پیام ما؛ رسانه توسعه پایدار ایران | تغذیه

تغذیه





۲۲ دی ۱۳۹۴، ۱۲:۴۴

تغذیه در یوگا
خوراک مناسب بدن
یوگا تنها یک ورزش نیست بلکه یک نوع روش زندگی است که شامل تغذیه نیز می باشد کسی که یوگا انجام می دهد باید تغذیه متفاوت و مطابق با یوگا داشته باشد :
غذا باید سبک و مقوی باشد به هیچ وجه در خوردن غذا نباید زیاده روی کرد به عبارت دیگر غذا باید دارای حجم کم و کیفیت بالا باشد .
غذا را باید بصورت طبیعی خورد یعنی از مصرف کنسرو، رنگ های غذایی، غذاهای سرخ کرده، یخ زده، مانده، بیش از حد پخته شده و کلأ غذاهای بیرون باید خودداری کرد وتا آنجا که می شود غذای خانگی مصرف کرد .
بهتر است تا آنجایی که می شود سبزیجات و مواد دیگر را خام یا نیمه پز مصرف کرد، پختن طولانی و حرارت زیاد تمام مواد مفید غذا را از بین می برد .
حتی الامکان ساده بخورید و از تنوع غذایی پرهیز کنید. نوشیدنی هایی که دارای الکل، کافئین و شکر زیاد است نخورید .اگر می توانید گوشت نخورید یا کمتر بخورید برای تأمین پروتئین از لبنیات، تخم مرغ و حبوبات استفاده کنید.
رژیم غذایی در یوگا
رژیم غذایی یوگا ذهن را آرام کرده و احساسات سرکش آدمی را مهار می کند. غذا در میان افراد مختلف فرق می کند. غذاهای گوشتی انسان را زمخت و حیوان صفت می کند. احساسات انسان را خشم و شهوت ؛ برانگیخته و افکار مسموم ارائه می دهد. شخص گوشت خوار قادر نیست متفکر و آگاه شود. گوشت برای بدن لازم است اما باید از سلامت گوشت و تغذیه دامی که از آن استفاده می شود اطلاع کافی داشت.
رژیم غذایی می بایست با دقت و ترتیب خاصی انتخاب شود. ادویه جات، چای، قهوه، الکل، غذاهای نشاسته ای، شکرها، چربی ها و نوشیدنی های تحریک کننده می بایست حذف گردند. میوه های تازه، پنیر، اقسام سالاد و سبزیجات خام، خشکبار (در حالت طبیعی بدون نمک)، حبوبات، نان، دانه های سویا، میوه های خشک شده، خامه، شیر، جو و عسل همگی مفید می باشند.
غذاهای خام ، دارای انرژی بیشتری هستند و خون و پیکره آدمی را سالم و سرحال تر می کنند. تمامی مواردی را که در بالا گفتیم حداقل می بایست 80 درصد رژیم غذایی را شامل شوند. با چنین رژیمی قسمت اعظم ناخالصی ها از سیستم غذایی حذف می شوند. غذا می بایست حرکت پیچشی روده را تحریک کند. برای این منظور غذاهای خام بهتر از غذاهای پخته می باشند. اختلالات گوارشی و سوء هاضمه بر اثر پرخوری و غذاهای غیر طبیعی پدید می آیند که باعث عکس العمل و واکنش غیر طبیعی مراکز عصبی شده و تأثیر سوئی را بر آنها دارند. غذا را به آرامی میل کنید. پس از پایان غذا مقدار زیادی آب بنوشید.
قبل از صرف غذا هیچ وقت آب ننوشید. زیرا باعث رقیق شدن شیره معده می شود و در نتیجه دچار سوء هاضمه و دیگر ناراحتی های معده می شوید. ما به غذاهای گوناگون با خواص متفاوت نیاز داریم. تنوع و گوناگونی غذا الزامی است ولی نه در یک وعده. برای یک وعده دو الی سه نوع غذا کافی است. طبیعت بر حسب نیاز ما انواع بی شماری از غذاها را برایمان فراهم کرده است. یک رژیم غذایی ساده شامل حداقل غذاهای غیرضروری و یا بیهوده می باشد که فشار کمتری را بر روی کلیه نسبت به رژیم غذایی سنگین دارد.
رژیم غذایی مناسب ضامن سلامتی بوده و از تراکم غذاهای غیر ضروری در سیستم گوارشی جلوگیری می کند. یک پزشک حاذق می گوید: یک غذای کامل ترکیبی از عسل، خامه، آب داغ، آرد جو، آب لیمو، بادام زمینی، سیب، پسته، فندق و گردو می باشد که تمامی ویتامین ها را داراست. اشتها به غذا و جویدن و خمیر کردن آن همراه با ترشح بزاق می باشد.
علاوه بر موارد ذکر شده اصولی در رژیم غذایی وجود دارد که برای حصول نتایج مطلوب باید از آنها پیروی کرد.
مقدار غذا یکی از این اصول مهم است.
بیش از 85 درصد از گنجایش معده خود غذا نخورید. به عبارت دیگر پس از غذا همواره مقداری فضا در معده ی خود باقی بگذارید. بیش از حد یا حتی تا حد گنجایش خود غذا نخورید. وقتی کمتر از حد گنجایش غذا خورده شود هضم آن آسانتر شده و بدن می‌تواند بیشترین استفاده را از مواد غذایی خورده شده، ببرد. از سوی دیگر هنگامی که غذا به مقدار زیاد خورده می‌شود و معده کاملاً پر می‌گردد، غذا به خوبی هضم نگشته و بدن بدون استفاده مناسب از مواد خوراکی، وادار به دفع آن می‌گردد. بعلاوه با زیاده روی در خوردن به سیستم شکمی و به طور کلی بر بدن فشار بیش از حد وارد می‌آید و در نتیجه قدرت فیزیکی و فکری بدن کاهش می‌یابد.

به اشتراک بگذارید:





پیشنهاد سردبیر

مسافران قطار مرگ

مسافران قطار مرگ

مطالب مرتبط

بارش برف و باران امروز ادامه دارد

بارش برف و باران امروز ادامه دارد

انسداد راه دسترسی ۱۶۰ روستای لرستان

۲۲ استان کشور تا پایان هفته بارش برف و باران سنگین را تجربه می‌کنند

انسداد راه دسترسی ۱۶۰ روستای لرستان

اعلام وضعیت قرمز در کل استان اردبیل به دلیل بارش سنگین برف

اعلام وضعیت قرمز در کل استان اردبیل به دلیل بارش سنگین برف

اکوسیستم استارتاپی عامل آشتی کسب‌وکاری مردم و نوآوران

گزارش «پیام ما» از نشست بررسی کاربرد فناوری‌های نوین در صنایع خلاق

اکوسیستم استارتاپی عامل آشتی کسب‌وکاری مردم و نوآوران

مسافران قطار مرگ

گروهی از زنان مکزیک جان خود را برای رساندن غذا به مهاجران به خطر می‌اندازند

مسافران قطار مرگ

چتر سیاه بر آسمان اهواز

دود نیشکرهای سوخته هوای خوزستان را آلوده کرد

چتر سیاه بر آسمان اهواز

مداخلهٔ بی‌نتیجهٔ دولت در بازار شیرخشک

کشمکش‌ بین ارگان‌های دولتی و تولیدکنندگان کمبود شیرخشک را تشدید کرد

مداخلهٔ بی‌نتیجهٔ دولت در بازار شیرخشک

موضع‌گیری دوگانه  دربارهٔ حقابهٔ هیرمند

وزیر نیرو و رئیس سازمان حفاظت محیط زیست با معاون رئیس‌الوزرای طالبان دیدار کردند

موضع‌گیری دوگانه دربارهٔ حقابهٔ هیرمند

میراث «غزه» زیر بمباران

فعالان جهانی هشدار می‌دهند

میراث «غزه» زیر بمباران

فصل انارچینی

پیگیری برای ثبت یک میراث ناملموس ادامه دارد

فصل انارچینی

نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *