سایت خبری پیام ما آنلاین | فرو پاشی در کمین پل تاریخی تنکابن

فرو پاشی در کمین پل تاریخی تنکابن





۲۵ مهر ۱۳۹۷، ۱۰:۴۲

فرو پاشی در کمین پل تاریخی تنکابن

کارشناس سازه‌های هیدرولیکی:این پل به دلیل بودن در مسیر پایاب و تندآب احتمال فروپاشی دارد

پل چشمه کیله تنکابن یکی از باشکوه‌ترین بناهای تاریخی مازندران با قدمتی 85 ساله که در ردیف آثار ملی کشور به ثبت رسیده در سال های اخیر به دلیل برخی بی مهری ها و بی توجهی‌ها در وضعیت بسیار نامطلوبی قرار داشته وادامه این بی مهری ها شاید به فروپاشی ان ختم شود.پل چشمه کیله تنکابن واقع در مرکز شهر تنکابن یکی از این آثار تاریخی است که در 25 اسفند 1379 با شماره ثبت 3329 به‌ عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

این پل که بر روی رودخانه دائمی چشمه کیله در فاصله 1 کیلومتری از دریا قرار دارد در سال 1309 توسط مهندسین آلمانی و روسی شرکت اشکودا طراحی و توسط معماران ایرانی به اجرا درآمد و ساخت آن در سال 1311 به پایان رسید.

تردد خودروهای سبک و سنگین از روی این پل ، وقوع سیلاب های سهمگین ، رنگ‌آمیزی نامناسب سنگهای نمای پل ، ایجاد مبلمان و کف سازی در کناره‌های رودخانه با طرح و مصالح نامناسب ، انتقال لوله‌های تاسیسات شهری ، نصب تابلوهای تبلیغاتی در اطراف رودخانه ، ساخت و سازهای نامتناسب پیرامون رودخانه ، تیرهای برق ، عدم رسیدگی اصولی به مشکلات بستر رودخانه در زیر پل ، همگی حکایت ازکم توجهی به ارزشهای این پل تاریخی دارد و سبب شده تا این اثر تاریخی به مرور زمان دچار فرسودگی شود و عدم توجه به بازسازی و مرمت این اثر از سوی متولیان امر ناقوس مرگ این پل را به صدا درآورده است.

درسال‌های اخیر نیز شهرداری تنکابن اقدام به احداث یک زیرگذر در جانب شرقی پل و همچنین ایجاد یک مسیر از زیر دهانه اول درسمت غربی پل برای تردد خودروها کرد که این اتفاق آسیب‌هایی به پل و منظر آن در ضلع غربی و همچنین فضای باز ضلع شرقی وارد کرد.

در این خصوص کارشناس سازه های هیدرولیکی از احتمال تخریب پل تاریخی چشمه کیله تنکابن خبر داد.ا

سماعیل طلوعیا با ابراز نگرانی از تخریب پل تاریخی چشمه کیله، اظهار کرد: پل تاریخی چشمه کیله تنکابن به دلیل فرسایش در مسیر پایاب و تندآب، در معرض خطر جدی قرار داشته و احتمال فروپاشی این بنای تاریخی محتمل است.

وی با تشریح طراحی مسیر تندآب در پل های قدیمی، تصریح کرد: وجود مسیر تندآب در پائین‌دست پل، باعث کشتن و استهلاک انرژی آب شده و خطر سیل‌بردگی برای پل را به حداقل می رساند.

کارشناس آب و سازه های هیدرولیکی با بیان اینکه پل چشمه کیله در قسمت فرودست و در مسیر تندآب دچار فرسایش شدید شده است، خاطرنشان کرد: بخشی از مسیر تندآب در اواسط پل تخریب شده که این میزان از آب‌بردگی در اثر سیل اخیر تشدید شده است و احتمال ریزش این مسیر تا زیر پایه های پل وجود دارد.

طلوعی در ادامه با اشاره به اینکه اگر جلوی تخریب گرفته نشود، احتمال فروپاشی این بنای تاریخی وجود دارد، گفت: بسیاری از مردم از وخامت اوضاع بی اطلاع بوده و مسئولان نیز به دلیل عدم آگاهی از ساختار و عملکرد سازه نسبت به تخریب بخش تندآبی آن واکنشی نشان نمی‌دهند.

وی، دست بردن در ترکیب سازه های تاریخی را نشان از عدم اطلاع مدیران و کارشناسان تصمیم گیرنده دانست و تصریح کرد: اقداماتی که بر پایه بی دانشی و ناآگاهی از عملکرد این قبیل سازه ها انجام می گیرد نشان از ضعف سطوح مدیرتی در کشور بوده که این نقیصه در تمامی زمینه ها به وضوح دیده می شود.

وی در ادامه به تجاوز در دو سمت پل چشمه کیله اشاره و تاکید کرد: بر پایه تصمیمات نادرست مدیران در سنوات گذشته، دو پاساژ در معبر خروج آب با تغییر کاربری و کوچک شدن رودخانه دستخوش تغییر شد و یکی از آنها برای سهولت در تردد خودروها و کاهش ترافیک شهر مورد استفاده قرار گرفت که امروز به دلیل سیل تخریب شده است، این امر در واقع مصداق واقعی دخالت در سازه و تصمیماتی غیرتخصصی بود که در حال حاضر خطرات و احتمال تخریب پل را افزایش می‌دهد.

 

 

به اشتراک بگذارید:





نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *