پیام ما؛ رسانه توسعه پایدار ایران | عبدالعلی دستغیب، نویسنده و منتقد: مردم مطالعه نمی‌کنند چون نیاز به «دانستن» ندارند

عبدالعلی دستغیب، نویسنده و منتقد: مردم مطالعه نمی‌کنند چون نیاز به «دانستن» ندارند





۶ دی ۱۳۹۴، ۲۳:۰۹

عبدالعلی دستغیب، نویسنده و منتقد:
مردم مطالعه نمی‌کنند چون نیاز به «دانستن» ندارند

عبدالعلی دستغیب، نویسنده و منتقد گفت که نمی‌توان با شعار، مردم را کتابخوان کرد زیرا نیاز به دانستن و اندیشیدن در جامعه کمرنگ شده‌است.
عبدالعلی دستغیب، منتقد و مترجم در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)عنوان کرد: امروز عده‌ای روشنفکر یا شبه روشنفکر در فضای مجازی هستند که کمکی به روند تولید و توسعه کتاب‌های دیجیتال نمی‌کنند. هدف این جوانان بیشتر این است که با پُز روشنفکری، خودشان را شاعر یا داستان‌نویس جا بزنند. اما متاسفانه نه کاری ارائه می‌دهند و نه در نهایت به جایی می‌رسند.
وی افزود: از سوی دیگر با عده‌ای روبه‌رو هستیم که با فضای مجازی اجتماعی به کلی بیگانه‌اند و آن را از هر حیث مضر می‌دانند. کتاب الکترونیک در این بین بدون متولی باقی مانده و فروش و مطالعه کتاب به همان روش سنتی یعنی خرید از کتاب‌فروشی انجام می‌شود. دستغیب افزود: برخی روشنفکران ما به گونه‌ای به تولید اثر هنری می‌پردازند که گویا می‌خواهند در روستایی دور افتاده که هیچ باند فرود و یا کشتی ندارد، جلیقه نجات بفروشند. از سوی دیگر عده‌ای می‌خواهند به زور در مرکز شهر بزرگ تهران ابزار و وسایل یدکی درشکه بفروشند!
دستغیب اضافه کرد: رشدی که ما امروز در ایران می بینیم با کشورهای توسعه یافته قابل مقایسه نیست. ما در بهترین حالت با رشد ناموزون مواجهیم. شاید به همین دلیل باشد که به رغم بهر‌ه‌مندی از وسایل مدرن ارتباطی نمی‌توانیم در عرصه کتاب کاغذی و کتاب دیجیتال خودمان را با آنها مقایسه کنیم. مردم در کشورهای اروپایی پیشرفته هنوز قدر کتاب و مطالعه را می‌دانند. در حالی که اکثر جمعیت کشور ما خود را از خواندن روزنامه هم بی‌نیاز می‌دانند. مترجم کتاب «دجال» گفت: نمی‌توان با شعار مردم را ترغیب کرد که بروند و رمان‌های درخشان را بخوانند. اگر امروز کسی کتاب نمی‌خواند دلیلش این است که نیاز به دانستن و تفکر در جامعه ما خیلی کم رنگ شده است.
دستغیب متولد 1310 شیراز است. وی از سال 1326 در روزنامه ‏های شیراز چون پارس و بهار ایران و سپس در مجله ‏ها و روزنامه‏ های تهران چون اطلاعات، کیهان، سخن، فردوسی، نگین، روشنفکر، امید ایران، پیام نوین، راهنمای کتاب، آینده، آدینه، کلک، کیهان فرهنگی، نیستان و ادبیات داستانی، مقاله‌ها و مطالب متعددی در زمینه ‏های تاریخ، فلسفه، جامعه‏ شناسی و هنر قلم زده است.
از دستغیب تا کنون بیش از چهل عنوان کتاب منتشر شده است. دستغیب در سال 1382 طی مراسمی به عنوان چهره ماندگار در رشته نقد ادبی شناخته و موفق به دریافت لوح تقدیر و جایزه شد.
«نقد ادبی و نوعیت متن» از تازه‌ترین کتاب‌های دستغیب است.
چند سال قبل، مجموعه آثار این پژوهشگر در قالب پنج مجلد با نام «از دریچه نقد» از سوی موسسه خانه کتاب منتشر شده است.

به اشتراک بگذارید:

برچسب ها:

،





مطالب مرتبط

نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *