پیام ما؛ رسانه توسعه پایدار ایران | 36 تن قربانی فرو ریختن یک یخچال طبیعی در هند

36 تن قربانی فرو ریختن یک یخچال طبیعی در هند

فاجعه شکست یخچال طبیعی در هند کوچکترین اثر گرمایش زمین است. بر اثر ذوب شدن و فرو ریختن یک یخچال طبیعی بزرگ در شمال هند و در نزدیکی مرز با تبت چین دست‌کم 36 تن کشته شده و بیش از ۱۵۰ تن ناپدید شده‌اند.





۲۵ بهمن ۱۳۹۹، ۱۰:۲۲

بر اثر ذوب شدن و فرو ریختن یک یخچال طبیعی بزرگ در شمال هند و در نزدیکی مرز با تبت چین دست‌کم 36 تن کشته شده و بیش از ۱۵۰ تن ناپدید شده‌اند. یورونیوز گزارش داده، به دلیل گرما و ذوب شدن تدریجی یخ‌ها، بخشی از یخچال عظیم «ناندا دِوی» شکاف برداشت و شکست. پس از آن در بامداد روز یکشنبه حجم بزرگی از آب که در پشت آن بود، آزاد شد و فرود ریخت. این آب در مسیر رودخانه‌های «داولی گنگا»، «ریشی گنگا» و «آلاکناندا» که همگی از سرچشمه‌‌های رود بزرگ «گنگ» در کوهپایه‌های هیمالیا هستند، به راه افتاد. این سیل سپس با حجم زیادی از گل‌و‌لای به یک سد و نیروگاه برق‌آبی و تأسیسات در حال ساخت یک سد دیگر واقع در بالادست شهر تاپوان رسید و وارد یک تونل در حال ساخت شد.
گروهی از کارگران درون تونل حبس شدند و اطلاعی از زنده یا مرده بودن آن‌ها در دست نیست. پلیس گفته از سرنوشت حدود ۱۰۰ تن از کارگران این تاسیسات که در این تونل گرفتار شده‌اند، خبری در دست نیست و بیم آن می‌رود که کشته شده باشند. مقام‌های رسمی در روز دوشنبه گفتند ۳۷ نفر از کارگران هنوز درون تونل هستند و تمرکز نیروهای امدادی بر روی نجات جان این افراد است. با این حال این مقامات می‌گویند ممکن است روزها طول بکشد تا اجساد بیشتری از زیر هزاران تن آوار و گل‌و‌لای خارج شود. «راکش بات»، یکی از کارگران نجات یافته به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفت آن‌ها در تونل مشغول کار بودند که آب به داخل آن هجوم آورد. او گفت: «ما فکر می‌کردیم این آب باران است و به زودی عقب می‌رود. اما وقتی دیدیم گل‌و‌لای دارد با سرعت زیادی وارد تونل می‌شود، فهمیدیم که اتفاق بزرگی افتاده است.»
این کارگر نجات‌یافته افزود: «ما تقریباً شش ساعت منتظر ماندیم. با دعا کردن و گاهی شوخی با یکدیگر سعی کردیم روحیه‌مان را بالا ببریم. خوشبختانه من اولین کسی بودم که نجات یافتم.»
بسیاری از افراد ساکن در روستاهای منطقه در تاسیسات سد کار می‌کنند، اما در روز یکشنبه سر کار نبوده‌اند. اهالی روستاها در مناطق مرتفع‌تر نیز از سیل در امان مانده‌اند.

چرا این اتفاق افتاد؟

کارشناسان می‌گویند فاجعه طبیعی در شمال هند با پدیده گرمایش زمین در ارتباط است. یخچال‌ها قطعه یخ‌های عظیمی در ارتفاعات سرد کوهستان هستند که بر اثر گرمایش زمین، به صورت تدریجی و بسیار آرام به پایین می‌لغزند و در این حالت دریاچه‌ای پشت آن‌ها تشکیل می‌شود. کارشناسان می‌گویند احتمالا به دلیل گرمایش و ذوب شدن یخ‌ها، آب دریاچه پشت یخچال ناندا دوی بیش از حد سنگین شده و در این یخچال شکاف ایجاد کرده است.
خبرگزاری الجزیره در گزارشی نوشته است، سخنان آغازین ماریا فرناندا اسپینوزا، رئیس پیشین مجمع عمومی سازمان ملل متحد را در نشست اقلیم و توسعه پایدار در سال 2019 به یاد بیاورید که گفت: «ما آخرین نسلی هستیم که می‌توانیم از صدمات جبران‌ناپذیر به سیاره خود جلوگیری کنیم. فقط 11 سال دیگر فرصت داریم تا مسیرمان را تغییر دهیم.» سخنانی که بسیاری به آن توجه نکردند یا آن را خیلی جدی ندانستند. حالا اما طبیعت خشم خود را نسبت به گرمای جهانی نشان می‌دهد. خشمی که دیگر قابل انکار نیست. در حالی که تلاش‌ها برای نجات بازماندگان یا یافتن اجساد در هند ادامه دارد، بسیاری در رسانه‌های اجتماعی این سوال را مطرح کرده‌اند که این اتفاق چگونه رخ داد و اگر بتوانیم کاری برای ممانعت از اتفاق‌های مشابه در آینده انجام دهیم، چه کاری می‌شود انجام داد.
کاملا بدیهی و واضح است که اتفاقی که در هند افتاد به دلیل گرمایش جهانی است که در چهار دهه گذشته به شدت افزایش یافته و اگر به گفته خانم اسپینوزا، خیلی زود مسیرمان را تغییر ندهیم، شاهد اتفاق‌های مشابه در کشورهای دیگر جهان هم خواهیم بود. گرچه این، فقط یک نمونه کوچک از تبعات گرمایش زمین است. گرمایش زمین تغییرات ساختاری چشمگیری را روی یخ‌های قطبی ایجاد کرده و به زودی شاهد بالا رفتن سطح دریاها، ایجاد طوفان‌های شدید، سیل، خشکسال، قحطی و از بین رفتن تنوع زیستی خواهیم بود. اتفاق‌هایی که در نهایت، زیست جانوران و انسان‌ها را به نابودی می‌کشاند.

به اشتراک بگذارید:





مطالب مرتبط

نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *