پیام ما؛ رسانه توسعه پایدار ایران | بهترين كتاب‌هاي 2015 از نگاه واشنگتن‌پست

بهترین کتاب‌های 2015 از نگاه واشنگتن‌پست





۱۲ دی ۱۳۹۴، ۹:۵۵

بهترین کتاب‌های 2015 از نگاه واشنگتن‌پست

1- «بین من و جهان» اثر تا- نهیسی کوتس
کتاب «بین من و جهان» تعمقی تکان‌دهنده درباره وضعیت نژادپرستی در امریکاست و درست در زمانی در امریکا منتشر شده است که نزاع بر سر نژادپرستی بالا گرفته است. این کتاب در دستیابی به این نکته که «نژادپرستی تجربه‌ای درونی است؛ مغز را از جایگاه خود بیرون می‌کند، مسیر جریان هوا را می‌بندد، ماهیچه‌ها را منقبض می‌کند، اعضای حیاتی بدن انسان را از او می‌گیرد، استخوان‌ها را خرد می‌کند و دندان‌ها را می‌شکند» بهتر از هر کتاب دیگری عمل کرده است. از زبان کوتس، سیاهپوست بودن یعنی «در برابر عناصر جهان، در برابر تمامی اسلحه‌ها، مشت‌ها، چاقوها، گلوله‌ها، تجاوزها و بیماری‌ها برهنه باشی.» کوتس در طول کتاب توصیف می‌کند چطور با ترس و لرز به فکر امنیتش بوده است. این کتاب برنده جایزه کتاب ملی امریکا در بخش کتاب‌های غیرداستانی شده است.
2- «پرچم‌های سیاه: قیام داعش» اثر جابی واریک
مبارزان تندروی داعش بی‌رحمی‌شان را به مردم سراسر جهان، از خاورمیانه گرفته تا پاریس، تحمیل کرده‌اند. داعش زیرشاخه‌ای است از سازمان القاعده که سال 2004 در عراق و توسط ابومصعب الزرقاوی پایه‌گذاری شد. جابی واریک، گزارشگر واشنگتن‌پست که برنده جایزه پولیتزر شده در کتاب «پرچم‌های سیاه» اهمیت این گانگستر را شرح می‌دهد و در ادامه تاثیر او بر داعش حتی پس از مرگش در سال 2006 را بررسی می‌کند. از الزرقاوی زندگینامه‌های بسیاری نوشته شده است اما واریک نگاه عمیق‌تری به زندگی او دارد. مهم‌تر اینکه واریک با نثری دردآور اما خواندنی جزییاتی از چگونگی شکل‌گیری مجموعه‌ای از مصیبت‌ها و اشتباهات که امریکا و دولت اردن مسببش بودند را پیش می‌کشد. واریک ادعا می‌کند امریکا و این دولت آغاز کار این تبهکار تحصیل‌نکرده را به عنوان یک تروریست مشهور رقم زدند و خاورمیانه را در مسیر فرقه‌های خشونت‌آمیز قرار دادند.
3- جنایت‌های آینده اثر مارک گودمن
به دنیای شگفت‌انگیز جدید جنایت‌های تکنولوژی خوش آمدید. دنیایی که در آن سارق‌ها جای خود را به هکرها و قربانیانی می‌دهند که شامل همه ما در دنیای مجازی و اینترنت می‌شود. گودمن پلیس گشت سابقی است که موسسه جنایت‌های آینده را پایه‌گذاری کرده است و برای روشن‌سازی تبهکاران و تکنیک‌های تروریستی این کتاب را نگاشته است. او هزاران جرایم اینترنتی را مثال می‌زند: شرکت اوکراینی نوپایی که یک نرم‌افزار آنتی‌ویروس کاملا جدید را می‌فروشد، دست‌آخر یک سازمان جاسوسی افزارها (نرم‌افزاری که برای کلاهبرداری ساخته شده است) از آب درمی‌آید. حتی بدن انسان نیز قابل هک کردن است. گودمن در دو فصل انتهایی کتاب می‌گوید چگونه می‌توان تاثیر چنین تبهکارانی را محدود کرد و از ما می‌خواهد همان‌گونه که با بیماری‌ها واگیردار و سلامت عمومی برخورد می‌کنیم، افسار جرایم اینترنتی را به دست بگیریم.
4- «سرزمین سیاهپوستان» اثر مارگو جفرسون
مارگو جفرسون، دختر خانواده‌ آفریقایی- امریکایی است. او در مدرسه خصوصی‌ای در شیکاگو تحصیل کرد و فارغ‌التحصیل دانشگاه‌های برندیز و کلمبیا است. او منتقد روزنامه نیویورک‌تایمز است که به خاطر یادداشت‌ها و نقد‌هایش برنده جایزه پولیتزر نقد شد. او در این کتاب می‌نویسد: «سرزمین سیاهپوستان نامی است که من به منطقه‌ نگرو امریکا داده‌ام، جایی که شهروندان (سیاهپوست) در آنجا پناه گرفته‌اند.» شهروندان سرزمین سیاهپوستان مراقب این موضوع هستند که سفیدپوست‌ها موقعیت آنها را خیلی موفقیت‌آمیز ندانند چون در این صورت آتش خشم آنها را برمی‌افروزند. بنابراین این شهروندان با غرور و با احتیاط قدم برمی‌دارند تا خاطر کسی آزرده نشود. این کتاب درباره نژادپرستی یا کاریکاتورهایی از اهریمن نیست. بلکه درباره ویژگی‌ها، کوچک شمردن‌ها، ذهنیت‌ها و توهین‌هایی است که به شخصیت یک انسان لطمه می‌زند و عوارض روحی و روانی روی او می‌گذارد.
5- «قضاوقدرها و خشم‌ها» اثر لارن گروف
کتاب تقدیرها و خشم‌ها که جزو نامزدهای نهایی بخش ادبیات داستانی جایزه کتاب ملی بود، از داستان خارق‌العاده یک ازدواج می‌گوید. نیمه اول کتاب زندگی پربرکت لنسلات «لوتو» ستروایت را شرح می‌دهد؛ او پسر دوست‌داشتنی خانواده ثروتمند فلوریدایی است و در سر، رویای بازیگر شدن را می‌پروراند. همسر لوتو، ماتیلده، مشتاق تشویق همسر خودشیفته و زودرنجش است. سبک منعطف گروف آنقدر امپرسیونیستی است که به‌راحتی لحظات لذت‌بخش سال‌های در گذر را به تصویر می‌کشد و با این شبکه غنی به ‌آسانی حس ملودرام لوتو را به خواننده انتقال می‌دهد. در میانه داستان گروف از قضاوقدرها دست می‌کشد و به خشم‌ها روی می‌آورد.
6- «یک زندگی کوچک» اثر هانیا یاناگیهیرا
کتاب «یک زندگی کوچک» جزو نامزدهای نهایی بخش ادبیات داستانی جایزه کتاب ملی امریکا بود و یاناگیهیرا در آن با جزییات دقیق و نثری شیوا از رنج‌های انسانی که به حد اعلای خود می‌رسند، صحبت کرده است. ابتدای داستان چهار مرد جوان به نیویورک مهاجرت می‌کنند. برخلاف شروع داستان و هم‌قطار بودن این مردان، داستان بلافاصله روی شخصیت «جود» تمرکز می‌کند. جود پسری یتیم با گذشته‌ای رازآمیز است که در حال حاضر به کار دستیاری دادستان در یک دفتر وکالت امریکایی مشغول است..
7- «کتاب ایرون» نوشته جیم شپارد
سال 1942 سربازهای آلمانی حدود 200 کودک را از یتیمخانه‌ای در گتوی ورشو به مقصد تریبلیکا سوار قطار کردند. شپارد با بهره‌گیری از تخیلش و با استفاده از منابع تاریخی جانی تازه به این کودکان داده است؛ راوی داستان پسر بچه بدبخت لهستانی به نام ایرون است. این رمان از زبان بی‌روح راوی در بزرگسالی سراغ تنش زندگی او می‌رود. ایرون دنیایش را همان طور که تجربه می‌کند، شرح می‌دهد: «روز بعد پدرم به من گفت بیدار شو، چون جنگ شده و آلمان‌ها کشور را در دست گرفتند.» و با این خبر شهر ایرون به جهنم تبدیل می‌شود.
8-«سرنوشت و قدرت » اثر جان میشام
جان میشام در نوشتن زندگی نامه جدید جورج اچ.دبلیو. بوش به حقه‌ای شسته‌رفته دست یافته است. این کتاب تصورات مشترکی را که از چهل‌ویکمین رییس‌جمهور امریکا وجود دارد، تایید می‌کند. در گفتار میشام، بوش از دیدگاه اید‌ئولوژیکی رنج می‌برد و با استفاده از نفوذ خانواده‌اش در صحنه جهانی و سیاست‌های داخلی به برتری دست می‌یابد اما «افسانه‌های گذشتگان و درامی که زندگی سیاسی پسرش به پا می‌کند» وجود او را کمرنگ می‌کند. میشام به خاطرات بوش که در آنها واگویی‌های درونی بوش به هنگام سخنرانی‌هایش ثبت شده، دسترسی داشته است و ادراک خود را از این رییس‌جمهور با جزییات بسیار اضافه کرده است.

به اشتراک بگذارید:

برچسب ها:





نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *