استانداران کرمان از سال 1300 تا 1394 شمسی

1395/09/30

استانداران کرمان
از سال 1300 تا 1394 شمسی

مرتضی بانک
1376 ـ 1372 شمسی
«مرتضی بانک، متولد 1334 شمسی، اصفهان.سیاست‌مدار و کارشناس امور بازرگانی، گردشگری و صنعت، عضو شورای مرکزی حزب اعتدال و توسعه و معاون کل سرپرست نهاد رياست جمهوري اسلامی ایران است.
مرتضی بانک، همچنین، معاون پژوهشکده و معاون دفتر و مشاور مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام و مشاور حسن روحانی است. وی در دوره ریاست جمهوری هاشمی رفسنجانی، استاندار کرمان و سپس معاون اداری مالی وزارت امور خارجه در دوره اصلاحات بوده است و اکنون نیز معاون کل سرپرست نهاد ریاست جمهوری است» (1).
پی نوشت‌ها:
(1) ـ برگرفته از سایت ویکی پدیا.

مسعود محمودی
1380 ـ 1376 شمسی
وی متولد 1335 شمسی، سیرجان، پس از گذراندن تحصیلات ابتدایی و متوسطه، در سال 1353 شمسی وارد دانشکده مدیریت کرمان گردید. در آنجا به همراه تعدادی از دانشجویان چون: مرتضی بانک، حجت اسدی، علی مصطفوی، سید حسین مرعشی، اسحاق جهانگیری، قائد و … فعالیت‌های سیاسی خود را آغاز، و با شروع مبارزات علنی مردم، از فعالین حرکت‌های اعتراضی بود. وی چون دارای خطی خوش بود، اغلب پارچه نوشته‌های تظاهرات و راهپیمایی‌ها توسط او نوشته می‌شد.
با پیروزی انقلاب، چون تعلق بسیاری به مسایل فرهنگی داشت به صدا و سیمای کرمان رفت، ریاست آنجا منصوب گردید. پس از آن به عنوان رئیس صدا و سیما استان فارس انتخاب گردید و چندین سال در این استان بود.
در سال 1369 به عنوان معاون سیاسی و امنیتی استانداری کرمان انتخاب گردید و در دوره استانداری سید حسین مرعشی و مرتضی بانک، عهده‌دار این سمت بود.
در سال 1376 ش. به عنوان استاندار کرمان انتخاب گردید و تا سال 1380 در این سمت انجام وظیفه نمود. پس از استعفا از سمت استانداری کرمان، به تهران عزیمت نمود و به عنوان مشاور صنایع ملی مس مشغول به کار شد و سرانجام در 27 شهریور 1381 فوت و در کرمان دفن گردید.

محمد علی کریمی
1384 ـ 1381 شمسی
وي فرزند محمد ابراهيم، متولد 1337 شمسی در ابركوه يزد است. تحصيلات ابتدايي را در زادگاهش انجام داد و سپس به شهر شيراز عزيمت نمود و دوره متوسطه را در رشته رياضي فيزيك (دبيرستان دانشگاه شيراز) به پايان رسانيد.
در طول تحصيل همواره جزو دانش‌آموزان برتر اين استان محسوب مي‌گرديد. در سال 1356 شمسی با قبولي در رشته فيزيك در دانشگاه كرمان، جهت انجام تحصيلات عاليه به كرمان آمد.
با شروع مبارزات انقلاب اسلامي، وي از فعالين اين عرصه بود و پس از پيروزي انقلاب، به عضويت سپاه پاسداران درآمد و چندي در كرمان و سپس به عنوان فرمانده سپاه در سيرجان و بندرعباس خدمت نمود. محمدعلی کریمی پس از چندی به وزارت كشور انتقال يافت و به عنوان معاون سياسي و امنيتي استانداري كرمان در اين وزارت‌ خانه انجام وظيفه نمود. اما پس از چندی به دليل تعلق و گرايش به فعاليت در عرصه‌هاي علمي و فرهنگي، به دانشگاه كرمان رفت و هم زمان موفق به اخذ مدرك كارشناسي ارشد در رشته فيزيك (گرايش ليزر) گرديد. وی بار ديگر (در زمان استانداري مرحوم مسعود محمودي) با پذیرش سمت معاون سياسي و امنيتي به استانداري كرمان بازگشت و سرانجام در سال 1381 ش. به عنوان استاندار كرمان معرفي گرديد. مهندس كريمي در طول چهار سال خدمت در اين عرصه، به ويژه در پي وقوع دو زلزله‌ي مهيب بم (1382 ش.) و زرند (1383 ش.) منشاء خدماتيشايان در اين ديار گرديد. وی در سال 1384 شمسی از حوزه انتخابي كرمان و راور انتخاب و به مدت چهار سال در مجلس شوراي اسلامي به عنوان نماينده اول اين منطقه انجام وظيفه نمود. شايان ذكر است مهندس محمد علی كريمي با خاندان سادات خوشرو کرمان (دختر مرحوم حجت‌الاسلام سيد محمدرضا خوشرو و نوه مرحوم سيدحسين خوشرو) وصلت نموده است.
محمد رئوفی نژاد
1387 ـ 1384 شمسی
وی متولد مهرماه 1335شمسی، دزفول است. تحصیلات ابتدایی و متوسطه را در زادگاهش انجام داد و پس از اخذ دیپلم در سال 1354 شمسی و انجام خدمت نظام وظیفه، مقارن با شروع مبارزات مردم ایران، از جمله مبارزین فعال خوزستان محسوب می‌گردید. پس از پیروزی انقلاب شکوهمند اسلامی، ابتدا به عضویت کمیته و سپس به سپاه پاسداران پیوست.
با شروع جنگ تحمیلی، دفاع از میهن اسلامی را بر همه چیز ترجیح داده و با حضور در جبهه‌ها و تشکیل یگان‌های رزمی سپاه به عنوان فرمانده لشکر 7 ولی عصر خوزستان تعیین و به مدت هشت سال در این عرصه مبارزه نمود.
پس از اتمام جنگ تحمیلی، دوره فرماندهی و ستاد را در تهران گذرانید و از سال 1370 به مدت هفت سال فرماندهی لشکر 31 عاشورا را که حوزه فعالیت آن در استان‌های آذربایجان شرقی، اردبیل و زنجان بود، عهده‌دار گردید.
از خرداد سال 1377 نیز به مدت شش سال با حضور در استان کرمان، به عنوان فرمانده لشکر 41 ثارالله که حوزه فعالیت آن شامل استان‌های کرمان، سیستان و بلوچستان بود، ایفای وظیفه نمود.
محمد رئوفی‌نژاد از سال 1384 به عنوان استاندار کرمان انتخاب و تا سال 1384 در این استان منشاء خدمات متعددی بود. وی سپس به استانداری زنجان انتخاب گردید.
شایان ذکر است، وی در جوار پرداختن به فعالیت‌های متعدد، پس از پایان جنگ تحمیلی، به ادامه تحصیل پرداخته و موفق به اخذ مدرک کارشناسی جغرافیا، کارشناسی ارشد در رشته امور دفاعی و دکترا در رشته مدیریت استراتژی دفاعی از دانشگاه عالی دفاع گردیده است (1).
پی نوشت‌ها:
(1) ـ برگرفته از: مجموعه‌ی عملکرد دولت نهم در استان کرمان، معاونت برنامه‌ریزی، ص 8.

دیگر مطالب شماره 798

ارسال پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

یک دیدگاه برای “استانداران کرمان از سال 1300 تا 1394 شمسی

  • بهترین استاندار کرمان تاکنون، آقای رئوفی بوده است..
    دلیلش اینکه اصلاح طلبان فاسد را از کرمان ریشه کن کرد…..