پیام ما؛ رسانه توسعه پایدار ایران | انتقاد روزنامه نزدیک به آیت‌الله هاشمی از یک حزب طلوع کشارگزاران در زمان‌های خاص!

انتقاد روزنامه نزدیک به آیت‌الله هاشمی از یک حزب طلوع کشارگزاران در زمان‌های خاص!





۲ آبان ۱۳۹۵، ۲۲:۳۰

انتقاد روزنامه نزدیک به آیت‌الله هاشمی از یک حزب
طلوع کشارگزاران در زمان‌های خاص!

مطهره شفیعی
دولت در حالی اقدام به تغییراتی در وزرای خود کرد که این تغییرات ازلحاظ دیدگاه فکری آن‌چنان محسوس نبود و بار دیگر حلقه نیاوران در اولویت رئیس‌جمهور برای این تغییرات قرار گرفت. حلقه نیاوران همان مردانی بودند که در سال ۹۲ در اطراف روحانی بودند؛ چراکه در مرکز تحقیقات استراتژیک تحت مدیریت او فعالیت می‌کردند و پس از پیروزی روحانی به پاستور راه پیدا کردند. در آن برهه انتقاداتی به روحانی وارد آمد؛ چراکه او توجه لازم به سبد رأی خود نداشت که اگر حمایت اصلاح‌طلبان نبود، این میزان رأی به او تعلق نمی‌گرفت. به‌هرحال با توجه به اینکه اهداف اصلاح‌طلبان فراتر از حضور در کابینه و در راستای اصلاح امور کشور بود بی‌مهری در استفاده از آنان در کابینه را نادیده گرفتند و وعده همکاری به وزرای دولت دادند که اکثریت آن‌ها از حلقه نیاوران بودند. اصلاح‌طلبان در برهه‌های مختلف برای دفاع از کابینه روحانی مورد هجمه دلواپسان قرار گرفتند اما به عهد خود پایبند ماندند و در گام بعدی تلاش کردند تا مانعی که دلواپسان در بهارستان برای دولت برپا کرده بودند را از میان بردارند که برای نیل به این هدف، باقدرت زیادی در انتخابات مجلس دهم شرکت و کرسی‌های بهارستان را از آن خود کردند تا دولت برای ادامه فعالیت‌های خود که نیاز به همراهی مجلس داشت با مشکلات کمتری مواجه شود. پس‌ازاینکه مجلس دهم همسو باسیاست‌های دولت تشکیل شد، اصلاح‌طلبان توصیه‌هایی به رئیس‌جمهور کردند که ازجمله آن‌ها تغییراتی در ترکیب وزرا بود که روحانی هم همین مسیر را طی کرد. درحالی‌که بسیاری در انتظار بودند تا این بار روحانی از اصلاح‌طلبان در این تغییرات بهره بگیرد و وزرای مدنظر خود را از میان اصلاح‌طلبان انتخاب کند، اما بازهم اعضای حلقه نیاوران مدنظر رئیس‌جمهور قرار گرفت و سه گزینه پیشنهادی خود را که شامل صالحی امیری، سلطانی فر و دانش آشتیانی (پس از انصراف نجفی) برای وزارتخانه‌های ارشاد و ورزش و جوانان به مجلس معرفی کرد و بازهم اصلاح‌طلبان سکوت کردند تا خللی در برنامه‌های دولت پدیدار نشود.
طلوع کارگزاران در زمان‌های خاص!
نکته قابل‌تأمل ظهور کارگزاران در زمان‌هایی است که موضوع انتصاب و یا امتیازات دیگر مطرح است. حزب کارگزاران را به عبارتی می‌توان حزب موسمی دانست؛ بدین معنا که در برهه‌های حساس که شاید هزینه‌ای به احزاب اصلاح‌طلب وارد شود، این حزب تمایل چندانی به دیده شدن ندارد اما به‌محض اینکه زمان تصمیم‌گیری برای انتخاب فردی در یک جایگاه می‌رسد تحریکات این حزب بیش از سایرین دیده می‌شود. غلامحسین کرباسچی که چندان تمایلی به سخن گفتن با رسانه‌ها ندارد در این مقاطع از گفت‌وگو با رسانه‌ها پرهیز نمی‌کند. نکته قابل‌تأمل این است که برخی اعضای این حزب که در سه سال هجمه به دولت سکوت را بر هر مؤلفه‌ای ترجیح داده بودند اکنون خود را موظف به دفاع از دولت می‌دانند، چنان‌که غلامحسین کرباسچی اخیراً در پاسخ سؤال یکی از نشریات مبنی بر اینکه «آیا یا تحلیل اصولگرایان رئیس‌جمهور در حال تغییر فاز سیاسی از اصلاح‌طلبان به اصولگرایان است؟»گفته بود: «فکر می‌کنم این تحلیل را هرکسی که مطرح می‌کند، خودش هم آن را قبول ندارد. به این دلیل که اگر اصولگرایان این تحلیل را قبول داشتند که آقای روحانی اصولگراست و حرف اصلاح‌طلبان برایش اهمیتی ندارد، دلیل نداشت که آن‌قدر با آقای روحانی مخالفت کنند و نقدهایی که واقعاً به دولت وارد نیست را نسبت به دولت مطرح کنند. اگر اصولگرایان این تحلیل‌ها را می‌کنند، به نظر من حرف خودشان را باور ندارند.» این پاسخ کرباسچی را می‌توان از جهاتی در راستای نزدیک نشان دادن این جریان به روحانی معنا کرد تا اصلاح‌طلبان دیگر آن‌چنان انتقادی به استفاده نکردن روحانی از نیروهای آنان برای وزارتخانه‌ها نداشته باشند.
نجفی خوب است
اما بقیه هم بودند
اگرچه قرار بود روز یکشنبه محمدعلی نجفی به‌عنوان گزینه رئیس‌جمهور برای تصدی وزارت آموزش‌وپرورش معرفی شود که عضو ارشد حزب کارگزاران و دارای سوابق مدیریتی خوبی است و تردیدی در توانایی‌های او نیست اما به‌غیراز او گزینه‌های دیگری در میان اصلاح‌طلبان بودند که شایستگی حضور در این جایگاه را داشتند و پیش‌ازاین هم در این جایگاه کارنامه قابل قبولی ارائه داده بودند، اما ظاهراً روحانی حلقه تعریف‌شده‌ای دارد که انتخاب گزینه‌هایی خارج از آن برایش چندان امکان‌پذیر نیست و در حالتی بدبینانه می‌توان این موضوع را مطرح کرد که برخی برای چنین انتصاب‌هایی به روحانی فشار وارد می‌کنند.
کارگزاران، محور شورای اصلاحات!
به نظر می‌رسد آنچه این روزها درباره تحرکات حزب کارگزاران منتشر می‌شود به شکلی است که می‌توان با در کنار هم قرار دادن آن‌ها به یک زنجیره متصل‌به‌هم دست پیدا کرد. مانند خبر شنبه که بر مبنای آن «حزب کارگزاران سازندگی به مدت سه ماه ریاست شورای هماهنگی جبهه اصلاحات را بر عهده خواهد داشت.» عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران و سازندگی اظهار کرد: «از روز شنبه اول آبان ماه به مدت سه ماه دبیر کل حزب کارگزاران سازندگی رئیس دوره‌ای شورای هماهنگی جبهه اصلاحات است.» یدا… طاهر نژاد گفت: «ریاست این شورا به‌صورت دوره‌ای و نوبتی به احزاب و تشکل‌های عضو واگذار می‌شود. این روند بر اساس حروف الفبا پیش رفته تا این دوره نوبت حزب کارگزاران شده است.» طاهر نژاد همچنین اظهار کرد که«هفته آینده اولین جلسه شورای هماهنگی جبهه اصلاحات به ریاست غلامحسین کرباسچی برگزار خواهد شد.» از این خبر می‌توان برداشت کرد که کارگزاران از فرصت ریاست در شورای هماهنگی جبهه اصلاحات در جهت قانع کردن اصلاح‌طلبان برای حضور نداشتن در ترکیب کابینه استفاده خواهد کرد.
لبخند تلخ اصلاح‌طلبان
درنهایت باید اذعان داشت که لبخند اصلاح‌طلبان به روحانی نه از سر رضایت آن‌ها از نگاه کمرنگ رئیس‌جمهور به نقش این جریان در سیر موفقیت‌های دولت، بلکه برای امیدبخشی به جامعه در انتخابات ۹۶ است. اصلاح‌طلبان طی سال‌های فعالیت خود با فرازوفرودهای زیادی مواجه بودند که نتیجه آن افزایش اراده آن‌ها در پیمودن مسیر اصلاحات بود. اصلاح‌طلبان امروز اگر هم از تصمیم رئیس‌جمهور رضایت نداشته باشند اما می‌دانند که بازهم برای آرامش جامعه و ادامه مشی اعتدالی باید سکوت و همراهی کنند و به عبارتی در پشت پرده کمک‌رسان مردان روحانی باشند./ آرمان امروز

به اشتراک بگذارید:





مطالب مرتبط

نظر کاربران

نظری برای این پست ثبت نشده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *