پیام ما؛ رسانه توسعه پایدار ایران | خبر

خبر





۲۲ دی ۱۳۹۴، ۱۵:۲۹

معاون بررسی‌های راهبردی معاونت امور زنان و خانواده:
۹ درصد از جمعیت معتادان
زن هستند
به گزارش خبرنگار ایلنا، سوسن باستانی در جلسه کمیته ملی پیشگیری از خشونت با بیان اینکه در معاونت زنان و امور خانواده ریاست جمهوری تاکید ما بر رویکرد تعاملی و مشارکتی در حل مسائل اجتماعی است گفت: به نظر می‌رسد اگر در این موضوع تنها دستگاه‌ها درگیر باشند موفق نخواهیم بود و مشارکت مردم از اهمیت بسزایی برخوردار است.
وی با تاکید بر اینکه در کنار پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی توان‌افزایی آسیب‌دیدگان نیز مهم است ادامه داد: در بحث خشونت و آسیب‌های اجتماعی باید بر روند‌ها توجه کرد به عنوان مثال اگرچه درصد جرائم در میان زنان کمتر از مردان است اما آنچه نگران‌کننده است افزایش درصد‌ها در این حوزه است.
باستانی با اشاره به اهمیت توجه به دوران‌های مختلف زندگی انسان و نیز لزوم وجود حساسیت جنسی در برنامه‌ها اظهار کرد: از دستگاه‌ها می‌خواهیم آمار و ارقام را به تفکیک جنسیت ارائه دهند تا بتوانیم برنامه‌ها را به صورت درست ارائه کنیم.
معاون بررسی‌های راهبردی با بیان اینکه ۹ درصد از جمعیت معتادان زن هستند و ۹۱ درصد مرد، اضافه کرد: خانواده‌ها اعتیاد مردم را به عنوان بیماری قبول می‌کنند اما به دلیل تابویی که در مورد زنان وجود دارد اعتیاد در میان آنان مخفیانه است.
وی در پایان بر اهمیت وجود برنامه‌های متفاوت برای زنان با توجه به نقش مادری آنان تاکید کرد.

معاونت توسعه مشارکت‌های مردمی ستاد مبارزه
با موادمخدر:
67 درصد زندانیان مرتبط با جرایم مواد مخدر هستند
به گزارش خبرنگار ایلنا، پرویز افشار در نخستین جلسه کمیته پیشگیری از خشونت با تاکید بر ضرورت انجام مداخلات زودرس در دوران جنینی و خردسالی گفت: شیوع اختلالات روانی در کشور ما قابل توجه است که اگر به مداخلات زودرس توجه نکنیم، منجر به اختلالات سلوک می‌شود.
وی با بیان اینکه اعتیاد نیز از عوامل بروز خشونت است، ادامه داد: در حال حاضر حدود 40 تا 44 درصد جمعیت زندانیان کشور به علت مواد مخدر و جرایم مرتبط با آن در زندان هستند اما و قتی کنکاش می‌کنیم مشاهده می‌شود که آمار بیش از این است و 65 تا 67 درصد زندانیان به صورت مستقیم یا غیرمستقیم مرتبط با مواد مخدر بوده‌اند.
افشار خاطرنشان کرد: زن‌آزاری ، کودک‌آزاری، اقدام علیه اموال و اشخاص از جرایم مرتبط با مواد مخدر بودند و لذا پرداختن به پیشگیری از اعتیاد مهم است.
معاون کاهش تقاضای ستاد مبارزه با مواد مخدر با تاکید بر اینکه پیشگیری از اعتیاد باید از اولویت‌های اول باشد، گفت:اگر پیشگیری از اعتیاد به نحو احسن انجام شود بخش قابل توجهی از خشونت‌ها کاهش می‌یابد.

رئیس کمیسیون آموزش مجلس:
ارتباط کمبود شادی و ابتلا به اعتیاد را قبول ندارم
به گزارش ایلنا، محمدمهدی زاهدی اظهارداشت: رویکرد اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر، مثبت است و در صورت تحقق نتایج مطلوبی را در سطح کشور به همراه دارد. مجلس نیز آمادگی کامل دارد که در این راستا مساعدت لازم را داشته باشد. البته فعالیت مجلس در این زمینه به صورت قانونگذاری و نظارت است.
وی افزود: در صورتی که مقدماتی برای اجرای این طرح لازم باشد مجلس هم این آمادگی را دارد که برنامه‌های لازم را برای تصویب آن انجام دهد البته مشکل برای مبارزه و پیشگیری از مواد مخدر در نهادهای اجرایی بوده که شامل دستگاه‌های مختلف است. این نماینده مجلس با تاکید بر لزوم توجه جدی بر موضوع انسداد و کنترل مرز گفت: در رابطه با مواد مخدر صنعتی نیز باید برخورد جدی با تولیدکنندگان این مواد داشت. خانواده و مردم نیز باید همکاری کنند که معتاد درمان شود و به زندگی بازگردد. بیرون انداختن معتاد و ترک آن سبب پیچیده‌تر شدن فرآیند درمان می‌شود.
زاهدی با اشاره به اینکه برخورد با معتادان باید ملایم باشد، افزود: معتاد با قاچاقچی و تولیدکننده مواد مخدر متفاوت است و همه دستگاه‌ها اعم از وزارتخانه‌های کشور و بهداشت، سازمان‌های تامین اجتماعی و بهزیستی و شهرداری باید همه با هم همکاری کنند تا پیشگیری از اعتیاد و درمان معتادان تسهیل شود. وی افزود: درآمد و سود اقتصادی قاچاق مواد مخدر بسیار زیاد است و به همین علت فروشندگان و قاچاقچیان مواد مخدر منفعت شخصی را بر منفعت ملی ترجیح داده و تلاش می‌کنند اراده جوانان را نشانه بگیرند و جسم و روح آنان را آلوده سازند.

به اشتراک بگذارید:





مطالب مرتبط

نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *