پیام ما؛ رسانه توسعه پایدار ایران | آتش‌سوزی‌های اخیر تهران خرابکارانه نبود

آتش‌سوزی‌های اخیر تهران خرابکارانه نبود





۲۷ خرداد ۱۳۹۹، ۱۲:۱۶

آتش‌سوزی‌های اخیر تهران خرابکارانه نبود

سخنگوی سازمان آتش‌نشانی تهران گفت: در آتش‌سوزی‌های اخیر تهران اهدافی مبنی بر کارهای خرابکارانه یا مغرضانه مشاهده نشده و اگر هم عمدی در کار بوده، به دلیل بی‌دقتی و کم‌توجهی بوده است.

سید جلال ملکی در گفتگو با خبرنگار مهر در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه پلیس پایتخت ادعا می‌کند افرادی که به دلیل عمدی بودن آتش ‌سوزی‌های اخیر دستگیر شده‌اند، اهداف خرابکارانه یا مغرضانه‌ای در کارشان نداشتند، آیا شما این مسئله را تائید می‌کنید، اظهار کرد: من به عنوان یک آتش‌نشان این موضوع را تائید می‌کنم چرا که با رسیدن به سر صحنه آتش‌سوزی، متوجه غیرعمدی بودن این آتش‌سوزی‌ها می‌شویم.

برخی آتش‌سوزی‌های عمدی نیز با قصد و غرض خرابکارانه نیستند

سخنگوی سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران ادامه داد: ‌به عنوان مثال کشاورزی هزینه کارگر پرداخت نمی‌کند و برای از بین بردن علف‌های هرز، آتش در زمینش روشن می‌کند و حتی اعتقاد دارد که بعداً خاکستر این آتش، حکم کود برای زمینش را دارد که البته این موضوع از نظر کشاورزی ثابت شده نیست. ما شاهد خواهیم بود که به یکباره آتش از دست این فرد کشاورز در رفته و کل زمین را درگیر می‌کند؛ این آتش‌سوزی عمدی است اما اهداف خرابکارانه یا قصد و غرض خاصی در آن نهفته نیست.

به گفته وی، بیشتر وقت‌ها این آتش‌سوزی‌ها توسط خود افراد قابل کنترل است اما بعضی اوقات از دستشان در می‌رود.

آتش در محل استقرار شهروندان نبوده

ملکی با اشاره به آتش‌سوزی‌های اخیر بوستان ولایت و چیتگر، اظهار داشت: در این دو آتش‌سوزی اخیر مشاهده کردیم آتش در قسمتی از محل رخ داده که محل استقرار شهروندان نبوده یعنی چند جوان برای تفریح به گوشه‌ای رفته و آتشی روشن کرده که این آتش، گسترده و سبب آتش‌سوزی شده است.

آتش‌سوزی در شب

سخنگوی سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری تهران در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه چرا بیشتر آتش‌سوزی‌ها در شب رخ می‌دهد، افزود: بسیاری از افراد فکر می‌کنند بعد از خاموش کردن آتش و ریختن یک لیوان آب بر روی آن، کار تمام می‌شود اما متأسفانه خاکستر این آتش هنوز فعال است و شب‌هنگام با نسیمی این آتش مجدد گُر می‌گیرد و سبب آتش‌سوزی می‌شود.

توصیه به شهروندان

وی در پایان گفت: به تمامی شهروندان توصیه می‌کنم اول آنکه در جای امن و مناسب آتش روشن کنند و دوم آنکه حتماً از خاموش شدن آتش روشن شده، اطمینان حاصل کنند. به گفته کارشناسان و فعالان محیط زیست، اصولا ۹۰ درصد آتش‌سوزی‌ها به خاطر عوامل انسانی رخ می‌دهند و فقط ۱۰ درصد آنها منشأ طبیعی مانند وقوع رعد و برق دارند. از آن ۹۰ درصدی که با عوامل انسانی رخ می دهند، ۱۸ درصد به صورت عمدی اتفاق می افتند که انگیزه هایی نظیر تولید زغال، تلاش برای تغییر کاربری ها یا فراری دادن حیوانات و شکارها باعث می‌شود، عده‌ای دست به این کار بزنند. در خصوص درصد موارد غیرعمدی هم اساسا پای سهل‌انگاری شهروندانی در میان است که برای تفریح در طبیعت حاضر می‌شوند. شیشه‌هایی که در طبیعت رها می‌شود، در فصل گرما بر اثر شدت نور خورشید به عاملی برای آتش گرفتن جنگل‌ها، مارتع و … تبدیل خواهد شد. آتش‌هایی که برای طبخ غذا روشن می‌شود، اگر درست پس از ترک محل خاموش نشود می تواند خسارات جبران ناپذیری به طبیعت وارد کند. همچنین انداختن ته سیگار به صورت روشن می تواند باعث آتش‌سوزی شود. ضمنا باید در نظر بگیریم که امسال وضعیت بارش ها بسیار خوب بوده و همین مسئله سبب شده است که پوشش گیاهی زیادی روییده شود و حالا با گرم شدن هوا و خشک شدن آنها مستعد آتش گرفتن هستند.

به اشتراک بگذارید:





پیشنهاد سردبیر

مسافران قطار مرگ

مسافران قطار مرگ

مطالب مرتبط

نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

بیشترین بازنشر