پیام ما؛ رسانه توسعه پایدار ایران | روستای پنج هزار ساله فهرج یزد خاک می‌خورد

روستای پنج هزار ساله فهرج یزد خاک می‌خورد





۲۸ مهر ۱۳۹۷، ۱۱:۵۴

روستای پنج هزار ساله فهرج یزد خاک می‌خورد

رییس شورا روستای فهرج:این مکان تاریخی به محلی نا امن برای تجمع ولگردان و معتادان تبدیل شده

اهالی فهرج در حالی از بی‌توجهی مسوولان اداره میراث فرهنگی نسبت به اماکن تاریخی مانند مسجد جامع و آب انبار فهرج گلایه می‌کنند که مسئولان اداره میراث فرهنگی عدم اولویت بندی طرح‌های مشارکتی از سوی مسوولان این روستا را عامل اصلی در این خصوص می‌دانند و باور دارند که نسبت به اماکن تاریخی این روستا بی‌توجهی صورت نگرفته است. روستای فهرج از توابع بخش مرکزی شهرستان یزد، در ۲۲ کیلومتری جنوب شرقی یزد و در مسیر جاده یزد- بافق قرار گرفته است.

قدمت روستای فهرج به پیش از اسلام مربوط است و آثار به جا مانده در فهرج، موید قدمت و پیشینه تاریخی آن است که از جمله آن آثار می‌توان به مسجد جامع تاریخی روستا اشاره کرد که بنای آن به دوره قبل از اسلام منسوب است.

برخی منابع، قدمت روستای فهرج را در حدود پنج‌هزار سال ذکر کرده‌اند. این روستا در گذشته‌های دور، دروازه ایساتیس و یکی از چهار بخش مهم و اصلی شهر تاریخی یزد قدیم بوده است.

این روستا با داشتن اماکن تاریخی ارزشمند مانند مسجد جامع، آب انبار، قلعه باستانی، مجموعه شهدا و کویری بسیار زیبا، ظرفیت‌های بسیاری برای رونق صنعت گردشگری دارد .

البته فرهنگ بالای مردم فهرج نیز علاوه بر جاذبه‌های تاریخی، در جذب گردشگر تاثیرگذار بوده و گردشگران علاقه بسیاری برای بازدید از این روستای تاریخی دارند .اهالی این روستا بر این باور هستند که فهرج هر چند در زمینه گردشگری دارای پتانسیل بالایی است اما مورد بی‌توجهی قرار گرفته به نحوی که آنها عقیده دارند که بسیاری از قابلیت‌های گردشگری این روستا بدون استفاده مانده است .

آن‌ها نیاز فهرج به شناخته شدن و تبلیغ هر چه بیشتر را لازمه توسعه صنعت گردشگری آن می‌دانند و معتقدند که این صنعت می‌تواند از کشاورزی گلخانه‌ای که مهمترین زمینه اشتغال روستا است، پیشی بگیرد .

آنطور که ایسنا نوشته محمد صادق حسینی رییس شورای اسلامی روستای فهرج در گفت‌و‌گو با خبرنگار ایسنا با اشاره به مشکلات موجود در این روستا، اظهار می‌کند: وضعیت مسجد جامع فهرج مناسب نیست و باید هیات امنای رسمی برای آن شکل بگیرد .وی با بیان این که مسئولان میراث فرهنگی عقیده دارند که مسجد جامع فهرج باید دست نخورده باقی بماند، می‌گوید: مسئولان استان عنوان می‌کنند که اعتبار مورد نیاز برای رسیدگی و حفظ مسجد باید از تهران تامین شود ولی نه تنها هیچ اقدامی برای مرمت آن نمی‌کنند بلکه نسبت به معرفی آن نیز بی‌توجه هستند .

این مسوول بی‌توجهی به آب انبار مجاور بازارچه فهرج که در نزدیکی مسجد جامع واقع شده را نیز نمونه‌ای از مشکلات اماکن تاریخی این روستا ذکر و تصریح می‌کند: این بنای تاریخی و ملی به دلیل سهل‌انگاری و بی‌توجهی مسئولان میراث فرهنگی به محلی ناامن برای تجمع ولگردان و معتادان تبدیل شده و حتی اثری از تابلوی ثبت ملی شده‌ی این بنا نیز باقی نمانده است .

محمدعلی باقری عضو شورای اسلامی روستای فهرج نیز با اشاره به قدمت زیاد مسجد جامع این روستا، از بی توجهی مسئولان نسبت به ارزش این بنا گلایه می‌کند و به خبرنگار ایسنا می‌گوید: نه تنها به خود بنا توجهی نشده است، بلکه زیلوهای قدیمی این مسجد با قدمتی بیش از 300 سال هم در گوشه‌ای از مسجد به حال خود رها شده‌اند.

با این حال «ساشا ریاحی مقدم» معاون میراث فرهنگی استان در رابطه با مسجد جامع فهرج به عنوان یکی از قدیمی ترین مسجد شناخته شده ایران به خبرنگار ایسنا می‌گوید: عملیات استحکام بخشی و مرمت این مسجد انجام شده و با توجه به داشتن استحکام لازم، هیچ خطری جان مردم را تهدید نمی‌کند .

این مسوول تاکید می‌کند: عملیات مرمتی و حفاظتی از مسجد جامع فهرج در گذشته انجام شده و هیچ گونه اقدام توسعه‌ا‌ی در این بنای تاریخی نباید انجام شود چرا که این مسجد باید به همین صورت و دست نخورده باقی بماند .

به اشتراک بگذارید:





مطالب مرتبط

محیط‌زیست در تلاش برای کاهش پسماندسوزی اطراف تهران

محیط‌زیست در تلاش برای کاهش پسماندسوزی اطراف تهران

سکوت مرگبار طبیعت

دانشمندان هشدار می‌دهند

سکوت مرگبار طبیعت

تانکرهای عراقی متهم تخلیهٔ ضایعات نفتی

بعد از گذشت چند هفته از تخلیهٔ ضایعات نفتی در محدودهٔ دیلم و گناوه، هنوز عاملان آن معرفی نشده‌اند

تانکرهای عراقی متهم تخلیهٔ ضایعات نفتی

حفاظت از یوزپلنگ و زیستگاهش امکانپذیر است

گفت‌وگو با مهدی تیموری رئیس سابق پارک ملی گلستان پس از ۲۶ سال تجربهٔ حفاظت در زیستگاه‌ها

حفاظت از یوزپلنگ و زیستگاهش امکانپذیر است

ارزیابی مصوبهٔ «ممنوعیت توزیع رایگان کیسه‌های پلاستیکی»

ارزیابی مصوبهٔ «ممنوعیت توزیع رایگان کیسه‌های پلاستیکی»

دلفین‌های خلیج‌فارس تنها هستند

بررسی سرنوشت دلفین‌های ایران به مناسبت «روز جهانی دلفین»

دلفین‌های خلیج‌فارس تنها هستند

۱۲۵ میلیون هکتار از عرصه‌های منابع طبیعی در قلمرو فرسایش آبی است

۱۲۵ میلیون هکتار از عرصه‌های منابع طبیعی در قلمرو فرسایش آبی است

تسویه‌حساب شخصی جان درختان جنگل را گرفت؟

بعد از قطع بیش از ۷۰ درخت در بهشهر، مردم محلی نگران تکرار این اتفاق هستند

تسویه‌حساب شخصی جان درختان جنگل را گرفت؟

پشت پرده قطع ۷۰ درخت جنگلی و حمله به نیروهای منابع طبیعی

پشت پرده قطع ۷۰ درخت جنگلی و حمله به نیروهای منابع طبیعی

واقعیت تخریب جنگل‌ها

گفت‌وگوهای رسانه ای دربارهٔ پاکتراشی عرصه‌های جنگلی کمتر بر تخریب یک اکوسیستم تمرکز دارند

واقعیت تخریب جنگل‌ها

نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *