و فرم می باشد. در تمامی سنن معنوی، هستی تجلی قدرت خداوند، و ذات او تعریف می شود. ( در تانترا به آن پراکریتی، شاکتی، ساگونا برهمن، مایا و… می گویند)
در اسلام عرفا آن را کلمه الله می نامند که معادل همان لوگوس (کلمه) در مسیحیت و الوهیم در یهودیت می باشد.
سیکها آن را اُمکار می نامند و یوگای معروف یا تمرین معنوی معروف آنها که بر اصل مانترا بنا شده : «صورات شبدا یوگا» نامید می شود. مانترای معروف سیکها « اِک اُمکار» است . اِک یعنی یک، و اُمکار یعنی خداوند، پس اک اُمکار یعنی خداوند یکتا. بعدها افرادی اِک اُمکار را تبدیل به اکنکار کردند ، و «صورات شبدا یوگا» را که به معنی یوگای نور و صوت می باشد به «آیین نور و صوت خداوند» !
ادامه دارد…

به اشتراک بگذارید:





مطالب مرتبط

نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *