پیام ما؛ رسانه توسعه پایدار ایران | ماموریت به دریافت کننده 83 درصد بودجه

معاون اول رئیس جمهوری از وزارت نیرو خواست اقدامات ستاد احیای دریاچه ارومیه را آسیب‌شناسی کند

ماموریت به دریافت کننده 83 درصد بودجه





ماموریت به دریافت کننده 83 درصد بودجه

۲۷ مرداد ۱۴۰۱، ۰:۰۰

 

معاون اول رئیس جمهور در اظهاراتی عجیب از وزارت نیرو خواست باید ظرف دو هفته آینده اقدامات انجام شده و مصوبات ستاد احیای دریاچه ارومیه در سال گذشته را «آسیب‌شناسی» کند. این سخنان در حالی از سوی محمد مخبر بیان شده که وزارت نیرو یکی از دستگاه‌های اجرایی ذی‌نفع در طرح احیای دریاچه ارومیه به شمار می‌رود که بر اساس مستندات منتشر شده از سوی ستاد احیا، تاکنون بیش از 83 درصد بودجه ستاد احیا را به طرح‌های خود اختصاص داده است.
معاون اول رئیس دولت سیزدهم در نشست کارگروه نجات دریاچه ارومیه که با حضور وزیران نیرو و جهاد کشاورزی، رئیس سازمان حفاظت محیط زیست، سخنگوی دولت، استانداران آذربایجان غربی و شرقی و مسئولان دستگاه‌های مربوطه برگزار شد، با تأکید بر اینکه احیای دریاچه ارومیه جزء طرح‌های جدی و اساسی دولت سیزدهم است، تصریح کرد: احیای این دریاچه جز با فعال شدن و مشارکت‌محوری مردم امکان‌پذیر نیست و باید تمام ظرفیت‌ها برای آگاه‌سازی مردم به‌کار گرفته شود. به گزارش ایرنا، محمد مخبر بر ضرورت تأمین اعتبارات لازم طرح‌های نیمه تمام با پیشرفت فیزیکی بالای ۹۵ درصد در زمینه احیای دریاچه ارومیه تأکید کرد و گفت: وزارت نیرو باید ظرف دو هفته آینده یک آسیب‌شناسی جدی در خصوص وضعیت اقدامات انجام شده و مصوبات ستاد احیای دریاچه ارومیه در سال های گذشته انجام دهد. مخبر با اشاره به اشکالات موجود در برخی از طرح‌های ساختاری انتقال آب به دریاچه ارومیه تصریح کرد: باید مشخص شود که به چه دلیل تکمیل و بهره‌برداری یکی از طرح‌های انتقال آب و ساخت تونل به‌رغم هزینه‌های انجام شده و پیشرفت بالای ۹۷ درصدی با مشکل روبرو شده و امروز مجبور به ترمیم و ایمن‌سازی آن هستیم. او با اشاره به اهمیت اصلاح الگوی کشت و همچنین بهره‌گیری از روش‌های نوین آبیاری و کشت گلخانه‌ای در راستای کاهش برداشت آب از مسیرهای انتقال آب به دریاچه ارومیه بیان کرد: هرگونه تصمیم‌گیری برای احیای این دریاچه باید با درنظر گرفتن معیشت مردم برنامه‌ریزی شود. او با اشاره به اهمیت مدیریت منابع و مصارف در حوضه آبریز دریاچه ارومیه بیان کرد: در یک برنامه‌ریزی زمان‌بندی شده باید نحوه مصارف در استان‌های حوضه این دریاچه با جدیت و قاطعیت نظارت شود. مخبر همچنین از وزارتخانه‌های نیرو و جهاد کشاورزی خواست تا با اتخاذ اقدامات فوری و بررسی‌های همه جانبه از حفر چاه‌های جدید غیرمجاز جلوگیری و تدابیر لازم برای چاه‌های حفر شده غیرمجاز در حوضه این دریاچه اتخاذ شود. مخبر با تأکید بر تکمیل هرچه سریعتر طرح‌های پساب و تصفیه‌خانه‌های فاضلاب‌های شهری در استان‌های حوزه این دریاچه ادامه داد: با کمک دانشگاه‌های منطقه و در کل کشور، طرح‌های دانشگاهی و دانش‌بنیان برای جلوگیری از تبخیر آب دریاچه و همچنین سدهای این منطقه و در کشور تهیه شود.

به اشتراک بگذارید:





پیشنهاد سردبیر

مطالب مرتبط

عکاسی به قیمت جان پرندگان

«پیام ما» باید و نبایدهای فعالیت عکاسان و تصویربرداران در فصل زادآوری پرندگان را بررسی می‌کند

عکاسی به قیمت جان پرندگان

صدای ما را بشنوید

فعالان محیط‌زیست در «دادگاه بین‌ آمریکایی» از تأثیر تغییراقلیم بر زندگی مردم می‌گویند

صدای ما را بشنوید

پلاستیک، آفتی برای حیات

شعار امسال روز زمین «متحد شدن برای آینده‌ای بدون پلاستیک» است

پلاستیک، آفتی برای حیات

نسخه پایداری در «کندوان»

معماری سنتی ایران چگونه به اقلیم توجه می‌کرد؟

نسخه پایداری در «کندوان»

معماری ایران دچار تجمل‌گرایی شده است

گفت‌وگو با فرزانه سفلایی، استاد دانشکده معماری دانشگاه همپتون ویرجینیا:

معماری ایران دچار تجمل‌گرایی شده است

در معماری پایدار از همسایه‌ها عقب افتادیم

گفت‌وگو با وحید قبادیان، معمار، مولف و استاد دانشگاه:

در معماری پایدار از همسایه‌ها عقب افتادیم

زنگ خطر غفلت از آمایش سرزمین

ترانه یلدا معمار و شهرساز در گفت‌وگو با «پیام ما» جریان معماری ایران را نقد کرد

زنگ خطر غفلت از آمایش سرزمین

معدن‌کاوی در کمین«دره‌برفی»

در منطقه‌ای که فعالان محیط زیست خوزستان پیشنهاد تأسیس ژئوپارک داده‌اند، مجوز برداشت معدن صادر شد

معدن‌کاوی در کمین«دره‌برفی»

حقابهٔ ایران به «شوره‌زار» رفت

طالبان بند کمال‌خان را اصلاح نکرد

حقابهٔ ایران به «شوره‌زار» رفت

فصل تعارض پلنگ در هرمزگان

گرمای تابستان در میناب،‌ طعمهٔ گوشتخواران وحشی این منطقه را کاهش می‌دهد

فصل تعارض پلنگ در هرمزگان

نظر کاربران

اسفندیار حاجیلو

سخنان وزیر نیرو در مورد احیاء دریاچه اورمیه چیز بدیع و تازه ای نیست دزد رفیق قافله سالار حالا آنها خوردند که دست همین حضرات هم در آن کاسه بود و هست و امروز احیای آن جز حرف مفت چیزی نیست فقط یک زمینه سازی فکری برای باور مردم جهت چپاول دیگر گونه و دیگر بار اعتبارات اختصاصی که بیشترش از خزانه هم بیرون آورده نمی شود و یا به صندوق حضرات واریز می شود بنابر این با این وضعیت امیدی به احیا نمی رود جز دروع و مردم فریبی .

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *