پیام ما؛ رسانه توسعه پایدار ایران | تاریخ شفاهی وزارت ارتباطات تدوین شد

تاریخ شفاهی وزارت ارتباطات تدوین شد





۱۸ مهر ۱۳۹۸، ۱۲:۴۳

تاریخ شفاهی وزارت ارتباطات تدوین شد
تاریخ شفاهی وزارت ارتباطات با حضور ۴۵ مدیر و وزیر در قالب ۱۰ مجموعه مستند و ۲۰ جلد کتاب تهیه شده است.

 سیدجمال هادیان طبایی زواره (رییس مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات) با اشاره به آنکه زیرمجموعه‌های وزارت ارتباطات مانند پست در سراسر ایران بناهای متعدد تاریخی در اختیار دارد، گفت: می‌توانیم با مرمت و احیای این بناها، کاربری جدیدی برایشان تعریف کنیم. 

او با اشاره به آنکه یکی از پروژه‌هایی که بیش از یک سال است در وزارت ارتباطات جریان دارد، پروژه تاریخ شفاهی وزارت ارتباطات است، گفت: این پروژه با همکاری تمام وزرا و معاونین وزرای تاثیرگذار در وزارت ارتباطات ایران انجام شده است، چنانکه اسناد، مدارک، تجربیات و رویدادهای خاصی که کمتر شنیده شده است در این مجموعه مستند شده است.

هادیان تصریح کرد: تاریخ شفاهی ارتباطات در قالب ۱۰ برنامه تلویزیونی و بیست جلد کتاب تهیه و تدوین شده است و در حال حاضر سه قسمت از این مستند آماده پخش است. بخش نخست به مستند قبل از انقلاب اختصاص دارد و آماده پخش است. قسمت دوم نیز به ارتباطات در دوران دفاع مقدس اختصاص دارد که تا هفته آینده آماده پخش می‌شود. قسمت بعدی نیز به مرکز اسدآباد همدان اختصاص پیدا کرده و سایر قسمت‌ها نیز به صورت موضوع‌بندی شده پیش رفته‌اند و به زودی آماده پخش خواهند شد.

او با اشاره به آنکه ۴۵ وزیر و مدیر در ساخت این مستند تاریخ شفاهی وزارت ارتباطات حضور داشتند، گفت: به زودی شاهد برگزاری مراسمی خواهیم بود که طی آن خیابان و باغی به نام مشاهیر با اسم تمام ۴۵ مدیر و وزیر که در این مستند حضور داشتند در محوطه وزارت ارتباطات نامگذاری و افتتاح خواهد شد.

رییس مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات یادآور شد: هر چند در حال حاضر آرشیو بزرگی از اسناد در اختیار داریم اما نقص بزرگی در این میان وجود دارد چراکه بیشتر آرشیو تصویری و  فیلم‌ها که حدود ۶۰ سال در مخابرات، پست و تلفن بود بر اثر اهمال و کم‌توجهی از بین رفته است و ما در حال جمع‌آوری باقیمانده این آرشیو هستیم.

 وزارت ارتباطات به دلیل سابقه طولانی و بیش از ۷۰ وزیری که به خود دیده دارای ساختمان‌های تاریخی متعددی در سراسر کشور است. در این میان می‌توان از ساختمان مستوفی‌الممالک به عنوان مهمترین بنای این مجموعه یاد کرد. به گفته هادیان، طی یک سال گذشته وزارت ارتباطات اهتمام داشت تا مرمت و تعمیر این مجموعه و تعریف کاربری آن انجام شود. در این راستا، طبق قانون مناقصه‌هایی برای تعیین شرکت‌های معتبر برگزار شد. با وجود اینکه تاکنون سه بار مناقصه برگزار شده است به دلیل تغییرات قیمت و تورم موجود هیچ یک از شرکت‌ها در این مناقصه‌ها شرکت نکردند. 

او ادامه داد: در حال حاضر با توافق‌هایی که با شهرداری تهران انجام شده است قرار است با مشارکت شهرداری، ساختمان مستوفی‌الممالک تعمیر و بازسازی شود و کاربری جدیدی برای آن تعریف شود. امیدواریم در آینده نزدیک کار مرمت آن آغاز شود. 

هادیان یادآور شد: نباید فراموش کرد که ساختمان‌های تاریخی دیگری در وزارت ارتباطات وجود دارد که این اهتمام برای تعمیر همه این ساختمان‌ها وجود دارد اما با توجه به آن که پروژه بسیار بزرگی است، وزارت ارتباطات به تنهایی نمی‌تواند این کار را انجام دهد بنابراین نیاز است سایر ارگان‌ها و سازمان‌ها وارد عمل شوند. وزیر ارتباطات بسیار به حوزه میراث فرهنگی علاقه‌مند است و تاکید دارد این ساختمان‌ها شناسایی و مرمت شوند. 

او ادامه داد: شرکت ملی پست، ساختمان‌های تاریخی متعددی در بسیاری از استان‌ها در اختیار دارد چنانکه ساختمان‌های تلگرافخانه در بسیاری از نقاط کشور قرار دارند و می‌توانند کاربری داشته باشد چراکه دارای معماری ویژه‌ای هستند و اخیراً توافقی با منطقه آزاد چابهار درخصوص ساختمان تلگرافخانه چابهار انجام شده و قرار است  منطقه آزاد چابهار موارد مربوط به مرمت و تغییر کاربری مجموعه را انجام دهد. باید دقت داشته باشیم تا تعمیرات و مرمت بر اساس اصول میراث فرهنگی انجام شود. قبول داریم که میزان فعالیت ما در حوزه میراث فرهنگی در وزارت ارتباطات کافی نیست اما مهم آن است که این کار را آغاز کرده‌ایم.

به اشتراک بگذارید:





پیشنهاد سردبیر

نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *